A negyedik fordulóban sem tudott győzni a Sepsi

BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI   JÁNOS (percről percre)BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2020.09.19. 17:50
A román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában a Sepsi 1–1-es döntetlent játszott odahaza a Viitorul együttesével, így mindkét csapat továbbra is nyeretlen a bajnokságban.

ROMÁN LIGA 1
4. FORDULÓ
Sepsi OSK–Viitorul Constanta 1–1
(0–1)
Sepsiszentgyörgy, Városi Stadion, zárt kapuk mögött.V: Coltescu
Sepsi: Jesús – Csiszér (Dimitrov, 10.), Buhenna, B. Mitrea, Stefan – Aganovic, B. Fofana (Stefanescu, a szünetben), Purece (Fülöp L., 71.) – Carnat (Golofca, a szünetben), Safranko, Nouvier (Fülöp I.). Vezetőedző: Leo Grozavu
Viitorul: Cojocaru – Boboc, Mladen, Ghita, Dussaut (Georgescu, 90.) – Ciobanu, Matei, Casap (Josemi Castaneda, 64.) – Iancu, Luckassen, Matan. Vezetőedző: Rubén de la Barrera
Gólszerző: Safranko (82.), ill. Ciobanu (39.)ROMÁN LIGA 1
4. FORDULÓ
Sepsi OSK–Viitorul Constanta 1–1
(0–1)
Sepsiszentgyörgy, Városi Stadion, zárt kapuk mögött.V: Coltescu
Sepsi: Jesús – Csiszér (Dimitrov, 10.), Buhenna, B. Mitrea, Stefan – Aganovic, B. Fofana (Stefanescu, a szünetben), Purece (Fülöp L., 71.) – Carnat (Golofca, a szünetben), Safranko, Nouvier (Fülöp I.). Vezetőedző: Leo Grozavu
Viitorul: Cojocaru – Boboc, Mladen, Ghita, Dussaut (Georgescu, 90.) – Ciobanu, Matei, Casap (Josemi Castaneda, 64.) – Iancu, Luckassen, Matan. Vezetőedző: Rubén de la Barrera
Gólszerző: Safranko (82.), ill. Ciobanu (39.)

Ismét a hajrában mentett pontot a Sepsi OSK a román élvonalban, ám a szentgyörgyi mérkőzésen a helyzetek alapján a vendég Viitorul járt közelebb idei első győzelméhez.

Bryan Nouvier ugyan az első percben egy erős lapos lövéssel tesztelte Valentin Cojocarut, a Viitorul kapusát, ám ezt követően csak a két tizenhatos között hullámzott a játék. A két azonos rendszerben (1-4-3-3) futballozó csapat kioltotta egymás játékát, és mivel a kulcspasszok mindkét oldalon teljességgel hiányoztak, néhány átlövés és pontrúgás utáni gyenge fejes szállt csupán a kapuk felé.

Ezt a jó iramú, de eseménytelen darálást szakította meg Andrei Ciobanu szabadrúgásgólja: a vendégek szerencséjére a labda felpörgött a sorfalban álló Boubacar Fofana fején, és Jesús Fernandez kapust becsapva vágódott a léc alá.

Szünet után a Sepsinek áttolta a játékot a vendégek térfelére, de a helyzetek nem jöttek, hiába cserélt be négy pihent támadót a félidő közepéig Leo Grozavu edző. A Viitorul viszont pontrúgásokból és kontrákból is veszélyes volt, de Kevin Luckassen hat méterről sem fejjel, sem lábbal nem találta el a kaput, Gabriel Iancu pedig a felsőlécre emelte a labdát. Luckassen újabb lövésénél Jesús védett nagyon, míg az utolsó tíz percben ívelgetésre váltó Sepsinek ez a húzása már bejött: Fülöp Lóránd jobbról beemelt labdáját Pavol Safranko szinte a keresztlécig ugorva fejelte be a kapu torkából.

A gól után tovább nyomott a Sepsi, a gólvonalig letámadva a Viitorult, de végül zsinórban harmadszor is csak egy pontot szerzett.


PERCRŐL PERCRE

90+3. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+2. Dimitrov lövi jobbról, laposan keresztbe a kapu előtt labdát, de Fülöp Lóránd lekési azt. Matei saját ötösén belül cselezget két rátámadó szentgyörgyi játékossal szemben, végül Cojocaru vágja ki a labdát a gólvonalról.
90+2. perc Matan nap még egy sárga lapot a végére.

90. perc
Georgescu be, Dussaut le a vendégeknél.

87. perc
Nagyon nyom a Sespi a végére.
Safranko tizedik gólja a Liga 1-ben.




82. PERC EGYENLŐ! Aganovic az ötös jobb oldalára ível, Fülöp L. középre teszi jobbal a labdát, amelyet PAVOL SAFRANKO egy méterről a jobb alsóba fejel, igen magasra emelkedve. 1–1!

80. perc Fülöp I. is a kapu mellé küld egy 16-os előtti szabadrúgást.

76. perc Matan jobbal 15-ről a bevetődő Buhennába lő. Luckassen aztán célba veszi a jobb sarkot jobbal 14-ről, de véd hatamas vetődéssel Fernández.

74. perc Fülöp I. a jobb felső mellé mér jobbal egy kissé jobbról járó 28 méteres szabadrúgást.

71. perc Fülöp Lóránd be, Purece le a hazaiaknál.

70. perc Sárga lap Iancu visszahúzásáért Florin Purecének.

65. perc LÉC, Iancu ballal nem sokkal véti el 11-ről a jobb felső sarkot, középről. Matan aztán ballal 15-ről, kissé balról nem sokkal lőtt a bal alsó mellé.

64. perc Casap le, Josemi Castaneda be. A volt sandanderi és Las Palmas-i.

62. perc HOPP, Luckassen bevetődve jobbal középről, öt méterről a bal alsó mellé pazarolja Casap szép emelését.

60. perc MELLÉ, Fernández elnéz egy bal oldali Iancu-szabadrúgást, de öt méterről Luckassen a bal felső sarok mellé fejeli a labdát!

59. perc Fülöp István be, Nouvier le. Nagyon nem ment a támadónak.

55. perc Carnat bedob egy cselt, még egyet, még egyet, majd az ötös bal sarka elől ballal ellőne a kapu előtt keresztbe, Mitrea mentené a menthetőt, de de csak visszafelé spiccezi meg a labdát.

50. perc Matei ráesik szegény Pureche fejére véletlenül, ápolás. Purece játszott régebb a Viitorulban, a 2016-os bajnokcsapat tagja volt. Jobban van, folytatja.

47. perc Adnan Aganovic kap sárga lapot Lickassen lerántásáért.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Fofana és Carnat helyett Marius Stefanescu és Catalin Golofca a hazaiaknál.

A legjobb góllövők e párharcból:
Eric 3
Nicolae Carnat 3
Cosmin Matei 2
Andreias Calcan 2
Virgil Ghita 2

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

41. perc Dimitrov jobbal nem sokkal lő a bal alsó mellé 18-ról.

Aurelian Chitu, az egyik csapattársa súlyosan megsérült edzésen a héten, az ő mezét lengette a gól után Ciobanu. Szép gesztus.

Mintha a sorfalban beleért volna a bal szélen álló Fofana. Nem is mintha.

Aki amúgy védekező középpályás. 22 éves, 15-szörös U21-es válogatott.

39. PERC VEZET A VITORUUL! A sok unalom után egy bombagól, kissé balról 27 méterről irgalmatlan nagy gólt lő jobbal a túlsó felső sarokba ANDREI CIOBANU! 0–1!

Mezőnyjáték.

29. perc Luckassen fejel hétről kapura, de középre. Egyébként is lesről, egy korner után.

2017-ben Victor Rimniceanu ingyen került a Viitorultól a Sepsihez.

2019-ben Kilyen Szabolcs a Viitorultól kölcsönbe került a Sepsihez, azóta már a Vasas profija.

23. perc Bryan Nouvier kap sárga lapot.

Először véd a Sepsinél a Realban is megfordult Jesús Fernandez. Emlékezetes megmozdulás.

23. perc Luckassen passzát követően Matan lövése a jobb sarok mellé pattan egy védőről. A bal oldali kornert bal lábbal kirúgja a kapus a bal sarok elől, kapásból! HÁT ILYET SE LÁTTUNK MÉG! Az előző Sepsi-meccsen talált a meccs közben a gyepen egy telefont egy játékos, mondjuk az sem volt semmi.

15. perc A nem éppen szívbajos Fofana szereli acélkeményen Luckassent, becsúszva. Az Ajax-nevelés ék egykori holland U19-es válogatott, már 27 éves.

13. perc Sokkal többet támad a Sepsi, de nincsenk helyzetek a pocsék utolsó passzok miatt. Iancu ballal 19-ről a léc fölé lő, a Buhennát a 16-os előtt szerelő Matan passzából.

Csoda érdekes, hogy a fiatalszabály bevezetése óta a saját nevelésű vagy román fiatalok mindig megsérülnek az első negyedórára. Sokkal jobban oda kellene figyelni a bemelegítésnél!

10. csere Csiszér lesérült, Radoszlav Dimitrov áll be a helyére.

3. perc Ballal nem sokkal teker a jobb sarok mellé 25-ről Iancu, a sértett.

2. percBoubacar Fofana kap sárga lapot egy rossz ütemű becsúszásért.

1. perc Helyzettel, de ballal kissé balról 12-ről a kapusba lő Safranko passzát követően Nouvier.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A Sepsi piros-fehér mezben és piros nadrágban, a vendégek fekete mezben és kék nadrágban.

A 30 éves szélső nem számított alapembernek Kolozsváron, ahol az elmúlt egy évben 15 mérkőzésen két gólt szerzett, de mindössze kétszer volt kezdő és összesen 358 percet játszott. A Dinamo Zagreb elleni Bajnokok Ligája-selejtező szétlövésében kihagyott tizenegyese miatt bűnbak is lett a kolozsvári szurkolók szemében a Liga 1-ben korábban a FC Botosani és a FCSB színeiben is futballozó játékos. Golofca már a második CFR-játékos, aki ezen a nyáron a Sepsihez igazol, a szentgyörgyi klub korábban a bajnok cserekapusát, a spanyol Jesús Fernandez Colladót is leigazolta.

Újabb játékos érkezett a bajnok CFR-től a Sepsi OSK-hoz, a román élvonal székelyföldi együttese egy évre kölcsönvette Catalin Golofcát.

AJÁNLÓ. Legutóbb 6 gólt hozott e két csapat bajnokija.

A Sepsi sem nyert még az új évadban, de a CFR és az Astra otthonában elért döntetlen rossz eredménynek semmiképpen sem tekinthető. Leo Grozavu vezetőedző székelyföldi csapata a héten új játékost is igazolt, ám a német Oberhausentől érkező 19 éves osztrák védekező középpályás, Aleksa Markovic szerződtetése inkább hosszú távú projektnek tűnik, még ha a posztján továbbra is kérdéses a Kolozsváron megsérülő Gabriel Vasvari visszatérése.

Nyeretlen csapatok találkoznak szombaton Szentgyörgyön, a Sepsi a Viitorult fogadja. A Liga 1 negyedik fordulójában játszik először olyan csapattal a Sepsi, amely az előző idényben nem a felsőházi rájátszásban szerepelt. A szombat este Szentgyörgyön pályára lépő Viitorul egyetlen pontjával az utolsó helyen áll, a kispadról hat év után felálló Gheorghe Hagi helyére érkező spanyol edző, Ruben de la Barrera egyelőre nem tud erőt vinni a konstancai csapat játékába.

AJÁNLÓ: Őrült mérkőzésen a 95. percben egyenlített Sepsi!

Az egyenlítést követő ivószünet kedvezőtlen hatással volt az addigi iramra és vállalkozó kedvre, a szünetig csupán egy büntetőgyanús eset akadt, de Iulian Calin játékvezető nem látta szabálytalannak a szentgyörgyi Nicolae Carnat bokáit összekoccantó Zjuban Crepulja megmozdulását. A második félidő elején Valentin Gheorghe 16 méterről takarásból lőtte ki a jobb alsó sarkot, és az Astra azonnal átengedte a labdát és A területet a Sepsinek. A lassan és körülményesen passzolgató székelyföldi csapat képtelen volt áttörni a hazai védelmet, az állófutballba csak az Astra kontrái vittek némi ritmusváltást, de Denis Alibec kiugrásait meg tudta állítani a Sepsi. Romario Moise bal felső sarokba szánt szabadrúgását Niczuly Roland védte látványos vetődéssel. A 87. percben Valentin Gheorghe két gólja után a második sárgáját is megkapta, a hazaiak által széttördelt végjátékban pedig utolsó akciójából gyötörte be az egyenlítést a Sepsi: Bogdan Mitrea fejelte le a labdát Pavol Safrankónak, aki tíz méterről a hálóba
vágta.

A hosszabbítás ötödik percében mentette döntetlenre a meccset az Astra otthonában a Sepsi OSK, amely három forduló után két ponttal áll a román élvonalban. Az első két fordulóban gólt sem
szerző csapatok egyből egymásnak estek, és negyedóra után már vezetett az Astra: David Bruno jobbról beívelt labdáját Valentin Gheorghe fejelte a kapuba a tétován kimozduló Niczuly Roland felett. A Sepsi lövéseinek többségében nem volt erő, de amikor Adnan Aganovic szöglete után a hazai védők átengedték Rasid Buhennának a labdát, a Sepsi kapitánya hat méterről belőtte a bal sarokba.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik