Kidől(t) a Milan álomduója a Lazio ellen?

Vágólapra másolva!
2013.03.02. 11:51
null
Balotelli (balra) biztosan nem játszik, míg El Shaarawy talán már túljutott a megfázásán (Fotó: Action Images)
Ha (futball)hétvége, akkor bajnoki küzdelmek – a kontinens azon részén legalábbis, ahol már beköszöntött a (futball)kikelet. Németországban a Bundesliga 24. fordulójára kerül sor, a mai programban a Dortmund és a Leverkusen mérkőzésével. Az angol élvonalban a 28., míg az olaszban a 27. kört rendezik, s az utóbbiból az egész hétvége egyik legnagyobb slágere a szombati Milan–Lazio rangadó – csak azért nem a legnagyobb, mert lesz egy Real Madrid–Barcelona találkozó is a Primera División 26. fordulójában (itt olvashat róla)...  Íme, a szombati program!

 

OLASZORSZÁG

Egy hét után ismét rangadó lesz a milánói San Siróban, ezúttal a Milan és a Lazio tusakodik egymással, történetük folyamán 144. alkalommal. A tét nem kicsi, hiszen a Serie A negyedik és harmadik helyezettje feszül egymásnak, és még mindkét gárdának van esélye a bajnoki címre – bár az inkább csak matematikai, szóval leginkább a Bajnokok Ligája következő kiírásába igyekeznek bekerülni.

A Milan 2008 óta nem múlta felül hazai pályán a fehér-kékeket, a hazaiak edzője, Massimiliano Allegri pedig 2010 óta nyeretlen a Lazio ellen, vagyis még sohasem győzött a fővárosiak ellen a piros-feketék trénereként. Számára igazi átok a Lazio – az az egyetlen klub, amely ellen a Milan trénereként még sosem sikerült nyernie a Serie A-ban!

De Allegrinek akkor sem ment a Lazióval szemben, amikor a Cagliari mestere volt.

„Tudom, hogy nehéz meccs vár ránk, csapataimnak nemigen megy ellenük. Ettől függetlenül muszáj begyűjtenünk a három pontot, mert ha most győzünk, ellenfelünkkel helyet cserélünk a tabellán – mondta a klub hivatalos televíziójában, a Milan Channelen Allegri, akinek ezúttal aligha alkot majd álomduót a két legjobb formában lévő csatára. – Mario Balotelli izom- és csontsérüléseket szenvedett a szárkapocscsontján a múlt héten. Kilencvenkilenc egész kilenc tized százalék, hogy nem játszhat, egy hétig pihennie kell (Balotelli akkor sérült meg, amikor összeütközött Samir Handanovic kapussal – a szerk.). Stephan El Shaarawy belázasodott, viszont már jobban van. Ha mégsem lesz játékra fogható, akkor Robinho lép helyette pályára."

Allegri kollégája, Vladimir Petkovic szerint nem kell túlmisztifikálni a szombat esti találkozót:

„Természetesen nagyon fontos mérkőzésről van szó, mégsem gondolom, hogy ez a meccs lenne a legfontosabb az idény hátralévő részében, hiszen jó pár forduló van még a bajnokságból. Ellenfelünk remek formában van, az egyik legerősebb társulat jelenleg Olaszországban. Én azonban bízom a saját csapatomban."

Petkovicnak is lesznek fontos hiányzói: Miroslav Klose után a csapatkapitány, Stefano Mauri, valamint Abdoulay Konko is lesérült.

 

NÉMETORSZÁG

Németországban az „üldözőké" a szombat (sőt a péntek is: a Frankfurt már tegnap este letudta a kötelességét a 24. fordulóban, és hazai pályán 1–0-s vereséget szenvedett a Mönchengladbachtól, így nem tudta megszilárdítani a negyedik helyét a Leverkusen mögött), a második Dortmund és a harmadik Bayer is ma játszik, míg az utcahosszal – immár 17 egységgel – vezető Bayern München csak vasárnap.

A dortmundi Borussia–Hannover ütközet akár lehetne „magyar" rangadó is, ha Huszti Szabolcs, a 96-osok szélsője a tizenegyesgólja során nem sérült volna meg a múlt héten. Így legfeljebb csak magyar érdekeltségű találkozóról beszélhetünk – a mértékadó Kicker szerint a Bundesliga-tűzkeresztségen egy hete Mönchengladbachban csereként áteső Bajner Bálint a Signal Iduna Parkban is ott lesz a BVB kispadján.

A nürnbergi szaklap a Blaszczykowski, Götze, Reus – Lewandowski támadószekciót jelölte meg kezdőként a fekete-sárgáknál, azaz Jürgen Klopp vezetőedző nem meglepő módon kapva kapott az alkalmon, és számít Robert Lewandowskira, akinek eltiltását a Német Labdarúgó-szövetség háromról két mérkőzésre mérsékelte pénteken.

A 22. fordulóban sárga-pirossal (vagyis két sárgát követően) kiállított Varga Józsefnek csupán egy meccset kellett kihagynia eltiltás miatt, és ő le is töltötte a büntetését. A fürthiek védekező középpályása Hamburgban vissza is kerül a sereghajtó Greuther kezdő tizenegyébe – nem mondható el viszont ugyanez a vállműtétje után még csak lábadozó Stieber Zoltánról.

Bayer Leverkusen–Stuttgart. Több mint valószínű, hogy Hajnal Tamás megint nem fog szerephez jutni a VfB-ben (a kispadra jelölték), ami egyet jelent azzal, hogy továbbra is két találkozó fogja elválasztani a 150. Bundesliga-fellépésétől.

 

ANGLIA

A Premier League aktuális hétvégi fordulójában vasárnapra maradt a sláger – két londoni egylet, a Tottenham és az Arsenal összecsapása –, de azért a szombati játéknap is tartogat attrakciót: az elnyűhetetlen Ryan Giggs az 1000. felnőttmérkőzésén léphet pályára! A nem mindennapi mérföldkövet a Norwich ellen érheti el a Manchester United walesije, aki szombaton éppen a 22. évfordulóját ünnepli az angol bajnokságban.

Mindezt egyetlen csapat, a „vörös ördögök" színeiben. Őrület. És hol van még Giggsy pályafutásának a vége?

A REAL MADRID–BARCELONA MECCSRŐL ITT OLVASHAT!

TOPLIGÁK, SZOMBATI PROGRAM
ANGLIA, PREMIER LEAGUE, 28. FORDULÓ

16.00: Chelsea–West Bromwich
16.00: Everton–Reading
16.00: Manchester United–Norwich City (Tv: Digi Sport2)
16.00: Southampton–Queens Park Rangers
16.00: Sunderland–Fulham
16.00: Swansea City–Newcastle United
18.30: Wigan–Liverpool (Tv: Digi Sport2)
A bajnokság állását itt tekintheti meg!

NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA, 24. FORDULÓ

15.30: Borussia Dortmund–Hannover (Tv: Eurosport2)
15.30: Hamburg–Greuther Fürth
15.30: Nürnberg–Freiburg
15.30: Werder Bremen–Augsburg
15.30: Wolfsburg–Schalke 04
18.30: Bayer Leverkusen–Stuttgart (Tv: Eurosport2)
A bajnokság állását itt tekintheti meg!

OLASZORSZÁG, SERIE A, 27. FORDULÓ

20.45: Milan–Lazio (Tv: Sport Klub)
A bajnokság állását itt tekintheti meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik