Libertadores-kupa: büntetés az ellenfél kiröhögéséért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.30. 07:37
Hat mérkőzésre szóló eltiltást és 25 ezer dollár pénzbüntetést rótt ki a Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) Vanderlei Luxemburgóra, a brazil Gremio vezetőedzőjére a másfél héttel ezelőtti Huachipato–Gremio Libertadores-kupa-mérkőzésen (1–1) kitört botrány következményeképp.

A fegyelmi vizsgálat megállapítása szerint Luxemburgo, a Real Madrid és a brazil válogatott korábbi szakvezetője kinevette a döntetlennel kieső chilei ellenfél edzőjét, Jorge Pelliciert a feszült hangulatú találkozó lefújásakor, amivel döntő szerepet játszott a balhé kirobbanásában: sportszerűtlen tettével felbőszítette a Huachipato játékosait, trénereit, valamint közelben tartózkodó szurkolóit, és emiatt tört ki a rendőrség fellépését igénylő ütlegelés. tört ki a rendőrség fellépését igénylő ütlegelés.

Luxemburgo abszurdnak minősítette a döntést, mondván, ő kínjában nevetett, mégpedig éppen azon, hogy a chileiek képtelenek elviselni a kiesést és balhét kavarnak.

Az incidens utójátékaként Luxemburgo segítőjére, Emersonra szabták ki a legsúlyosabb büntetést (nyolc mérkőzés, 20 ezer dollár). Fegyelmeztek játékosokat is, akik közül a leghosszabb eltiltást Douglas (Gremio) és Juan Espinoza (Huachipato) kapta (5-5 mérkőzés, 10-10 ezer dollár). Egy meccsre a „kinevetett" Pelliciert is elmeszelték.

Az egyenes kieséses szakasz első fordulójában a Gremio a kolumbiai Santa Fe ellen játszik, az első felvonást szerdán rendezik meg Brazíliában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik