Liga 1: nincs idő ünnepelni, a Sepsire ezúttal a Viitorul vár

Vágólapra másolva!
2020.06.27. 11:29
null
A Sepsinek a bajnokságban még figyelnie kell
A hét közben a kupában parádésan futballozó szentgyörgyi együttes szombaton ismét a bajnokságban lép pályára, a román élvonal alsóházi rájátszásában a Viitorul lesz az ellenfele.

„Nincs időnk ünnepelni a kupában aratott győzelmet, olyan gyorsan jönnek egymás után a meccsek” – mondta egy nappal a Poli Iasi 5–1-es elverése után Leo Grozavu, a Sepsi OSK vezetőedzője. A fél lábbal már a Román Kupa döntőjében lévő (a visszavágót július 8-án rendezik) székelyföldi csapat ugyanis alig két héttel a romániai futballélet újraindulása után már az ötödik mérkőzését vívja, szombat este a Viitorult fogadja a Liga 1 alsóházi rájátszásában. És a ritmus továbbra is hasonló marad, hiszen júliusban nyolc bajnoki és – a szentgyörgyiek reményei szerint – két kupatalálkozó vár a piros-fehérekre.

A hétvégi ellenfél az alsóház kimagaslóan legjobb, egyben legnyugodtabb gárdája. A 2017-ben bajnok, tavaly kupagyőztes Viitorul lemaradása a felsőházról az évad egyik legnagyobb meglepetése volt, ám a másik hét alsóházi alakulattal szemben akkora előnye van, hogy nem kell izgulnia a kiesés miatt. A közvetlenül mögötte álló Sepsit hét ponttal előzi meg, miközben a szentgyörgyiek és az utolsó előtti, kieső helyen álló Dinamo között csak hat pont a különbség.

Az előző két meccs remek formája és eredményei, illetve a belőlük eredő kiváló csapatmorál ellenére sem nyugodhatnak meg a háromszékiek.

Nagyon kell figyelnünk, ezzel a pontszámmal még a veszélyes zónában vagyunk. Ha jön egymás után két vereség, miközben a mögöttünk állók nyernek, máris a kiesőzóna környékén találjuk magunkat”    –   nyilatkozta Leo Grozavu, aki a szerdai kiállítása miatt ezúttal nem ülhet le a kispadra, így a Viitorul ellen Ilyés Róbert másodedző irányítja a Sepsit.

ROMÁN LIGA 1
OSZTÁLYOZÓ CSOPORT
6. FORDULÓ
19.00:
Sepsi OSK–Viitorul Constanta – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik