Játékvezetés: magyar bíró vezeti a korosztályos Eb-döntőt

Vágólapra másolva!
2016.07.30. 11:34
Magyar játékvezetői sikerről számolt be az MLSZ hivatalos honlapja: a gyöngyösi Urbán Eszter vezeti a női korosztályos kontinensviadal fináléját.

Hosszasan lehetne sorolni az idei esztendő magyar vonatkozású nemzetközi játékvezetői sikereit (BL-döntő: Kassai Viktor a tartalék-játékvezető, Eb-finálé: Kassai Viktor a tartalék-játékvezető, Ring György a tartalék-asszisztens, emellett Kassai Viktor, Ring György, Tóth Vencel, Bognár Tamás és Farkas Ádám részvétele az Európa-bajnokságon, U19-es Eb-döntő: Buzás Balázs az asszisztens, női BL-döntő: Kulcsár Katalin a játékvezető, Kulcsár Judit és Hima Andrea az asszisztens, Gaál Gyöngyi a tartalék-játékvezető). És íme, a legfrissebb rangos küldés: Urbán Esztert bízták meg a vasárnapi női U19-es Eb-döntő levezetésével.

KASSAI ESÉLYE A VB-RE
A Refereeing World nevű szakportál a lengyel Pilka Nozna című lap cikkére hivatkozva arról számolt be, hogy a FIFA Kassai Viktort (40) is jelölte a 2018-as világbajnokság előzetes európai játékvezetői keretébe. A jelenlegi húszas névsorból kilencen (plusz egy tartalék) maradnak majd a két év múlva rendezendő tornára európai bíróként.

A gyöngyösi FIFA-játékvezető Szlovákiában egyedül képviseli Magyarországot. A nyolccsapatos torna nyitányán az A-csoportban a francia–norvég párharcon mutatkozott be. A második körben a holland–norvég (1–0) találkozón a belga Lois Otte tartalék-játékvezetőjeként tevékenykedett – úgyszintén Zlaté Moravcében. A csoportmeccsek záró fordulójában a B-csoportban az FK Senica stadionjában a Németország–Ausztria (3–1) mérkőzésen fújta a sípot. Ugyanott a francia–svájci (3–1) elődöntőn ismét Lois Otte munkáját segítette negyedik játékvezetőként.

Azóta pedig kihirdették: Urbán Eszter lesz a női U19-es Európa-bajnokság Franciaország–Spanyolország döntőjének a játékvezetője július 31-én, vasárnap 19 órától. A civilben testnevelő tanár Urbán 2001-ben tette le a játékvezetői vizsgát, és 2010-ben teljesedett be az álma azzal, hogy FIFA-kerettag lett. A fináléban az angol Lisa Rashid és az ukrán Marina Sztrilecka asszisztensként igyekeznek helyt állni, míg a tartalék-játékvezető szerepét a macedón Ivana Projkovszka látja el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik