Olympique Lyon: APuelintézte a szerződést

Vágólapra másolva!
2010.08.04. 19:17
null
Puel (jobbra) saját fiát is átigazolta (Fotó: Action Images)
Címkék
Véget ért a magyar Formula–1-es futam, akciósnál akciósabbak a füzetcsomagok és ceruzahegyezők, elkezdenek köszönni a tanároknak a legelvetemültebb diákok is, szabadságra utazik a komplett magyar Parlament, és talán éppen ezért növekedésnek indul a GDP, lassan kiesnek a magyar klubok a nemzetközi kupákból – mindez a legnyilvánvalóbb jele annak, hogy ráfordultunk az idén is az augusztusra. Mi sem természetesebb, hogy a nemzetközi transzferpiac is célegyenesbe ért, kis túlzással, hiszen a hónap végéig még igazolhatnak a klubok új játékosokat. Higgye el a kedves olvasó: fognak is, jó kedvvel, no és bőséggel.

A francia bajnokság örök ígérete, a PSG egyre lemondóbban vág neki mostanában a pontvadászatoknak, most sincs szó éremesélyről, bár megszerezte a Lyontól meglehetősen jó áron a sokoldalú védőt, Mathieu Bodmert, valamint a Monacótól az ördöngös balszélsőt, Nenét. A mostanában évről évre tízmillió euró fölött költő Stade Rennes újabb nagyberuházást tartott, melynek során érkezett a kolumbiai támadó, Víctor Hugo Montano (ilyen keresztnevekkel garantált a befutás Franciaországban), az U21-es válogatott kapuvédő, Johann Carrasso, a kameruni szűrő, Georges Mandjeck, a nigériai védekező mindenes, Onyekachi Apam, a kameruni U20-as, de már francia U21-es válogatott jobb oldali védő, Jean-Armel Kana-Biyik és az egykoron csodagyerekként, tízmillióért az Interbe kerülő középpályás, Stéphane Dalmat.

FÓKUSZBAN: MARSEILLE

2007-es bajnoki ezüstérme óta nem jellemző az OM-re a korábban a klubnál gyakorta előforduló hektikus költekezési hullám. Azon a nyáron egyenesen pozitív volt az átigazolási mérlege, köszönhetően főként annak, hogy akkor adta el Franck Ribéryt a Bayernnek. Érkezett viszont Boudewijn Zenden (ingyen), Djibril Cissé (9 millió euró), Karim Ziani (8 millió), Gaël Givet (5 millió), Benoit Cheyrou (5 millió) és Steve Mandanda (400.000, akkor még kölcsönbe). Bronzéremig „süllyedtek" a kikötővárosiak, a Bajnokok Ligája csoportkörét sem élték túl, így a következő idényre már több mint 12 milliót költött Eric Gerets mester, például Bakari Konéra, Sylvain Wiltordra, Brandaóra, Hiltonra és Hatem Ben Arfára (bár elveszítette Samir Nasrit). A hazai pontvadászatban csak három ponttal maradtak le az aranyról, de a BL-ben újfent nem parádéztak, majd az UEFA-kupában sem.

 

2009 nyarán, immáron Didier Deschamps-pal a fedélzeten, újabb 14 milliós befektetést követhettünk figyelemmel, amelynek érdemi része Fernando Morientes, Souleymane Diawara, Fabrice Abriel, Lucho González, Gabriel Heinze és Stéphane M'Bia megszerzésére ment el, és nem is hiába: megnyerték a Ligue 1-et a Deschamps-legények, még ha a BL-ben újfent kudarcot is vallottak (az igazsághoz hozzátartozik, hogy rendre balszerencsés sorsolást kaptak az első számú európai kupában).

 

Az idén nyáron eleddig csak egy játékosért adott pénzt a klub, mégpedig a spanyol jobbhátvédért, César Azpilicuetáért, és ha nem történnek nagy-nagy változások e téren (alighanem így is lesz), akkor a BL-vitézkedés most is elmarad, bár a címvédésre minden esély adva van.

 

Olympique Marseille-transzferológia,

2007 nyara–2010 januárja

 

2007–2008

Kiadás: 30 millió euró. A három legdrágább vétel: Djibril Cissé (Liverpool, 9 millió), Karim Ziani (Sochaux, 8 millió), Gaël Givet (Monaco, 5 millió) és Benoit Cheyrou (Auxerre, 5 millió).
Bevétel: 33.65 millió. A három legdrágább távozó: Franck Ribéry (Bayern München, 25 millió), Toifilou Maoulida (Auxerre, 3 millió), Habib Beye (Newcastle United, 2.8 millió).

 

2008–2009

Kiadás: 35.92 millió euró. A három legdrágább vétel: Hatem Ben Arfa (Olympique Lyon, 12 millió), Bakari Koné (Nice, 9 millió), Brandao (Sahtar Doneck, 6 millió).
Bevétel: 23.65 millió. A három legdrágább távozó: Samir Nasri (Arsenal, 16 millió), Cédric Carrasso (Toulouse, 2.5 millió), Habib Bamogo (Nice, 1.5 millió).

 

2009–2010

Kiadás: 42.3 millió euró. A három legdrágább vétel: Lucho González (Porto, 19 millió), Stéphane M'Bia (Rennes, 12 millió), Souleymane Diawara (Bordeaux, 6.5 millió).
Bevétel: 28.3 millió. A három legdrágább távozó: Djibril Cissé (Panathinaikosz, 8.5 millió), Karim Ziani (Wolfsburg, 7 millió), Lorik Cana (Sunderland, 5.8 millió).

A rutinos edző, Frédéric Antonetti csak két fontos emberét veszítette el: az amerikai balbekket, Carlos Bocanegrát és a Lyonhoz távozó éket, Jimmy Briandet. Csak az érdekesség kedvéért: a Rennes keretének összértéke eléri a százmillió eurót, így aztán mindenki joggal várja el, hogy előrelépjen a tabellán az elmúlt idényben elért 9. helyről.

Olyan eredményt (dobogóalj), mint amelyet a legutóbbi évadban elért az Auxerre, csak elvakultabb fanjai remélnek. Ha már sikerült ilyen ravasz átkötéssel áttérnünk az AJA-ra: a kék-fehér klub szokása szerint nem szórta az egyetemes európai fizetőeszközt az erősítésekre, a Bajnokok Ligája tiszteletére is csak egy játékosért adott pénzt, a valaha igen ígéretesen induló, aztán elszürkülő csatárért, Anthony Le Tallecért. Igaz, a tavaszi csapatból nem távozott húzóember, és már ez is nagy szó a klubnál.

Inkább gyengült eddig a Bordeaux (bár a szerb U21-es középső védő, Vujadin Szavics megszerzése jó húzásnak tűnik), nem úgy a Ligue 2 tavaszi bajnoka, a Caen, amely négymillió eurónál is többet költött már. U21-es válogatott játékosból több is érkezett (a két francia, a szélsőjátékos, Yohan Mollo és a védő, Damien Marcq, valamint a szerb középhátvéd, Branko Lazarevics), de a Ligue 2 2007-es gólkirálya, az elefántcsontparti Kandia Traoré is az újonchoz tette át székhelyét. A Lens eladta kiváló csatárát, Aruna Dindanét annak a katari Lakvijának, amely ezen a nyáron megszerezte a Marseille-től Bakari Konét és a Nancytól Abdeszlam Uaddut is.

Sokat költhet még a nyáron a Lorient, hiszen a gárda eladta Laurent Koscielnyt az Arsenalnak 12.5 millió euróért, és aligha ül majd eme szép summán sokáig. Hasonlóan jól gazdálkodott eddig a Montpellier, amely a már említett Montano és Carrasso mellett elpasszolta az argentin támadó középpályást, Tino Costát a Valenciának, szintén olyan jó áron, hogy a Vámház körút 9. rémlik fel a háttérben. Hasonlóképpen jól üzletelt eleddig a Nancy, amely a Fenerbahce kedvéért 6.5 millióért megvált szenegáli ékétől, Issiar Diától.

A bajnok Marseille hatmilliót fizetett a spanyol jobbhátvédért, César Azpilicuetáért az Osasunának, miközben nem hosszabbított szerződést Fernando Morientesszel.

Kiválóan keveri viszont a kártyákat a Monaco mestere, Guy Lacombe (a hercegségbeliekre a jövő héten térünk ki bővebben), a Lyon edzője, Claude Puel viszont nincs irigylésre méltó helyzetben. Az uralkodói címét elveszítő OL ugyanis több alapemberét eladta (Mathieu Bodmer, Frédéric Piquionne, Jean-Alain Boumsong), vagy nem hosszabbított szerződést vele (Sidney Govou, Francois Clerc). Egyelőre csak egy „idegen" játékost igazolt Puel, aki saját fiát, Grégoire-t is magához rendelte a Lille B-ből: Jimmy Briand a Rennes-től érkezett. Hatmilliót fizettek érte a lyoniak, kissé bátran, hiszen az elmúlt idényben öt, azelőtt nyolc találatig jutott a bajnokságban.

Pletykaszinten felvetődött még Szotirisz Ninisz, a horvát szűrő, Milan Badelj, az U20-as brazil támadó középpályás, Paulo Henrique Ganso, a francia válogatott Moussa Sissoko, a chilei középpályás, Carlos Carmona, valamint Nelson Valdez érkezése is, de ez még a jövő zenéje, akárcsak a táblázatunk végén található „kisebb" bajnokságok élcsapatainak alaposabb transzferológiai analízise.

ÁTIGAZOLÁSOK, 2010 NYÁR, LIGUE 1
ARLES  
Érkezett: Rémy Cabella (Montpellier, kölcsönbe), Franck Djedjé (Racing Strasbourg, ingyen), Kamel Gilasz (Hull, k.), Álvaro Mejía (Murcia, i.), Anthony Guise (Arles B), Yann Kermorgant (Leicester City, k.), Fabien Laurenti (Lens, i.), Vincent Planté (Saint-Étienne, k.), Elamine Erbate (Mogreb Tétuan, i.), Jamel Ben Idir (Le Havre, i.), Chafik Najih (Clermont, i.), Hamör Buazza (Blackpool, i.), Jean-Alain Fanchone (Racing Strasbourg, k.)
Távozott: Ali Mathlouthi (Racing Strasbourg, kölcsönből vissza), Yann Hubert (szerződése lejárt), Steve Pinau (Genoa, kv.), Nicolas Hislen (szl.), Jean-Christophe Vergerolle (szl.), Benjamin Oliveras (szl.), Ludovic Liron (szl.), Matthieu Sans (Bastia, i.), Romain Reynaud (Chateauroux, i.), Maurice Dalé (Unirea Urziceni, 300.000), Jean-Charles Cirilli (Amiens, i.), Marvin Esor (Clermont, i.), André Ayew (Marseille, kv.), Andrea Schifano (szl.)
   
MONTPELLIER 
Érkezett: Romain Armand (Clermont, kv.), Hasan Kabze (Rubin Kazany, i.), Jonathan Ligali (Montpellier B), Guillaume Legras (Montpellier B), Benjamin Stambouli (Montpellier B), Teddy Mézague (Montpellier B), Garry Bocaly (Marseille, 800.000 euró), Olivier Giroud (Tours, 2.000.000), Adrien Coulomb (Montpellier B), Jonas Martin (Montpellier B), Marco Estrada (Universidad de Chile, 1.000.000)
Távozott: Rémy Cabella (Arles, k.), Philippe Delaye (visszavonult), Mourad Benhamida (szl.), Julio Colombo (szl.), Johann Carrasso (Rennes, 1.000.000), Víctor Montano (Rennes, 6.500.000), Tino Costa (Valencia, 6.500.000), Lilian Compan (Cannes, i.)
   
NANCY  
Érkezett: Jean Calvé (Grenoble, kv.), Landry N’Guemo (Celtic Glasgow, kv.), Benjamin Gavanon (Sochaux, kv.), Marama Vahirua (Lorient, i.), Aatif Chahechouhe (AS Nancy-Lorraine B), Alexandre Cuvillier (Boulogne, k.)
Távozott: Floyd Ayité (Bordeaux, kv.), Abdeszlam Uaddu (Lahvija, i.), Helder Ferreira (Dinamo Bucuresti, k., 200.000), Bocundji Ca (Tours, k.), Damián Macaluso (Veracruz, i.), Basile Camerling (szl.), Florian Marange (Bordeaux, kv.), Johan Lapeyre (szl.), Thomas Gaudu (szl.), Gastón Curbelo (visszavonult), Momar Faye (szl.), Cheick Diabaté (Bordeaux, kv.), Issiar Dia (Fenerbahce, 6.500.000)
   
NICE  
Érkezett: Anthony Modeste (Angers, kv.), Adeílson (Fluminense, kv.), Renato Civelli (San Lorenzo, 1.400.000), Julien Berthomier (Nice B), Nemanja Pejcsinovics (Rad Beograd, k.), Loic Gagnon (Nice B), Serge Nyuiadzi (Nice B), Lucas Veronese (Nice B)
Távozott: Didier Digard (Middlesborough, kv.), Olivier Echouafni (visszavonult), Onyekachi Apam (Rennes, 4.000.000), Enoch Adu (Nordsjaelland, i.), Gérald Cid (visszavonult), Jérémie Moreau (szl.)
   
PARIS SAINT-GERMAIN 
Érkezett: Loris Arnaud (Clermont, kv.), Jérome Rothen (Ankaragücü, kv.), Adama Touré (PSG B), Mathieu Bodmer (Lyon, 2.500.000), Alphonse Aréola (PSG U19), Nene (Monaco, 5.000.000)
Távozott: Willy Grondin (visszavonult), Maxime Partouche (szl.), Albert Baning (Maccabi Tel Aviv, i.), Granddi N’Goyi (Brest, k.)
   
STADE RENNES 
Érkezett: Yacine Brahimi (Clermont, kv.), Víctor Montano (Montpellier, 6.500.000), Johann Carrasso (Montpellier, 1.000.000), Georges Mandjeck (VfB Stuttgart, 1.200.000), Onyekachi Apam (Nizza, 4.000.000), Yassine Jebbour (Stade Rennes B), Jean-Armel Kana-Biyik (Le Havre, 2.500.000), Vincent Pajot (Stade Rennes B), Gaëtan Caro (Stade Rennes B), Samuel Souprayen (Dijon, kv.), Abdoul Camara (OC Vannes, kv.), Prince Oniangue (Angers, kv.), Bira Dembélé (Boulogne, kv.), Stéphane Dalmat (Sochaux, 1.500.000)
Távozott: Moussa Sow (Lille, i.), Carlos Bocanegra (Saint-Étienne, 500.000), Maxime Le Marchand (Le Havre, játékoscsere), Jimmy Briand (Lyon, 6.000.000), Elderson (Sporting Braga, i.), Yohan Lasimant (Grenoble, i.), Florent Petit (szl.), Petter Hansson (Monaco, i.), Patrice Luzi (szl.), Mickaël Pagis (visszavonult), Julian Esteban (Servette, i.), Vincent Pajot (Boulogne, k.)
   
SAINT-ÉTIENNE 
Érkezett: Sébastien Grax (Guingamp, kv.), Jessy Moulin (Fréjus, kv.), Sylvain Marchal (Lorient, i.), Guirane N’Daw (Nantes, 3.000.000), Albin Ebondo (Toulouse, i.), Josuha Guilavogui (Saint-Étienne B), Sidy Sagna (Saint-Étienne B), Laurent Batlles (Grenoble, i.), Carlos Bocanegra (Rennes, 500.000)
Távozott: Augusto Fernández (Vélez Sarsfield, 2.750.000), Pape Diakhaté (Dinamo Kijev, kv.), Efsztathiosz Tavlaridisz (Lárisza, i.), Mouhamadou Dabo (Sevilla, i.), Yohan Hautcoeur (szl.), Kevin Mirallas (Olimpiakosz, k., 900.000), Maodomalick Faye (szl.), Cédric Varrault (szl.), Vincent Planté (Arles, k.)
   
SOCHAUX
Érkezett: Badara Sene (Le Mans, kv.), David Sauget (Grenoble, 300.000), Kévin Anin (Le Havre, i.), Cédric Bakambu (Sochaux B), Rafael Dias (Sochaux B), Serdar Gürler (Sochaux B), Modibo Maiga (Le Mans, 3.000.000)
Távozott: Benjamin Gavanon (Nancy, kv.), Bojan Jokic (Chievo Verona, 1.000.000), Kandia Traoré (Caen), Ivan Sztevanovics (Partizan Beograd, k.), Robin Previtali (Naval, i.), Sloan Privat (Clermont, k.), Stéphane Dalmat (Rennes, 1.500.000)
   
TOULOUSE 
Érkezett: Sören Larsen (Duisburg, kv.), Adrián Gunino (Danubio, k.), Xavier Pentecote (Bastia, kv.), Wissam Ben Yedder (Alfortville, i.), Florian Aigouy (Toulouse B)
Távozott: Colin Kazim-Richards (Fenerbahce, kv.), Olivier Blondel (Troyes, i.), Oumar N’Diaye (szl.), Mathieu Berson (szl.), Albin Ebondo (Saint-Étienne, i.), Kévin Dupuis (Chateauroux, i.), Ahmed Soukouna (szl.)
   
MONACO
Érkezett: Kévin Diaz (Ajaccio, kv.), Dieumerci Mbokani (Standard Liege, 7.000.000), Kévin Malcuit (Monaco B), Pierre-Emerick Aubameyang (Milan, k.), Terence Makengo (Monaco B), Romain Padovani (Monaco B), Franck L’Hostis (Monaco B), Yvan Erichot (Monaco B), Sébastien Chabbert (Charleroi, i.), Daniel Niculae (Auxerre, i.), Petter Hansson (Rennes, i.), Dennis Appiah (Monaco B), Nampalys Mendy (Monaco B), Eidur Gudjohnsen (Tottenham, kv.), Serge Gakpé (Tours, kv.), Loic Dufau (Cassis Carnoux, kv.), Sébastien Puygrenier (Zenit, k., 700.000)
Távozott: Sébastien Puygrenier (Zenit, kv.), Juan Pablo Pino (Galatasaray, 3.000.000), Nene (PSG, 5.000.000), Yohan Mollo (Caen, k.), Yohann Thuram-Ulien (Tours, k.), Manuel Vallaurio (szl.), Francois Modesto (Olympiakos, i.), Malaury Martin (szl.), Massamba Lo Sambou (Atromitosz, 500.000), Patrick Müller (szl.), Jerko Leko (Bucaspor, i.), Dario Simic (Dinamo Zagreb, i.), Yvan Erichot (Clermont, k.)
   
OLYMPIQUE MARSEILLE 
Érkezett: Leyti N’Diaye (Ajaccio, kv.), Jean-Philippe Sabo (Ajaccio, kv.), Mamadou Samassa (Valenciennes, kv.), André Ayew (Arles, kv.), Cédric D’Ulivo (Cassis Carnoux, kv.), César Azpilicueta (Osasuna, 6.000.000), Senah Mango (Olympique Marseille B)
Távozott: Bakari Koné (Lahvija, 3.500.000), Cyril Rool (szl.), Charley Fomen (Dijon, k.), Garry Bocaly (Montpellier, 800.000), Fernando Morientes (szl.), Laurent Bonnart (szl.), Mohamed Dennoun (Aviron Bayonnais, i.)
   
AUXERRE 
Érkezett: Steven Langil (Caen, kv.), Maxime Jasse (Dijon, kv.), Lynel Kitambala (Dijon, kv.), Anthony Le Tallec (Le Mans, 3.000.000), Soumahoro Johnson (Amiens, i.), Christopher Missilou (AJ Auxerre B)
Távozott: Aurélien Capoue (Nantes, kv.), Daniel Niculae (Monaco, i.), Baptiste Martin (Kortrijk, i.), Gabriel Tamas (West Bromwich, 930.000), Kévin Malaga (szl.), Moussa Narry (Le Mans, játékoscsere), Robert Popov (szl.), Jérémy Huyghebaert (szl.)
   
GIRONDINS BORDEAUX 
Érkezett: Kévin Olimpa (Angers, kv.), Floyd Ayité (Nancy, kv.), Cheick Diabaté (Nancy, kv.), Pierre Ducasse (Lorient, kv.), Matthieu Saunier (Rodez, kv.), Paul Lasne (Chateauroux, kv.), Florian Marange (Nancy, kv.), Vujadin Szavics (Crvena zvezda, 1.000.000)
Távozott: Maruan Samah (Arsenal, i.), Diego Placente (San Lorenzo, i.), Franck Jurietti (visszavonult), Wilfried Moimbé (Tours)
   
STADE BREST
Érkezett: Grégory Lorenzi (Bastia, kv.), Tomás Micola (Banik Ostrava, 750.000), Mario Licka (Banik Ostrava, 250.000), Filipposz Darlasz (Panathinaikosz, i.), Gaetan Deneuve (Chateauroux, i.), Granddi N’Goyi (PSG, k.), Fodie Traoré (Quevilly, i.), Johan Martial (Bastia, k.), Richard Soumah (Guingamp, 500.000)
Távozott: Eric Sitruk (Vitré, i.), Anthony Le Gall (szl.), David Bouard (Vannes, i.), Cédric Fabien (Boulogne, i.), Romain Thomas (szl.), Richard Socrier (Ajaccio, i.), Benoit Leroy (Cannes, i.), Julien Lachuer (visszavonult)
   
CAEN  
Érkezett: Romain Hamouma (Laval, 1.000.000), Kandia Traoré (Sochaux), Branko Lazarevics (OFK Belgrad, i.), Damien Marcq (Boulogne, 3.000.000), Yohan Mollo (Monaco, k.)
Távozott: Steven Langil (Auxerre, kv.), Nicolas Florentin (Angers, i.), Guillaume Quellier (szl.), Julien Toudic (Reims, k.), Grégory Proment (Antalyaspor, i.), Juan Eluchans (CD Universidad Católica, i.), Mustapha Traoré (szl.), Oumar N’Diaye (szl.)
   
LENS 
Érkezett: David Pollet (Paris FC, kv.), Alassane Touré (Lens B), Darnel Situ (Lens B), Serge Aurier (Lens B), Isszam el-Adua (Nantes, kv.), Steven Joseph-Monrose (Chateauroux, kv.), Sidi Keita (Xerez CD, kv.), Geoffrey Doumeng (Tours, kv.), Kévin Goeman (Zulte-Waregem, kv.), Alexandre Coeff (Lens B)
Távozott: Aruna Dindane (Lahvija, 3.000.000), William Remy (Créteil, k., i.), Dejan Milovanovics (Crvena zvezda, k.), Fabien Laurenti (Arles, i.)
   
LILLE  
Érkezett: Emil Lyng (Zulte-Waregem, kv.), Cédric Baseya (Le Havre, kv.), Moussa Sow (Rennes, i.), Idrissa Gueye (Lille B), Arnaud Souquet (Lille B)
Távozott: Ricardo Costa (Valencia, i.), Nicolas Fauvergue (Sedan, k.), Ludovic Butelle (Nimes, k.), Peter Franquart (Charleroi, k.), Robert Vittek (Ankaragücü, 2.100.000)
   
LORIENT
Érkezett: Fabien Robert (Boulogne, kv.), Rémi Mulumba (Amiens, i.), Guillaume Gegousse (Lorient), Bruno Manga (Angers, 2.500.000), Jacques-Alaixys Romao (Grenoble, 1.000.000), Francis Coquelin (Arsenal, k., i.), Mathias Autret (Brest, i.), Rafik Bouderbal (Sétif, kv.), Benjamin Lecomte (Lorient), Cheick Doukouré (Lorient), Lamine Koné (Chateauroux, 1.000.000)
Távozott: Pierre Ducasse (Bordeaux, kv.), Benjamin Genton (Le Havre, 300.000), Sylvain Marchal (Saint-Étienne, i.), Jazid Manszuri (al-Szilija, i.), Marama Vahirua (Nancy, i.), Yaya Diané (szl.), Namaie Mendy (szl.), Laurent Koscielny (Arsenal, 12.500.000)
   
OLYMPIQUE LYON
Érkezett: Jérémy Pied (Metz, kv.), John Mensah (Sunderland, kv.), Mathieu Gorgelin (Olympique Lyon B), Jimmy Briand (Rennes, 6.000.000), Grégoire Puel (Lille B, i.)
Távozott: Sidney Govou (Panathinaikosz, i.), Francois Clerc (szl.), Mathieu Bodmer (PSG, 2.500.000), Frédéric Piquionne (West Ham, 1.200.000), Jean-Alain Boumsong (Panathinaikosz, 750.000)
   
VALENCIENNES 
Érkezett: Seid Khiter (Racing Strasbourg, kv.), Vincent Aboubakar (Garoua), Nicolas Pallois (Quevilly, i.), Christopher Mfuyi (Servette)
Távozott: Jacques Abardonado (szl.), Mamadou Samassa (Marseille, kv.), Guy N’dy Assembe (Nantes, kv.), Filip Sebo (szl.), Mody Traoré (Le Havre, k.)
ÁTIGAZOLÁSOK, 2010 NYÁR, SKÓCIA, PORTUGÁLIA, HOLLANDIA
CELTIC
Érkezett: Paul McGowan (St. Mirren, kv.), Charlie Mulgrew (Aberdeen, i.), Csa Du Ri (Freiburg, i.), Joe Ledley (Cardiff, i.), Efraín Juárez (Pumas, 2.500.000), Daryl Murphy (Sunderland, 1.700.000), Gary Hooper (Scunthorpe, 2.900.000), Biram Kajal (Maccabi Haifa, 1.800.000)
Távozott: Landry N’Guemo (Nancy, kv.), Simon Ferry (Swindon Town, 210.000), Stephen McManus (Middlesborough, 1.800.000), Artur Boruc (Fiorentina, 3.600.000), Lee Naylor (szl.), Cse Cseng (Guangzhou, i.), Mizuno Kiki (Kasiva Reysol, i.), Edson Braafheid (Bayern München, kv.), Paul Caddis (Swindon Town, 210.000), Paul McGowan (St. Mirren, k., i.)
 
RANGERS  FC
Érkezett: Jamie Ness (Rangers U19), Thomas Bendiksen (Rangers II), Ross Perry (Rangers II)
Távozott: Steven Smith (Norwich, i.), Nacho Novo (Sporting Gijón, i.), DaMarcus Beasley (szl.), Kris Boyd (Middlesborough, i.), Steven Lennon (Dundalk,i.), Danny Wilson (Liverpool, 2.400.000), Kevin Thomson (Middlesborough, 2.250.000)
 
BENFICA 
Érkezett: Rafik Hallis  (Nacional, kv.), Nélson Oliveira (Rio Ave FC, kv.), Javier Balboa (Cartagena, kv.), Franco Jara (Arsenal de Sarandí, 5.500.000), Romeu Ribeiro (Trofense, kv.), Nicolás Gaitán (Boca Juniors, 8.400.000), Rodrigo (Real Madrid Castilla, 6.000.000), Roberto Jiménez (Atlético Madrid, 8.500.000), Abel Pereira (Tondela, kv.), Roderick Miranda (Benfica U19), Fábio Faria (Rio Ave, 2.000.000), Freddy Adu (Arisz Szaloniki, kv.), José Coelho (Pacos Ferreira, kv.), Marco Zoro (Setúbal, kv.), Leandro Silva (Guimaraes, kv.), Rúben Lima (Setúbal, kv.), Ariza Makukula (Kayserispor, kv.), Ishmael Yartey (Beira-Mar, kv.), Alípio (Real Madrid U20), Leandro Pimenta (Beira-Mar, kv.), David Simso (Fátima, kv.), Miguel Rosa (Carregado, kv.), Hasszan Jebda (Portsmouth, kv.), Patric (Avaí, kv.), Marcel (Santos, kv.)
Távozott: Urreta (Deportivo La Coruna, k.), Miguel Vítor (Leicester City, k.), Ángel Di María (Real Madrid, 25.000.000), Fellipe Bastos (Vasco, k., i.), Éder Luís (Vasco, k., i.), José Shaffer (Rosario, k., 230.000), André Soares (Servette, k.), Quim (Sporting Braga, i.), Gilles Binya (Neuchatel Xamax, i.), Leandro Pimenta (Fátima, k.), Ishmael Yartey (Fátima, k.), José Coelho (Fátima, k.), David Simao (Pacos Ferreira, k.), Miguel Rosa (Belenenses, k.), Abel Pereira (Fátima, k.)
 
SPORTING CP
Érkezett: Celsinho (Portuguesa, kv.), André Santos (Leiria, kv.), Fábio Paim (Real Massamá, kv.), Jaime Valdés (Atalanta, 2.992.500), Nuno Coelho (Porto, 1.000.000), André Martins (Real Massamá, kv.), Paulo Renato (Estrela Amadora, kv.), Diogo Salomso (Real Massamá, 100.000), Marco Torsiglieri ( Vélez Sarsfield, 3.400.000), Victor Golas (Real Massamá, kv.), Evaldo (Sporting Braga, 3.000.000), Milan Purovics (NK Olimpija, kv.), Vladimir Sztojkovics (Wigan, kv.), Maniche (1.FC Köln, i.), Ibrahim Rabiu (Real Massamá, kv.), Diogo Rosado (Real Massamá, kv.), Alberto Zapater (Genoa, 2.000.000), Cédric Soares (Sporting Lisszabon U19), Marco Matias (Fátima, kv.)
Távozott: Ronny (Hertha, i.), Miguel Veloso (Genoa, 9.000.000), Mexer (Olhanense, k.), William Owusu (Cercle Bruges, k., i.), Diogo Amado (Leiria, i.), Wilson Eduardo (Beira-Mar, k.), Joao Moutinho (Porto, 11.000.000), Pedro Mendes (Servette, k.), Rui Fonte (Espanyol, k.), Pereirinha (Guimaraes, k.), Adrien Silva (Maccabi Haifa, k.), André Marques (Beira-Mar, k.), Ricardo Batista (Olhanense, k.), Paulo Renato (Olhanense, i.), André Martins (Belenenses, k.)
 
PORTO  
Érkezett: Diego Váleri (Almería, kv.), Walter (Internacional, 6.000.000), Soares (Vila Nova), Emídio Rafael (Coimbra, 400.000), Joao Moutinho (Sporting, 11.000.000), James Rodríguez (Banfield, 5.100.000), Pawel Kieszek (Sporting Braga, játékoscsere), Souza (Vasco, 3.000.000), Henrique Sereno (Real Valladolid, i.), Nelson Benítez (San Lorenzo, kv.), Wason Rentería (Sporting Braga, kv.), Cristian Sapunaru (Rapid Bucuresti, kv.), Leandro Lima (Cruzeiro, kv.), Ukra (Olhanense, kv.), Castro (Olhanense, kv.)
Távozott: Steven Vitória (szl.), Bruno Moraes (Rapid Bucuresti, i.), Rui Pedro (Leixoes, k.), Bruno Vale (Oliveirense, i.), Pelé (Eskisehirspor, 420.000), Daniel Candeias (Portimonense, k.), David Addy (Coimbra, k.), Diego Váleri (Almería, k.), Ernesto Farías (Cruzeiro, 1.100.000), Hugo Ventura (Portimonense, k.), André Pinto (Portimonense, k.), Milan Stepanov (Bursaspor), Orlando Sá (Nacional, k.), Sebastián Prediger (Arisz Szaloniki, k.), Bura (Pacos Ferreira, k.), Kalidou Coulibaly Yero (Aves, k.), Nuno (visszavonult), Josué (VVV-Venlo, k.), Jorge Chula (VVV-Venlo, k.), Rabiola (Aves, k.), Hélder Barbosa (Sporting Braga, játékoscsere), Pedro Moreira (Portimonense, k.), Tengarrinha (Santa Clara, k.), Monteiro (Santa Clara), Ivo Pinto (Covilha, k.), Nuno Coelho (Sporting, 1.000.000), Soares (Portimonense, k.)
 
TWENTE 
Érkezett: Romano Denneboom (Sparta Rotterdam, kv.), Bart Buysse (Zulte-Waregem, 500.000), Roberto Rosales (KAA Gent), Nacer Chadli (AGOVV Apeldoorn), Alexander Bannink (Twente II), Rasmus Bengtsson (Hertha, i.), Wilko de Vogt (Oss, i.), Marc Janko (RB Salzburg, 7.000.000), Emir Bajrami (Elfsborg, 3.500.000), Nikolaj Mihajlov (Liverpool, i.)
Távozott: Szlobodan Rajkovics (Chelsea, kv.), Nasat Akram (szl.), Marko Arnautovic (Werder Bremen, 6.200.000), Mikita Rukavicja (Hertha, i.), Cees Paauwe (Excelsior, i.), Jeroen Heubach (visszavonult), Blaise Nkufo (Sounders FC, i.), Ransford Osei (Maccabi Haifa, kv.), Ronnie Stam (Wigan, 4.000.000), Kenneth Pérez (visszavonult)
 
PSV
Érkezett: Género Zeefuik (Dordrecht, kv.), Stefan Nijland (Willem II, kv.), Jagos Vukovics (FK Rad Beograd), Atiba Hutchinson (Kopenhagen, i.), Jeremain Lens (Alkmaar, játékoscsere), Marcelo (Wisla Kraków, 3.800.000), Jonathan (szl.), Marcus Berg (Hamburg, 1.000.000)
Távozott: Bas Roorda (visszavonult), André Ooijer (szl.), Dirk Marcellis (Alkmaar, játékoscsere), Andy van der Meyde (szl.), Mike Zonneveld (AEL Limasszol), Steve Olfers (szl.), Timmy Simons (Nürnberg, i.), Reimond Manco (Juan Aurich)
 
FEYENOORD 
Érkezett: Kamohelo Mokotjo (Excelsior, kv.), Adil Auassar (VVV-Venlo, i.), Ruben Schaken (VVV-Venlo, i.), Bruno Indi (Feyenoord II), Fedor Szmolov (Dinamo Moszkva, k.), Jerson Cabral (Feyenoord U 19), Michael Lumb (Zenit, k., 200.000)
Távozott: Michael Lumb (Zenit, kv.), Fedor Szmolov (Dinamo Moszkvu, kv.), Jonathan de Guzmán (Mallorca, i.), Kermit Erasmus (SuperSport United, i.), Luis Pedro (Go Ahead Eagles), Denny Landzaat (szl.), Norichio Nieveld (Excelsior, i.), Michal Janota (Go Ahead Eagles, i.), Giovanni van Bronckhorst (visszavonult), Roy Makaay (visszavonult), Kevin Wattamaleo (Excelsior, i.), Tim Vincken (szl.), Mitchell Schet (Waalwijk, i.), Kevin Hofland (AEK Larnaca, k.)
 
AJAX
Érkezett: Darko Bodul (Sp. Rotterdam, kv.), Jan-Arie van der Heijden (Willem II, kv.), Jeffrey Sarpong (NEC, kv.), Daley Blind (FC Groningen, kv.), Mitchell Donald (Willem II, kv.), Marvin Zeegelaar (Ajax Amsterdam II), Munir El Hamdaui (Alkmaar, 5.000.000)
Távozott: Gabri (Umm-Szalal, i.), Kennedy (Racing Santander, i.), Dennis Rommedahl (Olympiakosz, i.), Marko Pantelics (szl.), George Ogararu (Sion, i.), Jan-Arie van der Heijden (Willem II, k.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik