Felkészülés: Götze a pályán, a Dortmund kikapott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.09. 20:48
A Borussia Dortmund felkészülési mérkőzésen 1–0-ra kikapott a spanyol élvonalbeli Athletic Bilbaótól a svájci St. Gallenben.

A Dortmund a Weidenfeller – Piszczek, Burnic, Papasztathopulosz, Schmelzer – Weigl – Pulisic, M. Götze, Kagava, Schürrle – Aubameyang összetételű csapattal kezdte a mérkőzést, amelyen az egyetlen gól a 20. percben született. Az Athletic Bilbao labdát szerzett az ellenfél térfelén, majd egy formás ellentámadás végén Markel Susaeta a jobb alsó sarokba helyezett. Weidenfeller – Piszczek, Burnic, Papasztathopulosz, Schmelzer – Weigl – Pulisic, M. Götze, Kagava, Schürrle – Aubameyang összetételű csapattal kezdte a mérkőzést, amelyen az egyetlen gól a 20. percben született. Az Athletic Bilbao labdát szerzett az ellenfél térfelén, majd egy formás ellentámadás végén Markel Susaeta a jobb alsó sarokba helyezett.

 



 

A német együttes az első félidő hajrájában egyenlíthetett volna, ám Pierre-Emerick Aubameyang tizenegyesét Gorka Iraizoz kivédte.

A BVB a szünet után alaposan felforgatott összeállításban, a Weidenfeller – Passlack, Bartra, Merino, Burnic – Sahin – Mor, G. Castro, Kagava (Pak Dzsu Ho, 68.), Dembélé – A. Ramos együttessel szerepelt.

A Wolfsburg a Dortmund korábbi játékosa, Jakub Blaszczykowski találatával győzte le a Saint-Étienne-t, míg Samuel Eto'o gólja győzelmet ért az Antalyaspornak a belga FC Bruges-zsel szemben.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Borussia Dortmund (német)–Athletic Bilbao (spanyol) 0–1
FC Bruges (belga)–Antalyaspor (török) 0–1
Sturm Graz (osztrák)–Kayserispor (török) 0–0
Wolfsburg (német)–Saint-Étienne (francia) 1–0
CD Mensajero (spanyol)–Las Palmas (spanyol) 0–2
Kickers Offenbach (német)–Bayer Leverkusen (német) 1–2
Almería (spanyol)–Málaga (spanyol) 0–4
Deportivo La Coruna (spanyol)–Villarreal (spanyol) 2–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik