Mexikó: már 17 halottja lehet az elmúlt évtizedek legnagyobb szurkolói rendbontásának

Vágólapra másolva!
2022.03.06. 12:26
null
A 60. percben, az Atlas vezető gólja után szabadultak el az indulatok (Fotó: AFP)
Több tucatnyian kerültek kórházba, helyi források szerint pedig legalább 17-en életüket vesztették Mexikóban, miután verekedés tört ki a Querétaro és az Atlas élvonalbeli labdarúgó-mérkőzésén.


Az MTI Querétaro állam polgárőrségének közleménye alapján számolt be a két rivális, a Querétaro FC és az Atlas Guadalajara félbeszakadt meccséről. Az a jelentés azt állította, a sérültek közül kilencet kórházba kellett szállítani, két embernek súlyos az állapota. Időközben viszont több spanyol, angol és német lap is átvette a helyi tudósításokat, ezekben pedig már 17 megerősített halálesetről írnak.

A rivális táborok előbb a lelátón estek egymásnak, majd a csata a játéktéren folytatódott, székek dobálásával és verekedéssel. A Twitterre felkerült videók tanúsága szerint a lelátókon kordonokat hajítottak egymásra az ellentétes oldalon álló emberek. A brutalitás pedig nemcsak a stadionon belül, a környező utcákban is folytatódott.

A szikrát a 60. percben Julio Furch gólja adta meg – miközben a videobíró megerősítésére vártak a játéktéren, az egyik szögletzászlóhoz közeli menekülőkapun áttörve elkezdtek a pályára özönleni a nézők. A másik félnek sem kellett több. Mint a YouTube-on elérhető televíziós közvetítési képekből is látszik, másfél-két perc alatt több százan lepték el a pályát, a lelátó különböző pontjairól bemászva oda.

A Marca az elmúlt évtizedek legnagyobb szurkolói rendbontásának nevezte a történteket – nemcsak Mexikóban, világszinten is.

A játékosok az öltözőbe menekültek, a Querétaro kapusa, Washington Aguerre azonban kint maradt és megpróbálta lecsillapítani a drukkereket. A mérkőzés hivatalosan a 62. percben szakadt félbe.

A mexikói szövetség elítélte a querétarói La Corregidora Stadionban történteket és közölte, hogy vizsgálatot indított az ügyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik