Japán: tiltakoznak a láncon vezetett majom miatt

Vágólapra másolva!
2017.11.28. 19:59
Sokan felháborodtak azon, hogy a japán labdarúgó-bajnokság élvonalában (J.League) lejátszott Cerezo Oszaka–Vissel Kobe mérkőzés előtt egy majommal vitették a játékvezetőhöz a labdát.

Több játékos és szurkoló mellett természetesen az állatvédők is nemtetszésüknek adtak hangot a majom szerepeltetése miatt, ami a cirkuszi körülményeket juttatta sokak eszébe. Leginkább az váltott ki tiltakozást, hogy a kis majmot a nyakához erősített láncon vezette a „gazdája”.


„Az élő kellékként használt majom számára ez nem volt játék – nyilatkozta Elisa Allen, a PETA állatvédő szervezet angliai igazgatója a goal.com-nak. – Az ilyen állatokat általában elektromos sokkal kényszerítik, és gyakran eltávolítják a fogaikat. A különböző eseményeken szerepeltetett majmokat legtöbbször születésük után nem sokkal elválasztják az anyjuktól – ez olyan traumát okoz, amelyet sem ők, sem az anyjuk nem tudnak teljesen feldolgozni –, és megfosztják őket mindentől, ami természetes és szükséges lenne számukra. Annak érdekében, hogy hülye mutatványokat hajtsanak végre, az idomárjaik olyan módszerekkel nyomorítják meg a lelküket, amelyek a büntetéstől való félelmen alapulnak. A PETA felszólítja a J.League-et, hogy mutasson fel piros lapot azoknak, akik állatokat használnak bármilyen mutatványra, ezt a majmot pedig vigyék egy hivatalos menhelyre, ahol a természetes életükhöz legalább hasonlót élvezhet.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik