Francia Szuperkupa: Ibra eldöntötte a trófea sorsát - videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.02. 16:00
null
Zlatan Ibrahimovic szabadrúgásból nem talált be, tizenegyesből és akcióból viszont igen (Fotó: Reuters)
Idén is a bajnok Paris Saint-Germain labdarúgócsapata nyerte meg Francia Szuperkupát, miután Zlatan Ibrahimovic duplájával Pekingben 2–0-ra legyőzte a kupagyőztes Guingampot.

Sorozatban a hatodik évben mérkőztek meg külföldön a Francia Szuperkupáért (hivatalos nevén a Bajnokok Trófeájáért), Kanada, Tunézia, Marokkó, az Egyesült Államok és Gabon után idén a kínai főváros, Peking látta vendégül a Ligue 1 és a Francia Kupa győztesének összecsapását.

BLANC NEGYEDSZER
A PSG-t irányító Laurent Blanc már negyedszer emelhette fel a Bajnokok Trófeáját (2008-ban és 2009-ben a Bordeaux-val nyerte el a kupát, a legutóbbi két évben pedig a párizsiakkal), ezzel rekorder az edzők között.

Edinson Cavani csak a kispadon kapott helyet a párizsiaknál, Zlatan Ibrahimovic azonban ott volt a pályán, és ha már ott volt, a 9. percben meg is szerezte a vezetést csapatának: egy lövőcselt követően 18 méterről talált a kapu jobb oldalába. Ezzel a svéd csatár elmondhatja magáról, hogy az összes francia sorozatban szerzett már gólt (leszámítva persze az alsóbb osztályú bajnokságokat).

Nem kellett sokáig várni a második Szuperkupa-góljára, a Jean-Christophe Bahebeck által kiharcolt tizenegyest pontos lövéssel értékesítette, a jobb alsó sarokba lőtt.

Bő fél óra után büntetőből szépíthetett volna a Guingamp, de Salvatore Sirigu védte Mustapha Yatabaré próbálkozását.

A második játékrészben a Cavanit is bevető PSG könnyedén tartotta meg előnyét, sőt ekkor is inkább a fővárosiak jártak közelebb a gólhoz. A nagy meleg nem kedvezett a látványos játéknak – mindkét félidőben tartottak ivószünetet –, így a pekingi nézők sem bánták talán annyira, amikor a játékvezető véget vetett a mérkőzésnek. A PSG 1995, 1998 és 2013 után negyedszer nyerte meg a Szuperkupát, ezzel beérte a Monacót, de a Saint-Étienne, a Reims (mindkettő 5-szörös győztes), valamint az éllovas Lyon (8) még előtte van a sorban.

FRANCIA LABDARÚGÁS, SZUPERKUPA
PSG–Guingamp 2–0
(Ibrahimovic 9., 20. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik