Hátsó füves: hármat vágott, helyzet nélkül

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.07. 00:02
Új bloggal jelentkezik mostantól a Nemzeti Sport Online. Csillag Péter, a Nemzeti Sport újságírója a Hátsó füves című sorozatában elbarangol a magyar futball rejtett tájaira, hogy bemutassa a vidéki futballkultúrát, elfeledett történeteket ásson elő. Ezúttal Hercegszántóra, Albert Flórián szülőfalujába, ahol már javában zajlik a felkészülés a Bács-Kiskun megyei harmadosztály déli csoportjának tavaszi rajtjára.

Albert Flórián szülőfalujában, Hercegszántón lázasan készülnek a Bács-Kiskun megyei harmadosztály déli csoportjának tavaszi rajtjára. A felkészülés utolsó előtti állomásaként a Szeremle ifivel csapott össze a csapat. A vasárnapi mérkőzés előtt két nappal András Sándor adott interjút. A 39 éves középső hátvéd a fiatal hercegszántói csapat vezéregyénisége, csendes, nyugodt alkat, szavának súlya van az öltözőben. A meccset sérülés miatt ki kellett hagynia, és a péntek esti edzésre is civilben érkezett, egy maszek munka miatt jókora késéssel. Üzent a többiekkel, nem túl nagyok a disznók, úgyhogy fél hétre, háromnegyed hétre már odaér.


– Hányat vágott?
– Hármat. Nyolcvan–kilencven kilósakat. Többen voltunk rá, az egyik tette a rénfára, a másik forrázta, én meg pörköltem, beleztem, elosztjuk ilyenkor a feladatokat. Így is elment egy-egy disznóval legalább egy óra.

– Együgyű kérdés, de felteszem: milyen érzés disznót ölni?
– Amikor ott vagy, nem mérlegelsz. Persze dolgozik az adrenalin. Disznóölő pisztollyal vagy
árammal megy a dolog, így azért humánusabb, mint késsel. Kis disznóhoz, malachoz viszont már nem megyek, az lelkileg más.

– Szép, hogy sérülten is kijött az edzésre.
– Itt voltam kedden is, kicsit kitakarítottam az öltözőt. Ahogy melegszik az idő, jönnek elő a legyek is, volt belőlük elég.

– Mikor játszhat újra?
– Talán a jövő hétre rendbe jövök. A múltkor egy vágásnál kiújult a lágyéksérvem, jó nagy példányt kellett emelni, meghúztam magam.

–Melyik volt a legemlékezetesebb meccse?
– Néhány éve történt, Versenden játszottuk. Előző ősszel idehaza megvertük őket három egyre, kemény meccs volt, azt ígérték, a visszavágón vér folyik majd. Ez egy baranyai csapat, a játékosok kilencven százaléka roma. Az első félidőben szinte egyérintőznünk kellett, rögtön odarúgtak, csak lábra mentek. A szünetben kettő egyre vezettek, mondta az edzőnk, hogy ebből elég, menjünk haza. Mégis úgy döntöttünk, maradunk, és a végén mi győztünk három kettőre.

– Hercegszántón a magyar vagy a horvát iskolába járt?
– A horvátba. Apám magyar, anyám sokac, itt nem jelent gondot az együttélés. Néha igen jól jött, hogy tudok horvátul.

Reviczky Zsolt teljes képriportja itt:

Mellek a falon, sár a táblán, sör a kézben a megyében 
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Mellek a falon, sár a táblán, sör a kézben a megyében  A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

Bővebben a Nemzeti Sport szombati számában!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik