PSG: megy vagy marad? Közlemény Mbappé jövőjéről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.20. 20:41
null
Megy vagy marad Kylian Mbappé? A PSG közleményt adott ki (Fotó: AFP)
A francia bajnokságban (Ligue 1) az idény legjobb labdarúgójának választották Kylian Mbappét, a Paris Saint-Germain támadóját, aki a díj átvételekor igencsak félreérthetően fogalmazott jövőjével kapcsolatban. A találgatások természetesen beindultak a nemzetközi sajtóban, a párizsi klub pedig jobbnak látta, ha közleményben tisztázza a helyzetet.

 

A francia élvonalban az idény legjobbjának megválasztott Mbappé – aki 32 találattal gólkirály is lett a Ligue 1-ban – a vasárnap esti díjátadó gálán úgy fogalmazott, „itt az idő, hogy nagyobb felelősséget vállaljak, remélhetőleg a Paris Saint-Germainnél, ami nagy megtiszteltetés lenne. Vagy talán máshol, egy új projektben”. A pletykaáradat azonnal beindult, a nemzetközi média immár sokadszor összeboronálta a Real Madriddal.

A 20 éves futballista 2017 nyarán kölcsönbe érkezett a Monacótól a PSG-hez, majd 180 millió euróért végleg megszerezte a játékjogát a fővárosi csapat. A világbajnok támadó 86 mérkőzésen 59 gólt szerzett a párizsiak színeiben, két bajnoki cím mellett egy Francia Kupa-győzelmet is ünnepelhetett. A Real Madriddal többször hírbe hozták már, a PSG-nél pedig úgy gondolták, itt az ideje közleményt kiadni Mbappé jövőjéről.

„Nagyon erős kötelék van a klub és Mbappé között már két éve, ami az előttünk álló idényben is így marad. Együtt írunk újabb fejezetet a klub történelemkönyvében, amiből minden játékos kiveszi a részét” – olvasható a PSG közleményében.

A francia AFP hírügynökség később megkereste Mbappét vasárnapi esti nyilatkozatával kapcsolatban. „Mondtam, amit kellett. Amikor a színpadon vagy, üzenetet küldhetsz, azt hiszem, nekem sikerült. Ha többet mondanék, az sok lenne, és nem ez az üzenet, amelyet át akarok adni” – mondta a francia futballista.

A L'Équipe nevű tekintélyes francia napilap „trófea egy sokkoló mondattal” címmel jelentkezett a gáláról, a spanyol médiában pedig időzített bombaként tekintenek Mbappé lehetséges klubváltására. A fiatal játékos szerződése 2023 nyaráig érvényes a PSG-nél. A távozása nagy veszteség lenne a párizsi klubnak, ugyanakkor az érte kapott pénzből a pénzügyi fair playt (FFP) szem előtt tartva erősíthetné meg keretét a francia bajnokcsapat.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik