Videó: Usain Bolt, Paul Scholes és Robbie Keane is betalált az UNICEF gálamérkőzésén

Vágólapra másolva!
2023.06.11. 23:34
null
A 9.58-as mezszámú Usain Bolt nyitotta meg a gólok sorát az UNICEF gálamérkőzésén (Fotó: Getty Images)
Legendás labdarúgók, világhírű színészek és zenészek részvételével rendezték meg a már hagyományosnak mondható jótékonysági mérkőzést Anglia és a Soccer Aid World XI elnevezésű együttes között. A Manchester United stadionjában, az Old Traffordon rendezett meccset a világválogatott csapat nyerte 4–2-re.

Az Egyesült Nemzetek Nemzetközi Gyermekgyorssegély-alapja (UNICEF) által rendezett jótékonysági meccsen angol hírességek és labdarúgó-legendák játszanak a világválogatottal, amelyben az egykori klasszis játékosokon kívül további neves közéleti személyiségek kaptak szerepet.

Az angol csapat kezdőjében volt a korábbi 161-szeres női válogatott Jill Scott, Gary Neville, Gary Cahill és Jack Wilshere is. A hírességek közül a kezdőben kapott helyet Tom Hiddleston színész és Liam Payne énekes.

A Soccer Aid World XI együttesében a korábbi labdarúgókat Roberto Carlos, Francesco Totti és Hernán Crespo képviselte. A csapatkapitány Usain Bolt volt, aki a világrekordjára emlékeztető 9.58-as számú mezben lépett pályára. A mérkőzés első gólját pont a jamaicai szerezte a 24. percben.

A második félidőben a csereként beálló Asa Butterfield (színész) egyenlített, majd Paul Scholes révén már az angolok voltak előnybe. Ekkor azonban Robbie Keane duplázott, így visszavette a vezetést a világválogatott.


 

A 4–2-es végeredményt Kem Cetinay műsorvezető állította be. Anglia tehát sorozatban ötödjére is vesztett a világválogatott ellen, ami azonban fontosabb, hogy a mérkőzés végéig az UNESCO több mint 14 millió font adományt gyűjtött össze.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik