Topligák: kulcspasszok és lövések – a legjobb fiatal csillagok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.31. 14:01
Egy friss, labdarúgással foglalkozó felmérés készítői koordináta-rendszerben helyezték el a 2014–2015-ös szezon legjobb 23 éves, illetve annál fiatalabb támadóit, teljesítményüket két szempont szerint mérve.

 

 

A kapura lövési kísérletek és a helyzetteremtések (kulcspasszok) száma szerint rangsorolták a topligák feltörekvő sztárjait.

Nem meglepetés, hogy a Wolfsburgban remeklő Kevin De Bruyne, a Tottenhamet a hátán cipelő, az angol válogatottba is berobbanó Harry Kane, a Juventus drágasága, Paul Pogba és a FC Barcelona brazil kiválósága, Neymar is ott van az élmezőnyben.

A grafikon függőleges vonalán (alulról felfelé) az egy mérkőzésen legtöbb lövési kísérlettel próbálkozó játékosokat rangsorolták, ebben Luciano Vietto, a Villarreal csatára a legjobb, meccsenként több mint négy lövési kísérlettel. A második Harry Kane (Tottenham), a harmadik a Leverkusen 21 éves szabadrúgás-specialistája, Hakan Calhanoglu, éppen hogy megelőzve a Palermo Barcelonába vágyó argentin tehetségét, Paulo Dybalát.

Kevin De Bruyne a lövések és kulcspasszok terén is kiemelkedően teljesít (Fotó: Reuters)
Kevin De Bruyne a lövések és kulcspasszok terén is kiemelkedően teljesít (Fotó: Reuters)

A vízszintes vonal mentén (balról jobbra) a legtöbb kulcspasszot jegyző játékosokat láthatjuk, itt Kevin De Bruyne (Wolfsburg) végzett az élen, állítólag érte 50 millió eurót is kifizetne a Bayern. A második helyen itt is egy Spurs-játékos áll, Christian Eriksen, a harmadik a Mainz 21 éves játékosa, Johannes Geis.

Azok a játékosok, akik a jobb felső sarok felé tolódnak, mindkét játékelemben kiemelkedő teljesítmény nyújtanak. Itt érdemes megemlíteni a brazil válogatott mezében Chile ellen győztes gólt szerző Roberto Firminót (Szalai Ádám klubtársát), a Liverpool két fiatal sztárját, Raheem Sterlinget és Philippe Coutinhót, Oscart (Chelsea), valamint a Southampton labdarúgóját, Sadio Manét.Paul Pogba úgy fért be mindkét vonalon az erős középmezőnybe, hogy rengeteg védekező feladatot lát el a Juventusban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik