FIFA: kimaradt a végrehajtó bizottságból a 2010-es vb főszervezője

Vágólapra másolva!
2011.02.23. 13:23
Nem került be a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) végrehajtó bizottságába Danny Jordaan, a tavalyi dél-afrikai világbajnokság szervezőbizottságának vezetője.

Az afrikai szövetség (CAF) kongresszusán – amely a szudáni Kartumban zajlik – a 24 tagú FIFA-testület két helyére öten jelentkeztek. A legtöbb szavazatot (39) az algériai Mohamed Rauraua és az elefántcsontparti Jacques Anouma (35) kapta, így ők nyertek felvételt a grémiumba. Jordaan 10 vokssal csak negyedik lett.

Anouma már második négyéves ciklusát kezdheti meg a FIFA végrehajtó bizottságában, míg Rauraua a vesztegetési botrány miatt kegyvesztetté vált nigériai Amos Adamu helyét tölti be.

A tahiti Reynald Temariit és Adamut a FIFA etikai bizottsága tavaly novemberben tiltotta el, mert egy, a Sunday Times által megrendezett „lebuktató akció" során bebizonyosodott róluk: pénzt vettek volna át azért, hogy a 2018-as és a 2022-es vb-helyszínek kiválasztásakor az adott országokra szavazzanak. Temarii az etikai szabályok megsértéséért egyéves, míg Adamu vesztegetésért hároméves büntetést kapott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik