HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2016.11.22 08:32 Frissítve: 2016.11.22 08:47

Svédország: már megint Ibra a legjobb, szobrot emelnek neki

A Svéd Labdarúgó-szövetség és az Aftonbladet szavazásán Zlatan Ibrahimovicot választották meg az év legjobb svéd futballistájának. A 35 esztendős kiválóság sorozatban tizedszer, összességében 11. alkalommal kapta meg az elismerést.

HIRDETÉS

 

Az 1946-ban megalapított díjat Ibrán kívül senki sem nyerte el kettőnél több alkalommal, a legutóbbi 12 évben viszont a Fredrik Ljungberg sikerével zárult 2006-os esztendőt leszámítva mindig ő végzett az élen.

A hétfői gálán az is elhangzott, hogy a válogatottságtól az idei Európa-bajnokság után visszavonult Ibrahimovicnak 2.7 méter magas szobrot emelnek, amelyet a stockholmi Friends Arena mellett helyeznek el – a svéd nemzeti csapat 2012 óta ebben a létesítményben játssza a hazai mérkőzéseit.

A Malmö FF, az Ajax, a Juventus, az Internazionale, a Barcelona, az AC Milan és a Paris Saint-Germain korábbi, a Manchester United jelenlegi csatára 116 mérkőzésen 62 gólt szerzett a svéd válogatottban, ezzel nemzeti csúcstartónak számít.

„Az ember általában akkor kap szobrot, ha meghal, de én még mindig élek. Egyszer meghalok, ám ez a szobor örökké megmarad” – mondta Ibrahimovic az ünnepségen.

A legjobb női játékosnak járó elismerést Hedvig Lindahl, a Chelsea kapusa nyerte el, aki óriási szerepet játszott abban, hogy a svéd válogatott bejutott a döntőbe a riói olimpián.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.19 10:56:06

Minden más foci MAROSI GERGELY

Két országban emlékeztek a 83 évesen elhunyt Aldyr Garcia Schlee – a brazil „kanári” szerelés megálmodója – munkásságára.

HIRDETÉS
HIRDETÉS