NBA: az OKC centere gyors kis majmoknak nevezte Curryéket

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.17. 18:41
null
Steven Adams (jobbra) máskor valószínűleg jobban átgondolja, mit mond (Fotó: Reuters)
Steven Adams, az NBA-ben szereplő Oklahoma City Thunder kosárlabdacsapatának új-zélandi centere elnézést kért, amiért gyors kis majmoknak nevezte a címvédő Golden State Warriors játékosait.


Az Oklahoma City Thunder bravúros győzelmet aratva 108–102-re nyert a Golden State otthonában az NBA rájátszásában, a Nyugati főcsoport döntőjének első mérkőzésén. Adams jó játékkal és 16 ponttal járult hozzá a vendégek sikeréhez, egy meccs utáni interjúban azonban nagyon szerencsétlenül fogalmazott. A Warriors játékosait gyors kis majmokhoz hasonlította.

„Egyszerűen rosszul válogattam meg a szavaimat – szabadkozott a 22 éves, 213 centis center, aki angol apa és tongai anya gyermeke. – Nem tudtam, hogy ezzel megbántok valakit. Csak azt próbáltam meg kifejezni, hogy milyen nehéz ezekkel a srácokkal szemben védekezni.”

Adams 2012-ben költözött az Egyesült Államokba, amikor a Pittsburghi Egyetemre kezdett járni. Szavait szerinte a nyelvjárások közötti különbségek miatt is érezhették sértőnek.

„Különböző szavak, különböző kifejezések és egyéb ilyen dolgok – folytatta az OKC magasembere. – Nyilván máshogy lehet ezeket értelmezni attól függően, hogy melyik országban vagyunk. Még mindig próbálok beilleszkedni, igyekszem megtalálni a határokat, de ma este egyértelmű, hogy túlmentem rajtuk.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik