FIFA: két év után megszüntették Kuvait tagságának felfüggesztését

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.12.06. 13:22
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) több mint két év után megszüntette Kuvait tagságának felfüggesztését.

„A kuvaiti szövetség felfüggesztését megszüntettük” – mondta Gianni Infantino, a FIFA elnöke azt követően, hogy az ázsiai ország parlamentje vasárnap a szervezet javaslatait figyelembe véve módosította a sporttörvényt.„A kuvaiti szövetség felfüggesztését megszüntettük” – mondta Gianni Infantino, a FIFA elnöke azt követően, hogy az ázsiai ország parlamentje vasárnap a szervezet javaslatait figyelembe véve módosította a sporttörvényt.

A kuvaitiak tagságát 2015 októberében azért függesztette fel a FIFA, mert szerinte az ország sporttörvénye nem biztosított függetlenséget a helyi szövetségnek. A FIFA döntése értelmében Kuvait válogatottját kizárták az akkor már zajló világbajnoki selejtezősorozatból – a második forduló végén három meccsüket játék nélkül 3–0-val az ellenfélnek ítélték –, s az ország klubjai nem vehettek részt a nemzetközi sorozatokban.

Két évvel ezelőtt hasonló okokra hivatkozva a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) is felfüggesztette a kuvaiti sportolók nemzetközi versenyeken való részvételét. Kilenc kuvaiti sportoló ezért csak olimpiai zászló alatt, független versenyzőként vehetett részt tavaly a riói olimpián, amelyen sportlövészetben arany- és bronzérmet nyertek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik