A világbajnok Cristian Zaccardo a Wolfsburg játékosa lesz nyártól

Vágólapra másolva!
2008.05.07. 14:26
Egybehangzó olasz és német sajtóértesülések szerint megállapodott egymással a Wolfsburg és a Palermo labdarúgócsapata a 2006-os vébét megnyerő olasz válogatott védője, Cristiano Zaccardo leszerződtetéséről. A taljánok nemzeti tizenegyében 17-szer szereplő bekket több társa is követheti, a legnagyobb név az AC Milan középpályása, Gennaro Gattuso lehet, akit a Bayern nézett ki.
Zaccardo (balra) zöld-fehérbe bújik az új idényben
Fotó: Action Images
Zaccardo (balra) zöld-fehérbe bújik az új idényben
Zaccardo (balra) zöld-fehérbe bújik az új idényben
Fotó: Action Images
Zaccardo (balra) zöld-fehérbe bújik az új idényben
A Sportbild információi szerint a megállapodott a német élvonalban jelenleg 8. helyen álló Wolfsburg vezetése és az olasz bajnokságban 10. helyen tanyázó Palermo vezetése Zaccardo leigazolásáról. Az olasz a tervek szerint három évre szóló szerződést kötne, amely idő alatt évi 2,5 millió eurós fizetést tehetne zsebre.

A lap információi szerint Zaccardo 7 millió euróba került a Wolfsburgnak, és noha még nem jelentették be hivatalosan, a palermói elnök, Maurizo Zamparini már elismerte Zaccardo szerződtetését.

Zamparini ugyanakkor nem említette, hogy nem Zaccardo lehet az egyetlen távozó, miután a 15 millió euróra becsült Andrea Barzaglira is szemet vetett a Wolfsburg. A 27 éves védő azonban nagyon komoly érvágást jelentene Felix Magath edző csapatának, miután a játékos a további 4 évre, azaz 2012-ig érvényes szerződéssel rendelkezik.

Ennek ellenére korántsem biztos, hogy kitölti a szerződését Barzagli, akit a Fiorentina és az Atletico Madrid is szívesen megszerezne. Mindenesetre nem biztos, hogy csak Zaccardo igazol világbajnokként a Bundesligába.

Franz Beckenbauer a Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva fejtette ki véleményét Gattuso korábbi fejtegetéséről, miszerint a középpályás a nyáron távozna a Milantól. „Fontos játékosa lenne a Bayernnek a Bajnokok Ligájában. Vagy még inkább: tökéletes lenne a Bayern számára” – mondta Beckenbauer.

Márpedig ez alapján nem lenne meglepő, hogy ha a Milan középpályása nyártól valóban a bajoroknál folytatná.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik