Rajtol a Bundesliga, a nagybevásárlás után a Bayern a favorit

Vágólapra másolva!
2007.08.10. 15:55
Péntek este rajtol a német elsőosztályú labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 2007/2008-as idénye, a bajnokság esélyese egyértelműen a Bayern München, amely hetven millió eurót költött új játékosokra. Négy magyar futballista produkcióját követhetjük nyomon hétről hétre: Dárdai Pál (Hertha BSC), Hajnal Tamás (Kalsruher SC), Huszti Szabolcs (Hannover 96) és Szélesi Zoltán (Energie Cottbus) is vezéregyénisége lehet csapatának.
Miroslav Klosétól (balra) és Luca Tonitól gólesőt várnak a bajorok
Miroslav Klosétól (balra) és Luca Tonitól gólesőt várnak a bajorok
Miroslav Klosétól (balra) és Luca Tonitól gólesőt várnak a bajorok
Miroslav Klosétól (balra) és Luca Tonitól gólesőt várnak a bajorok

A Bayern München az előző szezonban gyengén muzsikált, a Stuttgart, a Schalke és a Werder mögött csupán a negyedik helyen zárt, ezzel pedig nemcsak a dobogóról, hanem a BL-ről is lemaradt.

Franck Ribéry, Luca Toni, Miroslav Klose, Hamit Altintop, Marcell Jansen, José Ernesto Sosa, Jan Schlaudraff és Zé Roberto. Ez a nyolc játékos kivétel nélkül idén nyáron érkezett a bajor fővárosba.

A cél egyértelmű, a bőrnadrágosoknak mindenáron visszaszereznék megtépázott becsületeket. Az alaposan felturbózott bajor keret szombat este hazai környezetben az újonc Hansa Rostockot fogadja.

Egy másik újonc, a másodosztály megnyerésével fejutó Kalsruher SC vasárnap délután Nürnbergbe látogat, a vendégeknél a kezdőcsapatban kaphat helyet Hajnal Tamás is, akit a KSC a közelmútlban szerződtetett a Kaiserslauterntől. A harmadik újonc, az MSV Duisburg Dortmundban vizitál vasárnap.

A címvédő Stuttgart és a tavalyi ezüstérmes Schalke találkozójával kezdődik a szezon, a gelsenkircheni alakulat bosszút állna a svábokon, amiért a véghajrában halászták el a salátástálat.

Dárdai Pál Herthája Frankfurtban vendégszerepel, Huszti Szabolcs Hannovere pedig a Honvéd elleni, UEFA-kupa selejtezőre készülő Hamburggal csatázik. A Szélesi Zoltánt a soraiban tudó Energie Cottbus a Lverkusen ellen kezd, nem lesz könnyű dolga a gyógyszergyáriak otthonában, a BayArénában.

NÉMET ELSŐOSZTÁLYÚ LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG (BUNDESLIGA)

1. FORDULÓ
Péntek:
VfB Stuttgart-FC Schalke 04 20:30
Szombat:
FC Bayern München-Hansa Rostock 15:30
Bayer Leverkusen-FC Energie Cottbus 15:30
VfL Bochum-Werder Bremen 15:30
Hannover 96-Hamburger SV 15:30
Eintracht Frankfurt-Hertha BSC 15:30
VfL Wolfsburg-Arminia Bielefeld 15:30
Vasárnap:
1.FC Nürnberg-Karlsruhe 17:00
Borussia Dortmund-MSV Duisburg 17:00
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik