Felkészülés: Brazília nyerte az Argentína elleni futballcsatát

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2012.11.22. 10:18
null
A braziloké lett a trófea (Fotó: Reuters)
A brazil labdarúgó-válogatott a magyar idő szerint szerda éjjel rendezett visszavágón vendégként 2–1-re veszített az ősi rivális argentin nemzeti csapattal szemben, ám a tizenegyespárbajban jobbnak bizonyult, így megnyerte a Superclásico de las Américas elnevezésű párharcot.

A Buenos Airesben, a Boca Juniors stadionjában rendezett meccsen – amelyet eredetileg október 3-án játszottak volna – a hajráig nem esett gól. Aztán a 82. percben Ignacio Scocco szerzett vezetést a hazaiaknak, Fred két perc múlva egyenlített, Scocco viszont az utolsó pillanatokban ismét betalált.

Mivel az első, szeptemberben rendezett találkozót a brazilok nyerték 2–1-re, következhettek a tizenegyesrúgások, s ebben a versenyben a vendégek voltak a jobbak (4–3). A braziloktól Thiago Neves, Jean, Fred és Neymar volt eredményes, míg Orión kivédte Carlinhos pórbálkozását. A másik oldalon Domínguez, Scocco és Orión talált be, Martínez és Montillo pedig hibázott.

Az október eleji meccsnek Resistencia adott volna otthont, ám a világítási rendszer meghibásodása miatt a találkozót akkor nem lehetett megrendezni.

A meccsen mindkét együttesben csak a dél-amerikai kontinensen játszó labdarúgók szerepeltek.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA
FELKÉSZÜLÉSI KUPA
SUPERCLÁSICO DE LAS AMÉRICAS, VISSZAVÁGÓ
ARGENTÍNA–BRAZÍLIA 2–1 (0–0) – 11-esekkel 3–4
Buenos Aires, La Bombonera, 32000 néző. V: Osses (chilei)
ARGENTÍNA: Orión – Lisandro López, S. Domínguez, Desábato –Peruzzi, Cerro (Ahumada, 87.), Guinazú, Vangioni – Montillo – J. M. Martínez, Barcos (Scocco, 68.).
BRAZÍLIA: Cavalieri – Lucas Marques (Bernard, 73.), Rever, Dorval, Fabio Santos (Carlinhos, 72.) – Arouca (Jean, 68.), Paulinho, Ralf, Thiago Neves – Neymar, Fred.
Gólszerzők: Scocco (80. – 11-esből, 89.), ill. Fred (84.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik