A legjobb harminckettő között a Hamburg és a Schalke 04 csapata is

Vágólapra másolva!
2007.08.05. 20:17
A pénteki és szombati mérkőzéseket követően tizenkilenc találkozóval folytatódott a labdarúgó Német-kupa első fordulója. A nagyok közül simán nyert a Hamburg és a Schalke 04. Előbbi a Holstein Kielt, utóbbi a Eintracht Triert fektette két vállra.

A Schalke 04 csapata az Eintracht Trier-hez látogatott a Német-kupa első fordulójában. Mirko Slomka tanítványyai aztán a mérkőzésen szemernyi esélyt sem adtak a hazai csapatnak, és nagy arányú győzelmet arattak. A tízezer néző előtt lebonyolított találkozón a gelsenkircheniek az első félidőben csak három góllal terhelték meg Schneider kapuját. A szünet után azonban beindult a vendégek - addig is igen jól működő - gépezete, így a vége nem lehetett más: csak nagy arányú győzelem.

Kurányiék végül kilenc gólt rámoltak be ellenfelüknek, amire a kiscsapat egyszer sem tudott válaszolni. Az összecsapás legeredményesebb labdarúgója a három találatot jegyző Asamoah volt.

Nyert a Hamburg SV is. A Budapest Honvéd UEFA-kupa ellenfelének a Shalkéhoz hasonlóan nem okozott nehéz feladatot túllépni alsóbb ligás ellenfelén. A Rafael van der Vaart vezette észak-német alakulat igazán a második félidőre összpontosította erőit - vagy legalább is szerzett góljait.

A szünetre épp az említett holland légiós találatával még csak egygólos előny birtokában vonulhatott a HSV, a vége azonban magabiztos 5-0 lett.

Az első fordulóban egy mérkőzés dönt arról, melyik alakulat jut a Német-kupa második körébe, azaz a legjobb 32 csapat közé.

NÉMET-KUPA

1. FORDULÓ
FC Gera 03 - FC Carl Zeiss Jena 0-3
Wuppertaler SV Bor. - Erzgebirge Aue 1-1 - tizenegyesekkel 4-3
FC 08 Villingen - SC Freiburg 1-3
Victoria Hamburg - 1. FC Nürnberg 0-6
Holstein Kiel - Hamburger SV 0-5
W. Bremen II - 1. FC Köln 4-2 - hosszabbítás után
1. FC Union Berlin - Eintracht Frankfurt 1-4
SV Babelsberg 03 - MSV Duisburg 0-4
Bayer Leverkusen II - SC Paderborn 07 0-1
1. FC Normannia Gmünd - Alemannia Aachen 0-3
TSG Neustrelitz - Karlsruher SC 0-2 - hossz. u.
TSV Havelse - TuS Koblenz 0-3
So 05.08.07 17:00 Dynamo Dresden - VfL Bochum 0-1
SV Seligenporten - Arminia Bielefeld 0-2
Würzburger FV - VfL Wolfsburg 0-4
Eintracht Trier - FC Schalke 04 0-9
Wormatia Worms - 1. FSV Mainz 05 1-6
SV Darmstadt 98 - Greuther Fürth 1-3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik