NOB: Sepp Blatter hétfőtől nem tagja a szervezetnek

Vágólapra másolva!
2015.08.03. 06:58
Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke hétfőtől nem tagja a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB) – jelentette be az utóbbi szervezetet elnöklő Thomas Bach.

„Blatter úr július végén levélben fordult hozzám, azt írván, hogy nem lenne helyes újabb nyolcéves mandátumot vállalnia, hiszen jövő február végétől már nem ő lesz a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elnöke” – erősítette meg a Blatter távozásáról szóló sajtóhíreket Thomas Bach hétfőn Malajziában a NOB közgyűlésének utolsó napján, 14 másik NOB-tag újraválasztását követően.

Sepp Blatter a FIFA elnökeként – más kiemelt sportágak nemzetközi szövetségeit irányító sportdiplomatákhoz hasonlóan – hivatalból tagja volt a NOB-nak, méghozzá 1999-től.

Mint ismert, májusban Blattert újraválasztották a FIFA elnökének, de nemzetközi nyomásra – a szervezetet körüllengő korrupciós gyanú, illetve az amerikai és svájci hatóságok erőteljes fellépésének hatására – bejelentette, távozik a posztról. A FIFA új elnökét 2016. február 26-án választják meg.

Hivatalosan egyelőre semmivel sem vádolták meg a svájci sportdiplomatát – ellentétben a nemzetközi futballvilágot irányító más befolyásos vezetőkkel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik