HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.09.12 19:26 Frissítve: 2018.09.12 19:42

Labdarúgás: Boltnak szélső védőnek kéne lennie – Del Bosque

A spanyol válogatottal 2010-ben világbajnokságot, 2012-ben pedig Európa-bajnokságot nyerő, az edzősködéstől két éve visszavonuló Vicente del Bosque szerint a nyolcszoros olimpiai és tizenegyszeres világbajnok sprinternek, a Central Coast Marinersnél próbajátékon levő Usain Boltnak a szélső hátvéd posztján kellene játszania.

HIRDETÉS

 

A futócipőjét tavaly szögre akasztó Bolt augusztusban érkezett határidő nélküli próbajátékra az ausztrál labdarúgó-bajnokságban, az A-League-ben szereplő Central Coast Marinershez, amelyben barátságos mérkőzésen már be is mutatkozott – szélsőként.

Vicente del Bosque ugyanakkor az Olympic Channelnek adott nyilatkozatában amellett érvelt, hogy hasznosabb lenne a védelem szélein játszatni Boltot:

„Ha van előtte elegendő hely, akkor nagyon jó játékos lehet belőle, nagy területeteket befutni képes szélső hátvéd. Azonban nemcsak egyszer kell 60, 70 vagy 100 métert lefednie, hanem ezt újra és újra meg kell ismételni, ehhez pedig nem tudom, hogy rendelkezik-e a szükséges állóképességgel, de abban biztos vagyok, hogy megfelelően felkészült a kihívásokra. Nincs kétségem afelől, hogy szélső hátvédként lenne a leghasznosabb.”

A spanyol szakember hozzátette, hogy a sprinternek a játék technikai elemeiben kell leginkább fejlődnie:

„Harminckét évesen profi karriert kezdeni nem megszokott dolog. Lehet, hogy valaki tökéletes fizikai állapotban van, de úgy gondolom, hogy a futball legfontosabb része a technika, a fizikai képességek csak kiegészítő szerepet kapnak.”

„Usain Boltnak meg kell tanulnia a taktikai elemeket és a játék védekező és támadó sajátosságait. Biztos vagyok benne, hogy sokat fog fejlődni, de a technikai elemek a legfontosabbak, a passzolás, cselezés, megfelelő labdaérintés, ezeket már gyerekkorban el kell sajátítani” – fogalmazott a spanyol tréner.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.17 00:26:15

Minden más foci nemzetisport.hu

„A sport összeköt bennünket és becsületes versengésre buzdít, az európai civilizáció egyik legfontosabb építőköve.”

2018.11.14 15:52:32

Minden más foci BOROS MIKLÓS (Kolozsvár)

A Gazeta Sporturilornak a magyar kormány megerősítette, közvetlenül támogatja a klubokat.

2018.11.13 22:00:01

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Nagy átka ez a flancos játékvezetői reform a világ labdarúgásának. A fene nagy digitalizálással, a túlszabályozás miatt az unalom gödrébe taszajtják a játékot.

2018.11.12 01:06:12

Minden más foci BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Sportlapban talán furán hat e párhuzam, de egyszer csak úgy éreztem, Varga Zoltán lénye leginkább Antigonét tükrözi vissza.

HIRDETÉS
HIRDETÉS