UEFA: kiszivárgott, ekkor döntenek Platini utódjáról!

Vágólapra másolva!
2016.05.18. 13:47
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szeptemberben dönt arról, hogy ki legyen Michel Platini, az eltiltott, majd nemrég lemondó elnök utóda.

Az UEFA végrehajtó bizottságának szerdai bázeli üléséről kiszivárgott hírek szerint a tagországok csak a franciaországi Európa-bajnokság után, szeptember közepén Athénban választják meg a szervezet új vezetőjét.

Platini május 9-én mondott a le tisztségéről, miután a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) nem mentette fel őt, hanem csak hatról négy évre csökkentette az eltiltását, melyet a nemzetközi szövetség (FIFA) szabott ki rá.

A 60 éves francia sportvezetőt azért tiltotta el eredetileg nyolc évre a FIFA, mert Joseph Blatter korábbi FIFA-elnök 2011 februárjában kétmillió svájci frankot adott neki. A svájci sportdiplomata utóbb értékének megfelelő kompenzációnak nevezte az összeget, amelyet – mint mondta – tanácsadóként kapott a francia. Az UEFA-elnök, FIFA-alelnök Platini úgy kommentálta a kifizetést, hogy az a 1999 januárja és 2002 júniusa között elvégzett munkájáért járt neki, s késedelmesen kapta meg. Az együttműködésről ugyanakkor nem született írásos szerződés.

Platini és Blatter összeférhetetlenség és hűtlen kezelés miatt kapott nyolcéves eltiltást, amelyet fellebbezésük után hat esztendőre csökkentettek.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik