Hajnal Tamás szerint csapata, a Dortmund megnyerheti a kupát

Vágólapra másolva!
2009.01.27. 09:04
A hétvégi Bundesliga-rajt felvezetéseképpen a kupa nyolcaddöntőjével kezdődik meg a német futballév. Az egyetlen, még versenyben lévő magyar labdarúgónak, Hajnal Tamásnak a finálénak is beillő Dortmund–Werder Bremen mérkőzésen lesz jelenése. A légiósnak erőt adhat a meccs előtt, hogy a szurkolók a 2008-as esztendő negyedik legjobb Dortmund-játékosának választották.
Hajnal Tamás bízik csapatában
Fotó: Imago (archív)
Hajnal Tamás bízik csapatában
Hajnal Tamás bízik csapatában
Fotó: Imago (archív)
Hajnal Tamás bízik csapatában
– Jó eredmény, hogy féléves produkcióval is negyedik lett a drukkerek szavazásán? Kötelezi valamire, esetleg teherként nehezedik önre ez a pozíció?
– Én már annak is örültem, hogy egyáltalán lehetett rám szavazni, és semmiképpen sem teher az eredmémy. Az ősz már a múlt, újra bizonyítani kell. Mostantól a szurkolók is a jelent értékelik, a múltból nem élhetek meg náluk. Az a célom, hogy a tavasszal is megfeleljek a kihívásoknak.

– Mindjárt az első nagy lesz. A kupa negyeddöntőjébe a Werder Bremenen át vezet az út.
– Az egyik legkeményebb csapatot kaptuk, de otthon bárkit képesek vagyunk megverni. Jelenleg egyenlőek a feltételek: a szünet után senki sem tudja pontosan, hogyan áll, milyen formában van. Természetesen a továbbjutás a célunk.

– Most is több helyen lehetett olvasni, hogy túl sok a pihenő Németországban. Nem lesz gond a visszatéréssel?
– Szerintem nem baj, ha hat vagy hét hét kimarad. Kicsit ki lehet kapcsolódni. A Bundesligában sok a légiós, ők is örülnek, ha a családjukkal lehetnek, feltöltődnek, aztán újult erővel folytathatják a menetelést. Nekem most két és fél hét volt a teljes szabadságom, annyi idő alatt nem tudok lemenni a nullára, különösen úgy nem, hogy kaptam, kaptunk házi feladatokat. Legközelebb viszont már itt is rövid lesz a téli szünet, talán csak három hét. Próbálnak idomulni a többi nagy bajnoksághoz, meg aztán jön a világbajnokság is.

– Előtte azért még jön az idei tavaszi szezon is…
– Már várjuk. Jó lenne eggyel feljebb lépni a tabellán, mert akkor indulhatnánk az UEFA-kupában.

– Akkor is mehetnek, ha megnyerik a kupát.
– Azért ezt célként nehéz meghatározni. Egymeccses rendszerben ilyet nem lehet kötelezőként megjelölni. Persze az ellenféltől függetlenül a győzelem lebeg előttünk. Nem egyszerű feladat, de megvalósítható.

– Elég erős hozzá a keret?
– A kupában mindenképpen. A Bundesligában az is fontos, hogy a sérülések elkerüljenek bennünket.

A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN!

Német kupa

NYOLCADDÖNTŐ
Kedd, 19.00: Hamburg–1860 München (II. oszt.), Carl Zeiss Jena (III.)–Schalke; 20.30: Freiburg (II.)–Mainz (II.), VfB Stuttgart–Bayern München (tv: Sport 2, ZDF, élő)
Szerda, 19.00: Leverkusen–Cottbus, Borussia Dortmund–Werder Bremen (tv: Sport1, élő); 20.30: Karlsruhe–Wehen-Wiesbaden (II.), Wolfsburg–Hansa Rostock (II.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik