Bernd Schuster lehet a befutó Münchenben

Vágólapra másolva!
2007.02.12. 12:43
A német Bild című magazin szerint Bernd Schuster válthatja a következő szezonban Ottmar Hitzfeldet a Bayern München kispadján. A jelenleg a Getafe együttesénél dolgozó szakembernek van egy olyan záradék a szerződésében, hogy ha egy igazi nagycsapat keresi, akkor távozhat.
Ottmar Hitzfeld (balra) csak a szezon végéig marad
Reuters
Ottmar Hitzfeld (balra) csak a szezon végéig marad
Ottmar Hitzfeld (balra) csak a szezon végéig marad
Reuters
Ottmar Hitzfeld (balra) csak a szezon végéig marad

A tavaszi szezont gyengén kezdő Bayern Münchennél a második meccs után elküldték Felix Magathot, és az egykori sikerkovácsot, Ottmar Hitzfeldet nevezték ki. A bajorok mellett Dortmundban is eredményesen dolgozó edző – bár a vezetőség próbálja rábírni a folytatásra – kijelentette, hogy mindössze a szezon végéig vállalja a megbízatást.

Bernd Schustert elengedi a Getafe
Bernd Schustert elengedi a Getafe
Miután ez kiderült, repkedtek a nevek a Bayern háza táján (írtak Gerard Houllierről és José Mourinhóról is), de most felmerült Bernd Schuster neve is.

A Köln és a Leverkusen egykori klasszisa hosszú éveket töltött Spanyolországban, megjárta a Barcelonát, a Real Madridot és az Atletico Madridot. Edzőként is az Ibériai-félszigeten dolgozik, a Getafe szakmai munkáját vezeti.

A kiscsapatnak számító Getafe nagyon jól szerepel a bajnokságban, jelenleg a hetedik helyen áll. Természetesen meg vannak elégedve Schuster munkájával, de szinte biztos, hogy élő szerződése ellenére sem tudják megtartani.

A szakember ugyanis jó szerződést kötött a klubbal: kikötötte, hogy amennyiben egy igazi nagycsapat szerződtetné őt, úgy azonnal távozhat.

Münchenben is szívesen látnák Schustert, akiről Franz Beckenbauer elnök úgy nyilatkozott, hogy nagyon jó esélye van az edzői posztra.

„Nem lenne rossz” – nyilatkozta Schuster a Bild című magazinnak. – „Nagyon szívesen dolgoznék a Bundesliga élvonalában, erről a Wolfsburgnál és a Stuttgartnál csak az utolsó pillanatban csúsztam le.”

„Bayern? Miért is ne? De azt nem merem biztosra venni, hogy én is érdeklem a klubot, én nem vagyok annyira kirakatban, mint Wenger, Mourinho, vagy Capello.”

Schuster játékosként 120 meccsen 18 gólt lőtt a Bundesligában, de edzőként csak a másodosztályig jutott Németországban: a két kölni csapatot, a Fortunát és az FC-t irányította rövid ideig.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik