FFT: van ám futball a sarkkörön túl is

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2020.02.04. 13:48
A Bodö/Glimt és a Tromsö a két legészakibb klub a norvég élvonalban. Összecsapásuk senkit sem hagy hidegen. Az FFT zimankós expedícióra vállalkozott, hogy tanúja legyen küzdelmüknek.
„Sokan azt hitték, hogy itt primitív emberek élnek – magyarázza Örjan Berg, az észak-norvégiai FK Bodö/Glimt korábbi játékosa, jelenlegi futballigazgatója. – Közvetlenek és őszinték voltunk, de nem primitívek. Az oslói albérlethirdetésekben néha feltüntették, hogy északnorvégok ne is érdeklődjenek. Kiközösítettek minket. Azt hitték, hogy mifelénk csak gazdálkodók és halászok élnek. Néhányan még ma is ezt hiszik. A nemzeti bajnokságban nem is szerepelhettünk 1971-ig, mert azt mondták, hogy úgysem tudnánk felvenni a versenyt a dél-norvégiai csapatokkal.”

A FourFourTwo az északi sarkkörre látogat, hogy beszámoljon két kimagasló klub, a Bodö/Glimt és a Tromsö derbijéről. Nyilván hideg van, de azért nem annyira dermesztő. A norvég élvonalban, az Eliteserienben 16 klub verseng egymással, de csak ennek a kettőnek található a székhelye az Északi sarkkörön belül.

A legfontosabb meccsük az egymás elleni találkozójuk, de ne a szokásos helyi összecsapásokra gondoljunk. Mintegy 525 kilométeres távolságban vannak egymástól, így bármely csapat szurkolója legalább tíz órát utazik az idegenbeli mérkőzésre, de a bajnokság többi szereplője még ennél is messzebb van.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik