PSG: „Nem vagyok naiv” – Tuchelnek kétségei vannak, marad-e Neymar és Mbappé is

2019.05.23. 16:07
null
Lapértesülések szerint Kylian Mbappé és Neymar viszonya kétségessé teszi, maradnak-e mindketten Párizsban (Fotó: AFP)
A PSG német vezetőedzője, Thomas Tuchel elárulta, naivitás lenne részéről, ha kijelentené, Kylian Mbappé és Neymar is marad nyáron a párizsi klub játékosa. A két futballista között a hírek szerint egyre feszültebb a viszony, és a katalán Sport című napilap szerint erre utalt Mbappé a vasárnap esti, nagy port kavaró beszédében.

 

Mint edzőjük, igen, azt szeretném, ha mind a ketten a klubnál maradnának. De nem vagyok naiv. A futballban bármi megtörténhet. Őrült átigazolási időszak vár ránk, sok klub szeretne sztárjátékost igazolni. Mindketten különleges labdarúgók, de ha valamelyikük esetleg távozik, akkor is találunk megoldást a pótlására” – mondta sejtelmesen Tuchel a Neymar, Mbappé páros jövőjét firtató kérdésre.

Vasárnap este, a francia bajnoki idény legjobbjait elismerő gála után erősödtek fel azok a hangok, melyek szerint Mbappé hamarosan távozhat a PSG-től. A 20 éves francia szélső a díjátadón úgy fogalmazott: „itt az idő, hogy nagyobb felelősséget vállaljak, remélhetőleg a Paris Saint-Germainnél, ami nagy megtiszteltetés lenne. Vagy talán máshol, egy új projektben.”

A katalán Sport című napilap arról ír, egyáltalán nem előzmény nélküli Mbappé üzenete. A játékos viszonya az elmúlt hónapokban egyre feszültebb lett Neymarral, a Rennes ellen elbukott kupadöntő – ahol a franciát kiállították – pedig még jobban kiélezte a konfliktust.

Mindkét futballista 2017 nyarán érkezett Párizsba, és kettejük közül Neymar volt az, akit egyértelműen húzónévnek szántak a klubvezetők – ez a brazil szerződésén is meglátszik, aki amellett, hogy a csapat legjobban kereső tagja, egyéb előjogokat is kapott. Ehhez képest két idény után Mbappénak 59, Neymarnak 51 gólja van tétmérkőzéseken a PSG-ben – igaz, előbbi több mérkőzést is játszott.

Mbappé – aki egy meccsel az idény vége előtt 32 találatnál jár, és szinte biztos, hogy a Ligue 1 gólkirálya lesz – állítólag egyre frusztráltabb emiatt, s azt szeretné, ha a klubon belül jobban elismernék. Az elismerés alatt pedig nemcsak az anyagiakat érti a francia, bár a Sport megjegyezi, egy Neymaréhoz hasonló fizetés sem lenne ellenére.

Tuchel és a teljes klubvezetőség számára komoly fejtörést okoz, hogyan kezeljék a két klasszis egyre élesebbé váló rivalizálását, a megfejtés pedig az lehet, hogy végül valamelyiküket mégis eladja a PSG.

A két játékos kapcsolatáról szintén sokat elárul, hogy Neymar kihagyta a vasárnapi díjátadót és inkább Rihannával partizott aznap este.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek