FIFA: Infantino közvetíteni akar Irán és Szaúd-Arábia között

Vágólapra másolva!
2018.03.01. 12:05
Magára vállalja a közvetítő szerepet az Irán és Szaúd-Arábia közötti futballvitában Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke.

„Figyelemmel követem a témát. Szerintem nem megoldhatatlan a probléma” – mondta a sportvezető csütörtökön, az iráni sportminisztériumban és a futball-szövetségben (FFI) tett látogatása után, hozzátéve, hogy a labdarúgásnak nincs köze a politikához, a politikának pedig a labdarúgáshoz.„Figyelemmel követem a témát. Szerintem nem megoldhatatlan a probléma” – mondta a sportvezető csütörtökön, az iráni sportminisztériumban és a futball-szövetségben (FFI) tett látogatása után, hozzátéve, hogy a labdarúgásnak nincs köze a politikához, a politikának pedig a labdarúgáshoz.

„A FIFA azt szeretné, hogy a futball mindenkit szórakoztasson, az irániakat és a szaúdiakat is” – fogalmazott Infantino.

A két ország közötti politikai ellentétek miatt a szaúdi csapatok nem akarnak pályára lépni Iránban az ázsiai Bajnokok Ligája küzdelmei során, s ezt a kérést a kontinentális szövetség el is fogadta. Az irániak ugyanakkor hátrányban érzik magukat emiatt, mert így a klubjaik nem játszhatnak hazai pályán, a meccseiket általában semleges helyszínen rendezik meg. Nekik ugyanakkor nincs gondjuk azzal, hogy Szaúd-Arábiában lépjenek pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik