Mario Gomez elhagyja a Bayern Münchent - Olaszországba tart?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.03. 00:26
null
Mario Gomez négy szezon után távozik a Bayern Münchentől (Fotó: Action Images)
Mario Gomez szombat este két góllal járult hozzá a Bayern München történetének első triplázásához (bajnokság, kupa, BL), és könnyen lehet, hogy a Stuttgart elleni győztes Német Kupa-finálé (3–2) volt a német válogatott csatár utolsó mérkőzése a bajorok mezében. A Pep Guardiola érkezését is elsőként bejelentő Bild úgy tudja, Gomez nem tölti ki 2016-ig szóló szerződését a friss BL-győztes klubnál, legnagyobb eséllyel a Serie A-ban szereplő SSC Napolinál folytatja pályafutását.

Olasz lapok információira hivatkozva a Nemzeti Sport Online már május első hetében megírta, hogy az olasz bajnokság 2012–2013-as kiírásában a második helyen végző, ezzel BL-főtáblára jutó nápolyi klub érdeklődik a Bayern Müchenben Mario Mandzukic mögött csak második számú csatár szerepét betöltő Gomez szolgálatai iránt.

Gomez a Bild „fültanúja" szerint a Stuttgart elleni finálét követően az öltözőben azt mondta társainak: „ez volt az utolsó mérkőzésem a Bayernben”. A német lap azt is sejteni véli, a csatár már az olasz nyelvet is gyakorolja, ügynöke, Uli Feber pedig hetekkel ezelőtt megkezdte a tárgyalásokat a Napoli vezetőségével, mostanra a megegyezéshez is közel kerültek. Feber cáfolta a Bild értesüléseit, akárcsak Matthias Sammer. A Bayern sportigazgatója szerint: „elkövetnek mindent, hogy Gomez a maradás mellett döntsön”.

Ez nem lesz könnyű feladat, hiszen Gomeznek már Jupp Heynckesnél sem volt helye a kezdőben, de a jóslatok szerint az érkező Pep Guardiola sem a Német Kupa darabos mozgású, az összjátékban kevésbé hasznos gólkirályában látja a jövőt csatárposzton. Gomez célja pedig nem más, mint főszerepet vállalni a német válogatott 2014-es vb-szereplésében, amihez állandó játéklehetőségre van szüksége egy meghatározó klub első számú csatáraként.

Nápolyban akár új otthonra is lelhet Gomez, hiszen az uruguayi csatár, Edinson Cavani esetleges távozásával komoly űrt kell majd betölteni az azzurrik támadóalakzatában. A Sky Italia a Bild cikkének megjelenését követően cáfolta Gomez leigazolásának hírét, ahogy egyelőre az sem biztos, hogy a Serie A gólkirálya elhagyja a nyáron a Napolit. Az viszont igen, hogy fél Európa sorban áll az aláírásáért. Valamelyest szűkíti a kört Cavani édesapjának egy nemrég adott nyilatkozata, miszerint fia kizárólag Olaszországban vagy Spanyolországban képzeli el a folytatást. A nápolyi zuhanyhíradó szerint Aurelio De Laurentiis elnök évi hétmillió eurós fizetéssel próbálná marasztalni Matadort, a szurkolók kedvencét.

Mario Gomez 174 mérkőzésen 113 gólt szerzett a Bayern München mezében, Edinson Cavani 138 találkozón 104 találatig jutott a Napoliban. Cavani kivásárlási ára 63 millió euró (ennyiért hajlandók elengedni a Napolitól), Gomez értékét a mértékadó transfermarkt.de oldal 31 millió euróra taksálja, és jelen pillanatban 56% esélyt jósol annak, hogy a nyáron Nápoly partjainál köt ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik