Ligue 1: az Év játékosa nem Ibra; hat PSG-s az álomcsapatban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.18. 18:03
Az Olympique Lyon csatárát, Alexandre Lacazette-et választották meg a szezon legjobb játékosának a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. Az év csapatába a bajnoki címét megvédő Paris Saint-Germainből hat futballista került be.

A 2014–2015-ös idény legjobb játékosának a második helyen álló – és biztosan ott is végző – Olympique Lyon csatárát, Alexandre Lacazette-et választották meg, aki 33 mérkőzésen 27 góllal és nyolc gólpasszal vétette észre magát. A francia válogatott támadó az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United, valamint a Manchester City érdeklődését is felkeltette.Alexandre Lacazette-et választották meg, aki 33 mérkőzésen 27 góllal és nyolc gólpasszal vétette észre magát. A francia válogatott támadó az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United, valamint a Manchester City érdeklődését is felkeltette.

Az év kapusa a Marseille alkalmazásában álló Steve Mandanda, míg az év edzője a Paris Saint-Germaint irányító Laurent Blanc lett. A szezon álomcsapatában Thiago Silva, David Luiz, Maxwell, Marco Verratti, Javier Pastore és Zlatan Ibrahimovic személyében a PSG hat játékossal képviselteti magát, a Lyonból hárman, a Marseille-ből pedig ketten fértek be.

A Bastia játékosa, Julian Palmieri két gólt szerzett az idényben – mindkettőt a PSG ellen –, az elsőt megválasztották a bajnokság legszebb találatának.

AZ ÉV GÓLJA A LIGUE 1-BEN

A FRANCIA BAJNOKSÁG DÍJAZOTTJAI A 2014–2015-ÖS SZEZONBAN
Az Év játékosa:
Alexandre Lacazette (Lyon)
Az Év kapusa: Steve Mandanda (Marseille)
Az Év edzője: Laurent Blanc (PSG)
Az Év gólja: Julian Palmieri (Bastia)
Az Év fiatal játékosa:
Nabil Fekir (Lyon)
Az Év csapata:
Steve Mandanda (Marseille) – Christophe Jallet (Lyon), Thiago Silva (PSG), David Luiz (PSG), Maxwell (PSG) – Dimitri Payet (Marseille), Marco Verratti (PSG), Javier Pastore (PSG) – Alexandre Lacazette (Lyon), Zlatan Ibrahimovic (PSG), Nabil Fekir (Lyon)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik