Franciaország: Zidane után az örökös vb-gólkirály segít Blanc-nak

Vágólapra másolva!
2010.09.28. 12:00
A legendás francia futballisták közül ezúttal Just Fontaine-en a sor, hogy Laurent Blanc szövetségi kapitány meghívásának eleget téve részt vegyen a francia labdarúgó-válogatott felkészítésében.

Blanc a nyári hivatalba lépésekor jelezte, hogy a válogatott hatékonyabb ráhangolódása érdekében be akarja vonni a francia futball nagy alakjait a mérkőzések előtti felkészítésbe. A szeptemberi Eb-selejtezők előtt Zinedine Zidane töltött egy napot a „kékekkel", míg október elején az 1958-as világbajnokságon 13 gólt szerző – és e teljesítményével máig rekorder – Fontaine beszél majd a maiaknak régi élményeiről és a válogatott jelentőségéről.

„Nagy boldogság számomra, hogy engem választottak, hiszen a válogatottnál fontosabb csapat nem létezett számomra. Ezt el is fogom mondani a mai játékosoknak" – jelentette ki Fontaine. Blanc eredetileg Fontaine kortársát, Raymond Kopát szerette volna vendégül látni októberben, ám a Reims és a Real Madrid egykori legendája műtétje miatt kénytelen volt lemondani a meghívást.

A franciák október 9-én Románia, 12-én pedig Luxemburg ellen játszanak Eb-selejtezőt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik