Fogadási botrány: válogatott találkozó kapcsán nyomoznak

Vágólapra másolva!
2012.08.17. 13:00
Az Európai Labdarúgó-szövetség svájci főhadiszállásán, Nyonban vizsgálatot indítottak a Norvégia–Málta (4–0) Európa-bajnoki selejtező kapcsán, a meghallgatások ma kezdődtek. A hírek szerint néhány máltai játékost a mérkőzés eredményének befolyásolásával gyanúsítanak.
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) vizsgálatot indított a 2007-ben rendezett Norvégia–Málta Európa-bajnoki selejtező kapcsán. A találkozót 4–0-ra a norvégok nyerték meg, ám a legfrissebb hírek szerint nem „tiszta” körülmények között.

A MaltaToday című lap júniusban szellőztette meg a hírt, hogy a Valletta középpályása, Kevin Sammut az egyik gyanúsított az ügyben.

A máltai rendőrség tavaly kezdte el vizsgálni a mérkőzést, amikor Németországban felvetődött, hogy a szóban forgó találkozó manipuláció „áldozata lett”. A jelentések szerint az összecsapás befolyásolásában szerepet játszott a horvát Marijo Cvrtak, a horvát fogadási maffia egyik hírhedt tagja is.

A máltai külügyminisztérium három hónapos vizsgálata során 30 embert hallgattak ki a mérkőzéssel kapcsolatban, majd az erről készült 500 oldalas dokumentumot átnyújtották az UEFA képviselőinek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik