MTI 2016.05.18 13:47 Frissítve: 2016.05.18 15:48

UEFA: kiszivárgott, ekkor döntenek Platini utódjáról!

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szeptemberben dönt arról, hogy ki legyen Michel Platini, az eltiltott, majd nemrég lemondó elnök utóda.

Az UEFA végrehajtó bizottságának szerdai bázeli üléséről kiszivárgott hírek szerint a tagországok csak a franciaországi Európa-bajnokság után, szeptember közepén Athénban választják meg a szervezet új vezetőjét.

Platini május 9-én mondott a le tisztségéről, miután a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) nem mentette fel őt, hanem csak hatról négy évre csökkentette az eltiltását, melyet a nemzetközi szövetség (FIFA) szabott ki rá.

A 60 éves francia sportvezetőt azért tiltotta el eredetileg nyolc évre a FIFA, mert Joseph Blatter korábbi FIFA-elnök 2011 februárjában kétmillió svájci frankot adott neki. A svájci sportdiplomata utóbb értékének megfelelő kompenzációnak nevezte az összeget, amelyet – mint mondta – tanácsadóként kapott a francia. Az UEFA-elnök, FIFA-alelnök Platini úgy kommentálta a kifizetést, hogy az a 1999 januárja és 2002 júniusa között elvégzett munkájáért járt neki, s késedelmesen kapta meg. Az együttműködésről ugyanakkor nem született írásos szerződés.

Platini és Blatter összeférhetetlenség és hűtlen kezelés miatt kapott nyolcéves eltiltást, amelyet fellebbezésük után hat esztendőre csökkentettek.

 

2019.06.17 23:15:17

Minden más foci DÓCS ÁKOS

Jay-Jay Okocha a Magyarország elleni olimpiai meccsről, emlékezetes góljairól és Ronaldinhóról is beszélt az NSO-nak.