Labdarúgás: 3.7 milliárd dollár az új igazolásokra

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.01.29. 11:53
null
Gareth Bale vételára igencsak megnyomta a számlálót (Fotó: Reuters)
Az elmúlt évben összesen 3.7 milliárd dollárt költöttek új igazolásra a futballklubok. A legkeresettebbek a brazil játékosok voltak, körükben Magyarország az ötödik legnépszerűbb célállomás.

 

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) szerdán kiadott közleménye szerint ennek a 3.7 milliárdnak csaknem egynegyedét mindössze öt egyesület, az AS Monaco, a Paris Saint-Germain, a Manchester City, a Tottenham Hotspur és a Real Madrid „hozta össze”.

A FIFA kimutatása szerint a 3.7 milliárd dollár 41 százalékos emelkedést jelent, pedig az azonos országon belüli csapatváltásokat nem is számolták bele.

A szervezet 12 309 nemzetközi átigazolást regisztrált, a legnagyobb kereslet a brazil futballistákra volt, közülük 1558 váltott klubot. A FIFA adatai alapján körükben a legnépszerűbb célállomás Portugália volt, amely 106 brazil játékost „importált”, a második Japán (50), a harmadik az Egyesült Arab Emirségek (34), a negyedik pedig a Koreai Köztársaság (30) ezen a listán. Az ötödik Magyarország, ahová 28 brazil futballista szerződött 2013-ban.

A képzeletbeli rangsort az angol Premier League klubjai vezetik, amelyek 613 millió dollárt áldoztak új futballistákra, ráadásul a menedzsereknek 74 millió dollárt fizettek ki, ez az összeg az egész világon 216 millió dollár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik