MLSZ: ezer új játékvezetőt szeretnének megnyerni a sportág számára

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.12.21. 14:14
null
Az MLSZ kampányt indított, hogy növelje a játékvezetők számát (Fotó: mlsz.hu)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottsága átfogó toborzó kampányba kezdett, mert szeretnének mintegy ezer új játékvezetőt megnyerni a sportág számára. A élen már közel ötszázan jelentkeztek is játékvezetői tanfolyamokra.

 

 

„2009-től lassan, de folyamatosan csökken az aktív játékvezetők száma, miközben az igazolt játékosok létszáma, különösen az amatőr és utánpótlás-bajnokságokban, jelentősen emelkedett – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Hanacsek Attila a játékvezető bizottság elnöke.– A koronavírus-járvány előtt úgy tűnt, hogy megtörik a kedvezőtlen trend, de akkor országosan egy vármegyényi játékvezető fejezte be a pályafutását, és a járvány után nem tértek vissza. Pótlásuk azóta megkezdődött, de még nem értük el az ideális létszámot. A mostani időszaktól reméljük azt, hogy sikerül új szakemberek csatlakozásával feltölteni a kereteket.”

Hanacsek hangsúlyozta, a férfiak és hölgyek számára egyaránt nyitva áll a lehetőség, hogy eljussanak a legmagasabb szintre, és egyszer nemzetközi mérkőzéseken is feladatot kapjanak. Továbbá kiemelt, hogy a játékvezetői tevékenységet a Magyar Labdarúgó-szövetség (és területi igazgatóságai) díjazással jutalmazza.

Az MLSZ a jatekvezetoleszek.hu oldalon várja a leendő játékvezetők jelentkezését.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik