Nem csak Real–Barca! Bolt és az MU, a tűzszerészek és a Juve–Milan

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.21. 12:07
null
Pogba és Evra a páncélszekrényben küzd meg a Milannal (Fotó: AFP)
Nemcsak el Clásico van a világon, azazhogy Európában – más rangadókat is rendeznek ma szerte az öreg földrészen: Olaszországban a Juventus a Milant, Angliában a Manchester City a Liverpoolt, Németországban pedig a Schalke a Bayern Münchent látja vendégül bajnoki mérkőzésen. Topliga-beharangozónk.

ANGLIA

Bogdán Ádám alakulata, a Liverpool a Manchester Cityhez látogat – ez a mérkőzés a Premier League 13. fordulójának rangadója. Fabian Delph és Pablo Zabaleta már edzett ezen a héten, és harcra kész az éllovas manchesterieknél, miközben Vincent Kompany, Wilfried Bony és Samir Nasri a partvonalon kívül rekedt. Manuel Pellegrini számára az a legjobb hír, hogy ismét egészséges első számú gólvágója, Sergio Agüero.

„A fontos mérkőzéseken az az egyik legfontosabb, hogy meg tudjad őrizni a hidegvéred. Hideg fejjel gondolkozni, viszont forró szívvel, teljes odaadással futballozni, ez az, ami kell például a Liverpool ellen" – bölcselkedett a City menedzsere.

Kollégája, Jürgen Klopp még nem tudja, hogy pályára küldje-e Daniel Sturridge-ot, aki teljesen felgyógyult ugyan csípő- és térdsérüléséből, ám hosszú kihagyása miatt koránt sincs százszázalékos formában. Sturridge még nem játszott Klopp irányítása alatt, sőt mindössze 242 játékperce van az egész szezonban.

Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere szerint francia válogatott védőjét, Laurent Koscielnyt „mélyen megérintették" a múlt pénteki párizsi terrortámadások. A francia szakember elmondta, nem biztos, hogy 30 éves honfitársa mentálisan megfelelő állapotban lesz a pályára lépéshez a West Bromwich Albion elleni idegenbeli találkozón.

A Manchester United Wayne Rooneyt és Anthony Martialt is nélkülözni kényszerül a Watford ellen, előbbi betegség miatt dőlt ki, utóbbi meg rúgást kapott a lábfejére az angol válogatott elleni felkészülési mérkőzésen. Mivel Marouane Fellaini, Michael Carrick, Antonio Valencia, valamint a hosszabb ideje sérült Luke Shaw is kihagyja a mai találkozót, kérdés, ki játszik csatárt az MU-ban, az egyetlen szóba jöhető támadó, James Wilson ugyanis nem tud végigfutballozni egy teljes meccset Louis van Gaal szerint.

Talán a hollandnak fel kellene vennie a kapcsolatot Usain Bolttal...

Mint ismert, a, hatszoros olimpiai bajnok futó pénteki nyilatkozatában elmondta, úgy érzi, ha a Manchester United labdarúgócsapatánál kapna egy esélyt próbajátékra, utána öt évre szerződtetné őt az angol klub.

NÉMETORSZÁG

Azt követően, hogy terrorveszély miatt törölték Hannoverben a német–holland felkészülési találkozót, hét közben felvetődött, hogy elmarad az egész bajnoki forduló, ám a liga sietve leszögezte, hogy erről szó sem lehet. Nos, tegnap este a 13. forduló nyitányán a második Dortmund 3–1-re alulmaradt Hamburgban, így a Bayern előtt megnyílt az út, hogy nyolcpontosra terebélyesítse az előnyét egyetlen komoly riválisával szemben.

És erre minden esélyük megvan a bajoroknak, akik 11 győzelemmel és egy döntetlennel feszítenek a táblázat elején, az ötödik Schalke viszont háromszor veszített, és csupán egyszer nyert az utóbbi öt bajnoki fellépésén. Ennek megfelelően is nyilatkozott Philipp Lahm, a bajorok csapatkapitánya: „El szeretnénk hozni a három pontot!"

„Élni kell tovább az életünket. Nem egyszerű, nemcsak nekem, mindenkinek. Nehéz az ilyesmit megérteni és feldolgozni, hisz emberek vagyunk" – tért ki Pep Guardiola, a müncheniek trénere a pénteki sajtótájékoztatón a párizsi terrortámadások kiváltotta világméretű sokkra.

Egyébként mindkét oldalon egy sor játékos hiányzik majd, a vendégeknél még mindig nem bevethető Franck Ribéry és Mario Götze, Thiago Álcantara pedig új sérült a listán.

A hétvége „magyar" rangadóját, a Hertha–Hoffenheim mérkőzést vasárnap rendezik meg. Dárdai Pál, a berliniek edzője tartalékos csapattal (Mitchell Weiser, Niklas Stark, Peter Pekarík, Thomas Kraft, Szami Allagui és Vedad Ibisevic hiányzik többek között) veszi fel a versenyt az utolsó előtti TSG-vel, amelynek keretében ott található Szalai Ádám is.

OLASZORSZÁG

A sokáig kiesőzónában tanyázó Bologna megtáltosodott Roberto Donadonival, kettő bajnokijából kettőt nyert meg az irányítása alatt. A bolognaiak az Atalanta és a Verona után a foghíjas Romát is megleckéztetnék, ám a vendégek aligha engedhetnek meg maguknak újabb vereséget az eddigi kettő mellé, ha komolyan gondolják a bajnokság megnyerését.

A Serie A 13. körének meccsét Torinóban játsszák, ahol a címvédő Juventus a Milant fogadja. Noha a tabella jelenlegi hetedik és hatodik helyezettjéről van szó, a párosítás minden körülmények között presztízscsatának számít Itáliában: ez a harmadik számú ütközet a Juve–Inter és az Inter–Milan után.

A mostani, 219. felvonás előtt fokozott biztonsági intézkedéseket léptettek életbe a sajnálatos terrorcselekmények miatt, ilyen például, hogy 650 rendező dolgozik majd a stadionban (annyi, mint egy Bajnokok Ligája-elődöntőben), és hogy kutyás egységek, illetve tűzszerészek is jelen lesznek a helyszínen, robbanószerkezet után kutatva. Az olasz sajtó el is keresztelte a Juventus Stadiont páncélszekrénynek…

A SZOMBAT 18.15 ÓRAKOR KEZDŐDŐ EL CLÁSICÓRÓL SZÓLÓ HÍREINKET IDE KATTINTVA ELOLVASHATJA!

ANGOL PREMIER LEAGUE
13. FORDULÓ

13.45: Watford–Manchester United (Tv: DIGI Sport1)
16.00: West Bromwich Albion–Arsenal (Tv: DIGI Sport1)
16.00: Everton–Aston Villa
16.00: Swansea City–AFC Bournemouth
16.00: Newcastle United–Leicester City
16.00: Chelsea–Norwich City
16.00: Southampton–Stoke City
18.30: Manchester City–Liverpool (Tv: DIGI Sport1)

NÉMET BUNDESLIGA
13. FORDULÓ

15.30: Mönchengladbach–Hannover
15.30: Wolfsburg–Werder Bremen (Tv: Eurosport2)
15.30: Stuttgart–Augsburg
15.30: Eintracht Frankfurt–Bayer Leverkusen
15.30: Köln–Mainz
18.30: Schalke–Bayern München (Tv: Eurosport2)

OLASZ SERIE A
13. FORDULÓ

18.00: Bologna–Roma (Tv: DIGI Sport2)
20.45: Juventus–Milan (Tv: DIGI Sport1)

SPANYOL LA LIGA
12. FORDULÓ

16.00: Real Sociedad–Sevilla (Tv: Sport2)
18.15: Real Madrid–Barcelona (Tv: Sport1)
20.30: Espanyol–Málaga
22.00: Valencia–Las Palmas (Tv: Sport2)
22.05: Deportivo La Coruna–Celta Vigo

FRANCIA LIGUE 1
14. FORDULÓ

17.00: Lorient–PSG (Tv: DIGI Sport3)
20.00: Monaco–Nantes
20.00: Guingamp–Toulouse
20.00: Troyes–Lille
20.00: Montpellier–Reims
20.00: Bastia–Gazélec Ajaccio

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik