Lengyelország: megtalálhatta Nikolics utódját a Legia

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.31. 09:39
null
Niezgoda nyolc bajnokin öt gólt szerzett (Fotó: Legia.net)
14 forduló alatt mindössze nyolc mérkőzésen játszott, de mát öt gólnál jár a Legia Warszawa 22 éves csatára, Jaroslaw Niezgoda, akit gólátlaga miatt már Nikolics Nemanjához hasonlított a helyi sajtó.

 

Az 1995. március 15-én született játékost tavaly nyáron szerződtette a Legia a Wisla Pulawy együttesétől, de egyből kölcsön is adta a Ruch Chorzów csapatának, ahol 27 bajnokin tíz gólt szerzett, és őt választották a szezon végén az év felfedezettjének az Ekstraklasában.

A Legiában eddig nyolc mérkőzésen kapott lehetőséget, ötször kezdett (de háromszor lecserélték), míg háromszor csereként lépett a pályára. 447 percet töltött a pályán, ezalatt ötször volt eredményes, azaz átlagban 89 percenként talál be az ellenfél kapujába.

A lengyel sportnapilap, a Przeglad Sportowy internetes oldala szerint ennél jobb átlaggal (82.5) csupán Igor Angulo, a Górnik Zabrze támadója rendelkezik, ő a 14 gólját 1155 perc alatt szerezte.

A tízgólos Carlitos (Wisla Kraków) és Marcín Robak (Slask Wroclaw) átlagban 122, illetve 103 perc alatt talál be.

A portál szerint Niezgoda nagyszerűen kerül helyzetbe, könnyű megtalálni a labdával, és több játéklehetőséget kellene neki adnia, hogy tartani tudja rekordját és olyan sikeres legyen, mint Nikolics, aki másfél év után 105 perces gólátlaggal hagyta ott a varsóiakat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik