Sepsi: remek cserék, megvan az első győzelem!

Vágólapra másolva!
2020.09.25. 16:50
null
(Fotó: Riti József Attila)
A román élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban megszerezte idénybeli első győzelmét a Sepsi, amely idegenben 2–1-re legyőzte a Voluntari együttesét.

ROMÁN LIGA 1
5. FORDULÓ
Voluntari–Sepsi OSK 1–2
(1–0)
Voluntari, Anghel Iordanescu Stadion, zárt kapuk mögött. V: Avram
Voluntari:
Rimniceanu – Costin (G. Puel, 56.), Balaur, Armas, Vlad – M. Capatina, De Lucas, Gheorghe (Bortoneanu, 79.) – Mailat, Eric (Betancor, 9.), Gradinaru (Marcelo Lopes, 79.). Vezetőedző: Mihai Teja
Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Buhenna, B. Mitrea, Stefan (Nouvier, a szünetben) – Kovács K. (Purece, a szünetben), Fofana (Fülöp L., 58.) – Golofca (A. Bajrovic, 79.), Dragomir (Aganovic, 7.), Stefanescu – Safranko. Vezetőedző: Leo Grozavu
Gólszerző: Mailat (4.), ill. Purece (55.), Fülöp L. (82.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Cseréinek köszönheti idénybeli első sikerét a Sepsi OSK a román élvonalban: a szünetben még vesztésre álló székelyföldi csapat második félidőre beálló játékosai góljaival és gólpasszaival fordított az FC Voluntari otthonában.

Szinte egyből hátrányba került a Sepsi, Razvan Gradinaru 22 méterről keményen kapura küldött labdáját csak kiütni tudta Niczuly Roland, és Sebastian Mailat a 11-es pont mellől kapásból a bal sarokba tüzelt. Jó távoli lövés vendégoldalon is akadt az első félidőben, de Victor Rimniceanu Bogdan Mitrea szabadrúgása és Pavol Safranko megpattanó lövése után is hárítani tudott. Ziccerbe egyedül a közvetlenül szünet előtt kiugró Marius Stefanescu került, de a labda helyett a kifutó kapust rúgta meg.

A gyorsabb és precízebb hazai támadásokban azonban végig több veszély volt, mint a főleg bal szélen próbálkozó vagy a labdákat Safrankóra felívelő szentgyörgyieknél, de Mailat újabb kapáslövését már megfogta Niczuly, az alig két napja igazolt spanyol Jefté Betancort pedig kétszer is az ötösön belül, ziccerben blokkolta Florin Stefan.

A szünetben kettőt cserélt Leo Grozavu, a Sepsi edzője: Florin Purece és Bryan Nouvier beállása életet is lehelt a székelyföldiek támadásaiba. Ők ketten hozták össze az egyenlítő gólt is, a francia szélső készítette le a labdát, amelyet Purece a tizenhatos vonaláról felvarrt a jobb felső sarokba. Az egyenlítés a mérkőzés képét is megváltoztatta, az addig kiegyensúlyozott mezőnyjátékot szentgyörgyi fölény váltotta fel, saját térfelére szorítva be a Voluntari-t, amelynek kontrapróbálkozásait a tizenhatoson kívülre rendszeresen kifutó Niczuly állította meg.

A sokáig helyzetek nélküli Sepsi-nyomás végül meghozta a sikert: Nouvier balról beívelt labdáját a szintén csereként beálló Fülöp Lóránd a bal alsó sarokba fejelte. 1–2

A harmadik vendéggól az ötösről mellé emelő Safranko lábában maradt, de ez már nem számított: a Sepsi egyre offenzívebb cseréi meghozták a szentgyörgyiek idénybeli első sikerét.

PERCRŐL PERCRE

90+4. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+3. perc Pavol Safranko kap még egy sárga lapot a végére, két beadást is kifejelnek a vendégvédők.

90+2. perc Sokat kell ápolni a Sepsi játékosait...

Három perc a ráadás.

88. perc Safranko az ötös bal sarka elől ballal a jobb oldali kapufa mellé emel, abszolúte ziccerben!

84. perc Bryan Nouvier kap sárga lapot a kis Puel megrúgásáért.

Két gól, négy kanadai pont a cseréktől!

82. PERC VEZET A SEPSI, Nouvier balról ballal az ötösre emel, FÜLÖP LÓRÁND a bal alsóba fejel az ötösről Vlad mellől. 1–2!

80. perc Kissé balról Nouvier célba veszi a jobb alsót, vetődve fogja a kapus a 12 méteres próbálkozást.

79. perc Három csere: Gheorghe le, Claudiu Bortoneanu be, Gradinaru le, Marcelo Lopes be, Golofcát meg Admir Bajrovic váltja.

77. perc Golofca combja fáj, cserét kér.

75. perc Capatina emel a felezőtől Mailat elé, de ismét jő Niczuly kapus, és ment a 16-os előtt, most lábbal. Még a passz is jó. A Sepsi Neuere.

68. perc Szép támadás, Fülöp bedob az ötös bal sarka előtt egy biciklicselt, de leesett a lánc. Remek támadás aztán, de a gólpasszt adó Golofca lesen volt. Jogos.

66. perc Gradinaru indít, Betancor fut, Niczuly meg fejjel ment a 16-oson kívül!

58. perc Fülöp Lóránd be, Fofana le, majd Purece lő 26-ról jobbal a jobb alsó mellé.

Olympique Lyon: APuelintézte a szerződést.

Beállt a francia edző, Claude Puel fia, neki is első meccse a Liga 1-ben.

56. perc Grégoire Puel is a pályán. Costin jött le.



55. PERC CSODAGÓL, a Dimitrov indította Nouvier balról laposan FLORIN PURECE elé passzol, aki kissé balról a 16-os vonaláról irgalmatlan nagy gólt lő a jobb felső sarokba. Ballal: 1–1!

54. perc Mailat megy el a bal szélen, az alapvonal elől bead. Stefanescu ment középen, az ötösön fejjel Betancor elől. Remekül pótolja Stefant...

50. perc Kétszer is kecsegtető helyzetből adhat be jobbról Golofca, de mindkettő a kapusé.

Stefanescu ment hátra szélről balbekknek.

47. perc Helyzet, Purece emel a 16-os elől az ötös bal sarka elől, Nouvier ballal a jól kilépő kapusba lő!

46. PERC FOLYTATJUK!

Stefan nálunk simán a mezőny legjobbja volt.

46. perc Kettős csere: a lesérült Stefan helyett Bryan Nouvier, Kovács helyett Florin Purece.

45+1. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc Egy perc a ráadás! Aganovic remek passzát Marius Stefanescu rosszul veszi le, majd ballal hat méterről a kivetődő kapusba talpal majdnem, sárga lap, jogos.

Betancor két napja érkezett Romiába, a Riedtől igazolták le. Stefan szegyeres román válogatott, tavaly mutatkozott be a balbekk a címeres mezben.

42. perc Capatina balról középre passzol, a kapu torkában Stefan menetrendszerűen szereli a gólra éhes Betancort.

40. perc Dimitrov bal oldali beadásáról éppen csak lemarad az ötösön Safranko!

39. perc Stefanescu meg egy büntetőt játszana el, szabadrúgás kifelé.

A 33 éves Armas 59-szeres moldáv válogatott, Jefté Betancor spanyol, 27 éves, a Tenerifében ls a Las Palmasban is játszott.

36. perc
Kovács passzát jobbal 23-ról kapura teszi Stefanescu, a labda Armasról a bal alsópa pattanna, de véd vetődve a kapus.

35. PERC Nincs bent, Vlad bal oldali, ballábas beadása után jobbal három méterről kapura lő Betancor, de ment a bevetődő Stefan, ZSENIÁLIS BLOKK!

32. perc Gheorghe jobb oldali szabadrúgását kiüti Niczuly.

31. perc Bogdan Mitrea kap sárga lapot, a jobbon felvágta a nekiiramodó Gradinarut.

29. perc Mailat lő az ötös jobb sarka elől jobbal a kapus elé Betancor passzból, HAZAI HELYZET VOLT!

26. perc Mezőnyjáték, jelentjük. Gheorghe passzával kapura tör Betancor, de les.

23. perc Safranko betörne a 16-osra, szereli Armas.

22. perc Capatina elviharzik a jobbon egy gyors kezezés után, szabadrúgás.

21. perc Betancor a jobbon a labdával, idalép elé Fofana, a támadó azonnal otthagyja a labdát... Tanulékony!

19. perc Fofana elfejeli a landát Betancor elől, akinek ápolni kell a fejét az eset után.

16. perc Armas emelésével kapura tör Gradinaru, de les.

14. perc Szép, Gheorghe jobbal 16-ról, középről nem sokkal teker a bal felső mellé, Niczuly hatalmasat repül, de mellé száll a labda.

10. perc Mitrea a jobb alsóba rúgná 21-ről a szabadrúgást, de véd vetődve a hazai kapus, Rimniceanu.

9. perc Capatina felrúgja a 16-os előtt Safrankót, szabadrúgás. Jefte Betancor váltja a lesérült Ericet közben.

Eric de Oliveira a Liga 1 történetének legtöbb gólt szerző légiósa, 67 találattal, de csak az utolsó kettőt szerezte a Voluntari színeiben.

8. perc Pár kemény belemenés után ápolás és rögtönzött ivüszünet és taktikai kiokosító. Ericet kell ápolni.

Fiatalszabály, ó...

7. perc A 17 éves George Dragomir első élvonabeli meccse 7 percet tartott, Adnan Aganovic váltja.

4. PERC VEZETNEK A HAZAIAK, jobbal kissé jobbról, 22-ről kapura lő Gradinaru, jobbra vetődve véd Niczuly, de SEBASTIAN MAILAT elé üti a labdát, aki középről, nyolc méterről jobbal a bal alsóba lő, szép mozdulattal. 1–0!

2. perc Golofca elmegy a balon, Costin felrúgja, a védő sérül bele. És hazai szabadrúgás.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta kékben, a vendégek tiszta fehérben.

Az 53 esztendős szakvezető egyelőre nem tervezi a sérülésekből felépülő játékosai, elsősorban Gabriel Vasvari bevetését, mondván, még túl kevés edzésen vettek részt, és a bő keret – a korábbi évekkel ellentétben – most bárkinek a pótlását lehetővé teszi számára.

„Még adósok vagyunk a győzelmekkel, bár a topcsapatok elleni első három mérkőzést nem nevezhetjük sikertelennek. A Viitorul ellen viszont a fiúk nem érezték át a meccs jelentőségét.”

Az előző évadhoz hasonlóan a döntetleneket halmozó szentgyörgyiek egyelőre győzelem nélkül állnak a tizenharmadik helyen, a Voluntari pedig ötödik a tabellán. Mint a Sepsit irányító Leo Grozavu a meccset megelőző online sajtótájékoztatóján elmondta, együttesének elsősorban mentálisan kell előrelépnie a Viitorul elleni csata (1–1) után.

Pénteken a Voluntari vendégeként végre megszerezné idénybeli első győzelmét a román élvonalban az előző árom fordulóban gyaránt döntetlent átszó Sepsi OSK.

A Sepsi OSK mérkőzésével kezdődik péntek délután a román Liga 1 alapszakaszának ötödik fordulója, a székelyföldi csapat a Voluntarihoz látogat, amelyet az előző három idényben tíz találkozón csak egyszer tudott legyőzni.

A román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában a Sepsi 1–1-es döntetlent játszott odahaza a Viitorul együttesével, így mindkét csapat továbbra is nyeretlen a bajnokságban.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A VOLUNTARI–SEPSI MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik