Felkészülés: Bravo potyájával kikapott a Barca; Besic egy félidőt játszott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.06. 21:48
null
Gökhan Inler próbálja blokkolni Alen Halilovic lövését (Fotó: Reuters)
A Napoli labdarúgócsapata Genfben, felkészülési mérkőzésen 1–0-ra győzött a Barcelona ellen.

AZ ATLÉTICO IKSZELT A GALATÁVAL, BESICÉK KIKAPTAK

A Bp. Honvédot nemrég 2–1-re legyőző Galatasaray gól nélküli döntetlent játszott Izmirben a BL-döntős, spanyol bajnok Atlético Madriddal. A mérkőzés bevételét a törökországi Somában történt májusi bányarobbanás sérültjeinek és a 301 áldozat családjának ajánlották. A madridiaknál ezen a meccsen debütált a Zenittől kölcsönvett argentin védő, Cristian Ansaldi.

Az Everton hiába szerzett hamar vezetést Aiden McGeady góljával a Celta Vigo ellen, a spanyol gárda még a szünet előtt fordított az exbarcás Nolito triplájával. Muhamed Besic a gól nélküli második félidőben kapott lehetőséget a liverpooliaknál.

A 2008-as Eb-n három csoportmérkőzésnek helyt adó genfi stadionban nem volt telt ház, a 30 ezres létesítményben kezdéskor még nagyon sok üres széket lehetett látni, bár később azért többet elfoglaltak ezek közül.

A Barcelona kapuját ezúttal nem a német Marc-André ter Stegen védte, hanem a szintén idén nyáron igazolt chilei Claudio Bravo, elöl pedig helyet kapott a kezdőben a marokkói felmenőkkel bíró, U19-es spanyol válogatott Munir El Haddadi. Lionel Messi, Neymar és Luis Suárezt hiába keresték a szurkolók, a másik oldalon viszont a szűk egy hónapja még vb-döntőt játszó Gonzalo Higuaín már leült a kispadra.

Az első félidőben a Barca enyhe mezőnyfölényben játszott, a legnagyobb védést, azonban Bravónak kellett bemutatnia, mégpedig Marek Hamsík szabadrúgás utáni fejesénél.
A Napolit irányító Rafa Benítez hármat cserélt a szünetben, míg Luis Enrique a 60. percig várt az első változtatásokra, akkorra már kétszer is eltalálta az oldalhálót a második félidőt aktívabban kezdő csapata.

Egyórányi játék után pályára lépett többek között a Barca nyáron igazolt horvát csodagyereke, Alen Halilovic is, a 80. percben azonban nem ő, hanem Blerim Dzemaili került a középpontba. Na meg Bravo, aki csúnyán bevédte a svájci válogatott középpályás egyébként életerős és veszélyesen csavarodó lövését. Valószínűleg nemcsak a nápolyiak örültek ennek a találatnak, hanem titkon Ter Stegen is.



A Barcelona hiába nyomta meg a hátralévő időt, próbálkozásai továbbra is hatástalannak bizonyultak – a Kalidou Koulibaly, Raúl Albiol duó remekül működött a nápolyi védelem közepén – így a katalán csapat elszenvedte első vereségét Luis Enrique irányításával.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
NAPOLI–BARCELONA 1–0 (0–0)
Genf.

NAPOLI: Rafael – Maggio (Mesto, a szünetben), Albiol (Luperto, 84.), Koulibaly, Britos (Gulam, a szünetben) – Jorginho (Inler, 59.), Gargano (Dzemaili, 71.); Callejón (Vargas, 71.), Hamsík (Zúniga, 71.), Insigne (Mertens, 59.) – Duván Zapata (Michu, a szünetben). Vezetőedző: Rafa Benítez
BARCELONA: Bravo – Montoya, Piqué (Ié, 59.), Bartra (Deulofeu, 74.), Jordi Alba (Grimaldo, 59.) – Sergio Busquets (Samper, 59.), Rakitic (Halilovic, 59.), Iniesta (Roberto, 59.) – Rafinha (Adama, 74.), Munir (Sandro, 59.), Pedro (Bagnack, 74.). Vezetőedző: Luis Enrique.
Gólszerző: Dzemaili (80.)

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Slask Wroclaw–Dortmund 0–3
Indonéz ligaválogatott–Juventus 1–8
Galatasaray–Atlético Madrid 0–0
Stoke City–Real Betis 2–0
VfB Stuttgart–Rizespor 1–1
Osasuna–Athletic Bilbao 3–1
Leganés–Rayo Vallecano 2–2
Forli–Cesena 0–0
Udinese–Pordenone Calcio 1–0
Entella–Sampdoria 0–0
Cagliari–Apollon Limasszol 1–1
Córdoba–Radzsa Casablanca 2–0
Numancia–Eibar 2–1
Bologna–Sassuolo 0–1
Atalanta–Feralpisalo 1–0
Phuket FC–Almería 1–3
Werder Bremen–Hannover 0–2
Atalanta–Renate 1–0
Udinese–Giorgione 6–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik