FIFA: legyőzte a Realt, majd óriási csatában kiesett a Pool

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.04.18. 22:51
Jótékony céllal FIFA-bajnokságot szervezett a játék kiadója, az Electronic Arts. Húsz európai klub labdarúgói ültek a játékkonzolok mögé, hogy megpróbálják betölteni a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet okozta űrt. Szombat estére kialakult az elődöntő párosítása.

A Premier League-ből a Chelsea, a Liverpool, a Manchester City és a Tottenham kapott meghívást a tornára (Stay and play Cup), a Bundesligából a Borussia Dortmund, a La Ligából a Real Madrid, az Atlético Madrid és a Valencia, a Serie A-ból az AS Roma. A legjobb teljesítményt azonban az északi futballcsapatok játékosai nyújtották: két-két svéd és dán együttes jutott az elődöntőbe.

A dán Bröndby játékosa, Jesper Lindström előbb César Azpilicuetát (Chelsea), majd Justin Kluivertet (AS Roma) győzte le. Ellenfele a svéd Djurgardens IF futballistája, Jesper Karlström lesz, aki a negyeddöntőben hosszabbítás után búcsúztatta Trent Alexander-Arnoldot. A Liverpool jobbhátvédje a nyolcaddöntőben 4–1-re győzte le Viníciust, a Real Madrid brazil kiválóságát. A másik ágon a svéd AIK labdarúgója, Nabil Bahoui küzd meg a Köbenhavn játékosával, Mohamed Daramyval.

Az elődöntőket és a döntőt vasárnap este rendezik, a mérkőzéseket a Twitch-en közvetítik élőben. A FIFA videojáték készítője, az Electronic Arts egymillió dollárt ajánl fel egy koronavírus-járvány ellen küzdő nemzetközi szervezetnek.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik