Svájc: volt Bayern-csillaggal pótolnák Hitzfeld kapitányt

Vágólapra másolva!
2013.11.06. 13:02
null
Egyvalami biztos: Jürgen Klinsmann és Svájc is ott lesz a jövő nyári vb-n (Fotó: Reuters)
Svájci lapértesülések szerint az ország labdarúgó-szövetsége tanulmányozza Jürgen Klinsmann szövetségi kapitányi kinevezésének lehetőségét.

 

A svájci Blick szerint Jürgen Klinsmann is szerepel azon a jelöltlistán, amelyen a jövő évi világbajnokság után távozó Ottmar Hitzfeld szövetségi kapitány lehetséges utódait gyűjtögetik.

Klinsmann pillanatnyilag az Egyesült Államok válogatottjának kispadján ül, szívesen maradna is ott hosszú távon, de a nyáron lejáró szerződését egyelőre nem hosszabbította meg – a Blick szerint ez, valamint hogy Klinsmann ügynöke svájci, egyaránt biztató jel.

A Blick úgy tudja, hogy Klinsmanné mellett az ismertebb szakemberek közül Christian Gross, Thorsten Fink, Vladimir Petkovic és Roberto Di Matteo neve szerepel a listán, de esélyes a posztra a svájci U21-es válogatottat irányító Pierluigi Tami is.

Az amerikai kapitányként évi 2.5 millió dollárt kereső Klinsmann egyszer már követte Hitzfeldet az edzői székben, méghozzá 2008-ban a Bayern Münchennél – annál a csapatnál, amellyel játékosként 1997-ben német bajnoki címet nyert.

Mind Svájc, mind az Egyesült Államok ott lesz a jövő nyári brazíliai világbajnokságon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik