Videó: tapsvihar és érzelmes búcsú – Rafa Márquez elköszönt

Vágólapra másolva!
2018.04.21. 12:48
A szezon végén visszavonuló Rafael Márquez utolsó alkalommal lépett pályára a nevelőegyesülete otthonában, az Estadio Jaliscóban – 22 évvel azután, hogy az Atlas labdarúgócsapatának színeiben lejátszotta élete első tétmérkőzését a felnőttek között. A 39 éves mexikói védőtől érzelmes búcsút vett a közönség és a csapat a Guadalajara elleni győztes (1–0) rangadón.

Az Atlas a Pachuca otthonában fejezi be a bajnokságot, ám az utolsó hazai mérkőzése a Guadalajara elleni – 1–0-s győzelemmel véget érő – derbi volt, így a szurkolók itt vettek búcsút a szezon végén visszavonuló Rafael Márqueztól, aki a felnőttek között 1996-ban, 17 éves korában debütált az Estadio Jaliscóban, az Atlas színeiben.

A 143-szoros mexikói válogatott játékos elmondása szerint egyébként arról álmodozik, hogy meghívót kap az oroszországi vb-re készülő nemzeti csapatba, így pályafutása ötödik világbajnokságán is részt vehet.

A kezdőrúgás előtt egy hatalmas Márquez-portrét feszítettek ki a szurkolók:

LA CAMISETA 42 on Twitter

RafaMárquez se despide del #EstadioJalisco, cancha que lo vio nacer como una leyenda a nivel internacional previo a su partida a #Mónaco y #Barcelona. Hoy así recibe su afición a su mas grande ídolo. #ClasicoTapatio #Atlas #Chivas #LigaMx #Guadalajara #Jalisco #Mexico https://t.co/d8P840z9Si



A második félidő ráadásában lecserélték Márquezt, akit a közönség óriási tapsviharral búcsúztatott:

Az öltözőben is folytatódott az ünneplés:

Atlas FC on Twitter

¡Olé, olé, olé! ¡Rafa! ¡Rafa! https://t.co/0WJSOv4TlE


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik