FIFA-gála: a volt portugál kapitánynál CR 2. volt Messi mögött – de miért?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.10. 09:40
null
Cristiano Ronaldo és Carlos Queiroz a válogatottnál is együtt dolgozott (Fotó: AFP)
A FIFA szokásához híven nyilvánosságra hozta az összes szavazatot az év legjobb játékosának járó díj kapcsán. Kiderült például, hogy a korábban a portugál válogatottat irányító Carlos Queiroz – aki iráni szövetségi kapitányként szavazott – Lionel Messit írta be első helyre, míg honfitársát, a végső győztes Cristiano Ronaldót „csak” a másodikra.

Mint ismert, a FIFA szavazásán a tagállamok szövetségi kapitányai, a nemzeti válogatottak csapatkapitányai, valamint a média képviselői három jelöltre szavazhatnak. Az első helyre beírt futballista öt pontot kap, míg a második hármat, a harmadik egyet.

Az iráni válogatottat 2011 óta irányító Carlos Queiroz neve mellett Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Luis Suárez sorrend szerepel a FIFA hivatalos listáján, ám a korábban a Manchester Unitednél, a Real Madridnál és a portugál nemzeti együttesnél is dolgozó szakember megindokolta jelöléseit.

„A félreértések elkerülése érdekében jelzem, Iránban a szövetségi kapitány az élvonal tizenhat vezetőedzőjével együtt szavaz” – írta közösségi oldalán Queiroz, aki természetesen gratulált Cristiano Ronaldo sikeréhez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik