Felkészülés: a dortmundiak nem csak a győzelemnek örülhetnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.06. 19:26
A Borussia Dortmund labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 3–0-ra nyert a lengyel Slask Wroclaw vendégeként.

A Dortmundnak mindössze tíz perc kellett a vezetés megszerzéséhez, Henrih Mhitarjan talált be Pierre-Emerick Aubameyang passza után. A wroclawi stadionba kilátogató 34 ezer néző újabb tíz perc elteltével megint egy vendéggólnak lehetett szemtanúja, ekkor a Borussia nyári szerzeménye, Ciro Immobile duplázta meg a német csapat előnyét.

A Serie A legutóbbi gólkirálya mellett egy másik friss dortmundi szerzemény is betalált, a Herthától igazolt kolumbiai Adrián Ramos a 82. percben állította be a 3–0-s végeredményt.

A Serie A legutóbbi gólkirálya mellett egy másik friss dortmundi szerzemény is betalált, a Herthától igazolt kolumbiai Adrián Ramos a 82. percben állította be a 3–0-s végeredményt.

A Borussia szurkolói még a könnyed győzelemnél is jobban örülhettek Jakub Blaszczykowski visszatérésének. Az év elején keresztszalag-szakadást szenvedő lengyel szélső hat és fél hónapos kihagyás után lépett újra pályára a mérkőzés hajrájában.

LABDARÚGÁS, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
SLASK WROCLAW (lengyel)–BORUSSIA DORMUND (német) 0–3 (0–2)
Wroclaw, 34 000 néző. V:
Opalinski (lengyel)
DORTMUND: Langerak – Piszczek (Knystock, 81.), Szubotics (Sarr, 70.), Papasztathopulosz (Ginter, a szünetben), Schmelzer (Güll, 77.) – Mhitarjan (Maruoka, 60.), Kehl (Jojics, a szünetben), Kirch (Amini, 81), Hofmann (Blaszczykowski, 88.) – Aubameyang (Ramos, a szünetben), Immobile (Dzsi Dong Von, a szünetben)
G: Mhitarjan (10.), Immobile (20.), A. Ramos (82.)

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Bologna (olasz)–Sassuolo (olasz) 0–1
Atalanta (olasz)–Feralpisalo (olasz) 1–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik