„Elherthált” gólkirály Berlinben, Xavi-utód Xabi Münchenben

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2014.09.04. 21:27
null
Javier Hernández (balra) és Kagawa (középen) még nem mutatkozhatott be új klubcsapatában, Xabi Alonso viszont már pályára is lépett a Bayernben (Fotó: montázs)
Mint tudjuk, a futballban az átigazolási időszak olyan, mint az általános iskolai osztálykirándulás: csakis akkor van vége, ha a delikvensek zsebeiben lévő pénzt már nem lehet elosztani a legolcsóbb megkívánt termék árával úgy, hogy 1-et, vagy 1-nél nagyobb számot kapjunk. Így történt ez idén nyáron is: az utolsó napon mindenki előkotorta, és utolsó vasig el is költötte legutolsó tartalékait. Sőt, erős a gyanúnk, hogy páran még az osztályfőnöktől is kölcsönkértek...

 

Átigazolási hajrás összefoglalónkat az angolokkal és az olaszokkal kezdtük, folytassuk a BUNDESLIGÁVAL!

Ahol – minő meglepetés – ezúttal is a Bayern München és a Borussia Dortmund vitte a prímet. A bajorok Mehdi Benatia után a legvégén megszerezték a Real Madridtól Xabi Alonsót, mégpedig tízmillió euróért. Tény, ami tény, nem volt a piacon ilyen rutinos, sok sikert elért szervezkedő, de egyben védekezésben is mesteri középpályás, és mivel Alonso rúdja amúgy is kifelé állt a Realtól, Josep Guardiola rábeszélte a váltásra. Müncheni szurkolói körökben nem fogadta osztatlan lelkesedés egy újabb spanyol megszerzését, Alonso ráadásul nemsokára már 33 éves lesz, plusz szegény első bajnokiján egy peches „öngólpasszal" mutatkozott be.

Guardiola talán egykori Xaviját látja Xabiban, ezért is ragaszkodott megvételéhez (két évre írt alá a középpályás), pontosabban egy olyan Xavit, aki fizikailag és mentalitásban talán-talán jobban passzol a Bundesliga csontrepesztő harcaihoz.

Kibekkeltük a nyár legunalmasabb német átigazolási sagáját is: Sinan Kurtot végül meglehetősen olcsón, 1.1 millióért engedte el Münchenbe a Borussia Mönchengladbach (egy hete még ragaszkodott az „Adj egy ötöst!"-höz), Kurt miatt pedig az amerikai tehetséget, Julian Greent kölcsönadta Guardiola a Hamburgnak.

„Minden, a Premier League-be eladott játékos szégyen ligánk számára, és kétség nem fér hozzá, hogy az övé is egy ilyen eset volt, éppen ezért örülök neki, hogy visszatért. Szükség van a versengésre a Bundesligában, minden ismert játékos megszerzésének örülök" – üdvözölte a Dortmundba megtért Kagava Sindzsit a Bayern tótumfaktuma, Karl-Heinz Rummenigge (és nézzünk be azért szavai mögé). A japán támadó mindenest két éve 16 millióért vitte el a Manchester United, most, érdemei maximális el nem ismerése mellett feleennyiért adta vissza a (f)eladónak. Egy távozó a BVB-ben is akadt: Kagava elől Jonas Hofmann a Mainzba menekült a következő idényre.

Általánosságban megfigyelhettük, hogy a kisebb csapatok lepattanókra utaztak az utolsó héten, a Mainz Dortmund mellett Leverkusenből (Philipp Wollscheid) és Berlinből (Szami Allagui) erősített, a Frankfurt Wolfsburgból (Szlobodan Medojevics), a Hamburger SV megkapta a Tottenhamtől Lewis Holtbyt, miközben több fiatal légióst leépített nála is kisebb egyleteknek. Pénzt is költött a kiesés elől menekülő Mainz, a Sevillának 2.2 milliót utalt a spanyol U-válogatott támadóért, Jairóért, közel feleennyiért meg Görögországból importált egy argentin játékmestert Pablo de Blasis személyében.

Zárjuk német körsétánkat a Hertha BSC-vel, amely szerintünk a transzferhajrá ottani nyertese: már a harcos norvég középpályás, Per Ciljan Skjelbred „fillérekért" történő megszerzése is remek üzletnek látszik, az meg maga a csoda, hogy a tavaly bombaformában futballozó Salomon Kalout 1.8 millióért elkótyavetyélte a berlinieknek a Lille.

Az elefántcsontparti az elmúlt idényt 23 kanadai ponttal zárta, házi gólkirály, sőt, a Ligue 1-ben Zlatan Ibrahimovic mögött (a Vincent Aboubakar, Wissam Ben Yedder, Edinson Cavani, André-Pierre Gignac négyessel holtversenyben) ezüstcipős lett, ezért aztán az Arsenal, a Liverpool, az Everton, a Tottenham, a Celtic és a Sunderland is érdeklődött iránta a nyáron. Ebből lett végül Hertha BSC, mondhatni, „elherthálta" legjobbját a Lille.

Spanyolországban, a PRIMERA DIVISIÓNBAN nem kapkodtak a végén, de a nagyok efféle becsületét megmentette úgymond az Atlético Madrid, ahol Diego Simeone mester befejezte a nyári „szélsőséges erősítéseket": a bal oldalra korábban érkezett Antoine Griezmann, 30 millióért, a La Liga egyik nagy felfedezettje után pedig megvette a Serie A egyik nagy felfedezettjét is: a torinói Alessio Cercit. A hagyományos nagy talján egyletek által erősen csábítgatott, középen és jobb szélen bevethető Cercit a klubja által korábban kért húszmillión felüli összeghez képest olcsón, 15 millióért megkapták a madridiak. Mivel azonban a középcsatár posztja Mario Mandzukic által foglalt, plusz nemrégiben 10.5 millióért jött a mexikói Raúl Jiménez is, minden bizonnyal a jobb szélen fungál majd a villámlábú olasz, hiszen ott még nem tart az AM, hogy egy Cercit eleve a kispadra vegyen meg.

Bővült a csapat átmenetileg egy új Diego Godínnal, ám Emiliano Velázquezt gyorsan kölcsön is adták, és a válogatott védők közül nem járt különbül Toby Alderweireld és Emiliano Insúa sem.

Az elmúlt idényben kis túlzással a csapat két legveszélyesebb szélsője Juanfran és Filipe Luís volt, ezen orvosolt tehát Simeone (aki menet közben a pengés török szellőből, Arda Turanból príma kis szűrőt faragott, abból is a legelszántabb fajtát): még ha nyögvenyelősen is indult a bajnok, nem mondhatnánk, hogy esélytelen a címvédésre.

Nem vett villámrajtot éppen a Real Madrid sem, amely – mondjuk meg őszintén – csalódást okozott a transzferhajrában, hiszen a nagy nyári csatárvétel végül Falcao helyett az éppen a Falcao elől Manchesterből elzavart Javier Hernández lett. Kész szerencse, hogy pár millióért kölcsönadta őt az MU... Alonsóról megemlékeztünk fentebb, és ha objektíven megvizsgáljuk madridi és klubvezetői szempontból ügyét, egy 32 és fél éves, mostanában sokat nyűgösködő középpályást nem botorság azért elengedni 10 millió euróért. Egyébként meg kész csoda, hogy a királyi klub megúszta a nyári átigazolásokat (aláírási és egyéb pénzeket nem számolva) jó tízmilliós mínusszal...

MINDEN, AMI TRANSZFERSOROZAT: KORÁBBI TRANSZFERCIKKEK ITT!

Nem mindegyik Barcelona-drukker röpdösött az örömtől, hogy az utolsó hetekben be kellett érniük egy brazil jobbhátvéd-ígéret (bár annak kissé már öregecske is talán), Douglas megvételével – bár a végére kiderült, hogy az egyik legnagyobb idei erősítés Munir El Haddadi profik közé vitele volt, miközben a szintén 19 éves Sandro Ramírez győztes gólt rúgott a múlt héten. Ezzel együtt sürgött-forgott a klub a nyár végén, főleg Daley Blind és Juan Cuadrado körül, de előbbit elvitték a „vörös ördögök", a dél-amerikai vb-felfedezett meg maradt végül Firenzében. Egyelőre.

Nem kivétel abban a PD, hogy ahol veszélyben érzik a szezon előtt kitűzött célok elérését, igazoltak még párat: a Córdoba az Anderlechttől (Fede Vico) és a Portótól (Nabil Gilasz), a Deportivo is belehúzott (Juanfran, Hélder Postiga és Sidnei jött, és elengedte az alighanem örök ígéretnek megmaradó, 2007-ben a Valencia által innen 12 millióért megvett Javier Arizmendit), az Espanyol nagyot fogott a spanyoljait könnyű szívvel elajándékozgató Swansea Citytől elkommendált José Alberto Canasszal (még ha David Lópezt el is vitte jó pénzért a Napoli).

Nem sok betűt használnak fel a Getafe két új fiújának mezéhez (Babá, Naldo), a Granada is szétnézett, ki nem kell a nagyobbaknál (Emiliano Velázquez az Atléticónál, Dany Nounkeu a Galatasaraynál volt létszámon felüli, ugyanakkor a klub elengedte a 67. új Diego Maradona, Diego Buonanotte és a 12. új Zinedine Zidane, Hasszan Jebda kezét is), a Málaga pedig szintén a Galatából erősítette a végére, csak neki nem védő, hanem balszélső (Nordin Amrabat) jutott. Keretéhez képest a Sevilla ügyeskedett talán a legjobban: egy megbízható, francia válogatott bal oldali mindenessel (Benoit Trémoulinas a Dinamo Kijevtől menekült el), egy több poszton is hasznos francia U-válogatott védővel (Timothée Kolodziejczak a Nice-t hagyta oda jó pénzért) és egy rutinos, jól ismert gyep- és ellenfélnyűvővel (Stéphane Mbia kontraktusa kifutott a Queens Parknál) dúsította keretét. Igaz, rá is fért arra, lévén alapembereket kellett elengedni, élükön az Ivan Rakitic, Alberto Moreno, Federico Fazio trióval.

Szűkített és majd erősödik a Valencia: Andrés Guardado, Jonathan Viera, Hélder Postiga és Jonas útilaput kapott, ellenben a Manchester City kölcsönadta a válogatott középcsatárt, Álvaro Negredót. Akit feszít a bizonyítási vágy, és szórja majd a gólokat – ha felépül az ősz végére lábtöréséből.

BUNDESLIGA-ÁTIGAZOLÁSOK, 2014 NYARA
FC AUGSBURG
Érkezett: Tim Matavz (PSV, 4.000.000 euró), Shawn Parker (Mainz, 1.600.000), Nikola Djurdjics (Greuther Fürth, 1.300.000), Caiuby (Ingolstadt, 1.000.000), Markus Feulner (Nürnberg, ingyen), Tim Rieder (Augsburg II), Marco Schuster (Augsburg U19), Aristide Bancé (kölcsönből vissza, Fortuna Düsseldorf), Mathias Fetsch (kv., Energie Cottbus), Max Reinthaler (Rydaholm GOIF, i.), Abdul Rahman Baba (Greuther Fürth, 2.500.000)

Távozott: André Hahn (Borussia Mönchengladbach, 2.250.000), Dzsi Dong Von (Borussia Dortmund, i.), Kevin Vogt (1.FC Köln, 1.500.000), Mohamed Amszif (Union Berlin, i.), Andreas Ottl (szerződése lejárt), Bajram Nebihi (Union Berlin), Raphael Holzhauser (kv., VfB Stuttgart), Arkadiusz Milik (kv., Bayer Leverkusen), Matthias Ostrzolek (Hamburg, 2.500.000), Aristide Bancé (HJK Helsinki, i.), Mathias Fetsch (k., Dynamo Dresden)

BAYER 04 LEVERKUSEN
Érkezett: Josip Drmic (Nürnberg, 6.800.000), Hakan Calhanoglu (Hamburg, 14.500.000), Wendell (Gremio, 6.500.000), Tin Jedvaj (kölcsönbe, AS Roma, 1.000.000), Joel Pohjanpalo (HJK Helsinki), Dario Kresic (Mainz, i.), Vladlen Jurcsenko (Sahtar Doneck C, 255.000), Malcolm Cacutalua (Bayer Leverkusen II), Maximilian Wagener (Bayer Leverkusen U19), Dennis Engelman (Bayer Leverkusen U19), Danny da Costa (kv., Ingolstadt), Júnior Fernándes (kv., Dinamo Zagreb), Karim Bellarabi (kv., Eintracht Braunschweig), Arkadiusz Milik (kv., Augsburg), Joel Pohjanpalo (kv., VfR Aalen), Kirjakosz Papadopulosz (k., Schalke)

Távozott: Sidney Sam (Schalke, 2.500.000), Emre Can (Liverpool, 12.000.000), Júnior Fernándes (Dinamo Zagreb, 2.500.000), Arkadiusz Milik (k., Ajax Amsterdam), Jens Hegeler (Hertha, 900.000), Konsztantinosz Sztafilidisz (k., Fulham), Danny da Costa (Ingolstadt, 150.000), Joel Pohjanpalo (kv., HJK Helsinki), Joel Pohjanpalo (k., Fortuna Düsseldorf), Malcolm Cacutalua (k., Greuther Fürth), Jonas Meffert (Karlsruhe, i.), Andrés Palop (visszavonult), Dennis Engelman (k., Fortuna Köln), Eren Derdiyok (kv., Hoffenheim), Andrés Guardado (kv., Valencia), Luca Dürholtz (Dynamo Dresden, i.), Jonas Meffert (Karlsruhe, i.), Nico Perrey (Hessen Kassel), Rju Szung Vu (k., Eintracht Braunschweig), Malcolm Cacutalua (k., Bochum), Maximilian Wagener (k., VfL Osnabrück), Philipp Wollscheid (k., Mainz)

BAYERN MÜNCHEN
Érkezett: Robert Lewandowski (Borussia Dortmund, Borussia Dortmund, i.), Sebastian Rode (Eintracht Frankfurt, i.), Juan Bernat (Valencia, 10.000.000), Pepe Reina (Liverpool, 3.000.000), Xabi Alonso (Real Madrid, 10.000.000), Mehdi Benatia (AS Roma, 26.000.000), Sinan Kurt (Borussia Mönchengladbach, 1.100.000)

Távozott: Toni Kroos (Real Madrid, 30.000.000), Mario Mandzukic (Atlético Madrid, 22.000.000), Daniel van Buyten (visszavonult), Alessandro Schöpf (1.FC Nürnberg, 150.000), Lukas Raeder (Vitória Setúbal, i.), Benno Schmitz (RB Salzburg, i.), Vladimir Rankovic (Hannover, i.), Raif Husic (Werder Bremen, 100.000), Diego Contento (Girondins Bordeaux), Julian Green (k., Hamburg)

BORUSSIA DORTMUND
Érkezett: Ciro Immobile (Torino, 19.400.000), Adrián Ramos (Hertha, 9.700.000), Matthias Ginter (Freiburg, 10.000.000), Nuri Sahin (Real Madrid, 7.000.000), Dzsi Dong Von (Augsburg, i.), Kagava Sindzsi (Manchester United, 8.000.000)

Távozott: Robert Lewandowski (Bayern München, i.), Julian Schieber (Hertha, 2.500.000), Marvin Ducksch (k., Paderborn, 100.000), Manuel Friedrich (Mumbai City FC, i.), Nuri Sahin (kv., Real Madrid), Jonas Hofmann (k., Mainz)

EINTRACHT FRANKFURT
Érkezett: Haszebe Makoto (Nürnberg, i.), Timothy Chandler (Nürnberg, 1.000.000), Alekszandar Ignjovszki (Werder Bremen, i.), Yannick Zummack (Eintracht Frankfurt U19), David Kinsombi (Mainz U19, i.), Joel Gerezgiher (Eintracht Frankfurt U19), Marvin Bakalorz (kv., Paderborn), Haris Seferovic (Real Sociedad, 3.200.000), Nelson Haedo Valdez (al-Dzsazíra Abu Dabi, i.), Lucas Piazón (k., Chelsea, 800.000), Szlobodan Medojevics (Wolfsburg, 1.500.000)

Távozott:Sebastian Rode (Bayern München, i.), Sebastian Jung (Wolfsburg, 2.500.000), Pirmin Schwegler (Hoffenheim, 1.900.000), Marc-Oliver Kempf (Freiburg, 800.000), Stefano Celozzi (Bochum, i.), Stephan Schröck (Greuther Fürth, 200.000), Marvin Bakalorz (Paderborn, 150.000), Aykut Özer (Kardemir Karabükspor, 150.000), Erik Wille (Duisburg, 50.000), Marco Aulbach (Preussen Münster, i.), Joselu (kv., Hoffenheim), Tranquillo Barnetta (kv., Schalke), Tobias Weis (kv., Hoffenheim), Alexander Hien (Wormatia Worms, i.)

FREIBURG
Érkezett: Admir Mehmedi (Dinamo Kijev, 6.000.000), Roman Bürki (Grasshopper, 1.800.000), Sascha Riether (Fulham, 350.000), Mike Frantz (Nürnberg, 1.500.000), Marc-Oliver Kempf (Frankfurt, 800.000), Sztefan Mitrovics (Benfica, 1.800.000), Sebastian Mielitz (Werder Bremen, i.), Maximilian Philipp (Freiburg II), Caleb Stanko (Freiburg II), Denis Perger (kv., Wehen Wiesbaden), Dani Schahin (k., Mainz), Marc Torrejón (Kaiserslautern, 1.200.000)

Távozott: Matthias Ginter (Dortmund, 10.000.000), Oliver Baumann (Hoffenheim, 7.000.000), Vegar Eggen Hedenstad (k., Braunschweig), Mike Hanke (Kujcsou Renhe, i.), Hendrick Zuck (k., Braunschweig), Marco Terrazzino (Bochum, i.), Alexander Schwolow (k., Arminia Bielefeld), Denis Perger (Freiburg II), Vaclav Pilar (kv., Wolfsburg), Francis Coquelin (kv., Arsenal), Admir Mehmedi (kv., Dinamo Kijev), Gelson Fernandes (Stade Rennes, 1.800.000), Tim Albutat (k., MSV Duisburg), Fallou Diagne (Stade Rennes, 1.500.000)

HAMBURGER SV
Érkezett: Pierre-Michel Lasogga (Hertha, 8.500.000), Johan Djourou (Arsenal, 2.800.000), Stieber Zoltán (Greuther Fürth, 1.300.000), Matti Steinmann (Hamburg II), Philipp Müller (Wolfsburg U19, i.), Alexander Brunst-Zöllner (Hamburg U19), Gideon Jung (Rot-Weiss Oberhausen, 150.000), Dennis Aogo (kv., Schalke), Per Ciljan Skjelbred (kv., Hertha), Artjoms Rudnevs (kv., Hannover), Gojko Kacsar (kv., Cerezo Oszaka), Valon Behrami (Napoli, 3.200.000), Ashton Götz (Hamburg II), Nicolai Müller (Mainz, 4.500.000), Matthias Ostrzolek (Augsburg, 2.500.000), Cléber Reis (Corinthians, 3.000.000), Julian Green (k., Bayern München), Lewis Holtby (k., Tottenham Hotspur)

Távozott: Hakan Calhanoglu (Bayer Leverkusen, 14.500.000), Dennis Aogo (Schalke, 2.000.000), Tomás Rincón (Genoa, i.), Lasse Sobiech (k., St. Pauli), Michael Mancienne (Nottingham Forest, 1.270.000), Cse Gin Lam (Greuther Fürth, 200.000), Robert Tesche (szl.), Valmir Nafiu (szl.), Sven Neuhaus (visszavonult), Johan Djourou (kv., Arsenal), Pierre-Michel Lasogga (kv., Hertha), Ola John (kv., Benfica), Ouasim Bouy (kv., Juventus), Florian Stritzel (Karlsruhe, i.), Robert Tesche (k., Nottingham Forest), Fallou Diagne (Stade Rennes, 1.500.000), Jacques Zoua (k., Erciyesspor), Kerem Demirbay (k., Kaiserslautern), Jonathan Tah (k., Fortuna Düsseldorf), Per Ciljan Skjelbred (Hertha, 1.300.000), Milan Badelj (Fiorentina, 5.000.000)

FC HANNOVER 96
Érkezett: Joselu (Hoffenheim, 5.000.000), Miiko Albornoz (Malmö FF, 1.500.000), Stefan Thesker (Hoffenheim, i.), Vladimir Rankovic (Bayern München, i.), Kenan Karaman (Hoffenheim, i.), Niklas Teichgräber (Hannover II), Sebastian Ernst (Hannover II), Samuel Radlinger (kv., Rapid Wien), Ali Gökdemir (kv., Elazigspor), Florian Ballas (kv., Saarbrücken), Adrian Nikci (kv., Thun), Robert Almer (Energie Cottbus, i.), Ceyhun Gülselam (Galatasaray, i.), Kijotake Hirosi (1.FC Nürnberg, 4.300.000), Timo Königsmann (Hannover U17), Marius Stankevicius (Gaziantepspor), Jimmy Briand (Olympique Lyon, i.)

Távozott: Mame Diouf (Stoke City, i.), Didier Ya Konan (al-Ittihad, i.), Huszti Szabolcs (Csangcsun Jataj, 1.500.000), Sébastien Pocognoli (West Bromwich Albion, 1,500.000), Christopher Avevor (Fortuna Düsseldorf, 300.000), Adrian Nikci (k., Young Boys), Almir Kasumovic (Schwarz-Weiss Rehden, i.), Artjoms Rudnevs (kv., Hamburg), Frantisek Rajtoral (kv., Viktoria Pilsen), Ali Gökdemir (Simurq), Tom Schmidt (Berliner AK, i.), Konstantin Fuhry (Freiburg II, i.), Samuel Radlinger (k., 1.FC Nürnberg)

HERTHA BSC
Érkezett: Valentin Stocker (FC Basel, 3.500.000), Marvin Plattenhardt (Nürnberg, 500.000), Tolga Cigerci (Wolfsburg, 1.500.000), Roy Beerens (AZ Alkmaar, 1.500.000), Johnny Heitinga (Fulham, i.), Jens Hegeler (Bayer Leverkusen, 900.000), Julian Schieber (Dortmund, 2.500.000), Haragucsi Genki (Urava Red Diamonds, 500.000), Marius Gersbeck (Hertha II), Felix Bastians (kv., Bochum), Pierre-Michel Lasogga (kv., Hamburg), Ben Szahar (kv., Arminia Bielefeld), Per Ciljan Skjelbred (Hamburg, 1.300.000), Salomon Kalou (Lille, 1.800.000)

Távozott: Adrián Ramos (Dortmund, 9.700.000), Pierre-Michel Lasogga (Hamburg, 8.500.000), Fabian Holland (k., Darmstadt, 25.000), Levan Kobiasvili (visszavonult), Per Ciljan Skjelbred (kv., Hamburg), Tolga Cigerci (kv., Wolfsburg), Ben Szahar (Willem II), Philip Sprint (Hertha II), Peer Kluge (Arminia Bielefeld, i.), Maik Franz (szl.), Szami Allagui (k., Mainz)

TSG 1899 HOFFENHEIM
Érkezett: Oliver Baumann (Freiburg, 7.000.000), Szalai Ádám (Schalke, 6.000.000), Pirmin Schwegler (Eintracht Frankfurt, 1.900.000), Ermin Bicakcic (Braunschweig, 400.000), Kim Dzsin Szu (Albirex Niigata, 1.000.000), Janik Haberer (Unterhaching, 500.000), Michael Gregoritsch (kv., St. Pauli), Sandro Wieser (kv., SV Ried), Knowledge Musona (kv., Kaizer Chiefs), Filip Malbaszics (kv., Partizan Beograd), Joselu (kv., Eintracht Frankfurt), Eren Derdiyok (kv., Bayer Leverkusen), Tobias Weis (kv., Eintracht Frankfurt), Vincenzo Grifo (kv., Dynamo Dresden), Andreas Ludwig (kv., 1860 München), Marvin Schwäbe (Hoffenheim II), Steven Zuber (CSZKA Moszkva, 3.900.000)

Távozott: Fabian Johnson (Mönchengladbach, i.), Joselu (Hannover, 5.000.000), Eren Derdiyok (Kasimpasa, 2.500.000), Sandro Wieser (k., Aarau), Edson Braafheid (Lazio, i.), Stefan Thesker (Hannover, i.), Michael Gregoritsch (k., Bochum, 50.000), Vincenzo Grifo (k., FSV Frankfurt), Andreas Ludwig (VfR Aalen, 135.000), Júnior Ponce (k., Vitória Setúbal), Kenan Karaman (Hannover, i.), Robin Szarka (Energie Cottbus), Joseph-Claude Gyau (Dortmund II, 120.000), Patrick Schorr (Hoffenheim II), Tim Paterok (Wormatia Worms, i.), Boris Vukcevic (visszavonult), Filip Malbaszics (k., Lechia Gdansk), Bruno Nazário (k., Lechia Gdansk), Tobias Weis (k., VfL Bochum)

1. FC KÖLN
Érkezett: Tomás Kalas (k., Chelsea, 200.000), Simon Zoller (Kaiserslautern, 3.000.000), Oszako Juja (1860 München, 1.600.000), Kevin Vogt (Augsburg, 1.500.000), Mergim Mavraj (Greuther Fürth, i.), Dusan Svento (Red Bull Salzburg, 600.000), Slawomir Peszko (Parma, 500.000), Pawel Olkowski (Gornik Zabrze, i.), Daniel Mesenhöler (1.FC Köln II), Kacper Przybylko (kv., Arminia Bielefeld), Mato Jajalo (kv., FK Szarajevo), André Wallenborn (1.FC Köln II), Lucas Cueto (1.FC Köln)
Távozott: Kacper Przybylko (Greuther Fürth, 200.000), Mato Jajalo (HNK Rijeka, i.), Adil Csihi (Fulham, i.), Maurice Exslager (k., Darmstadt), Kevin McKenna (visszavonult), Fabian Schnellhardt (Duisburg), Koray Kacinoglu (Altinordu, i.), Slawomir Peszko (kv., Parma), Sascha Bigalke (1.FC Köln II), Román Golobart (1.FC Köln II), Marcel Schuhen (1.FC Köln II), Maximilian Thiel (1.FC Köln II), Bruno Nascimento (k., Estoril), Cauly Oliveira Souza (Fortuna Köln, i.), Bruno Nascimento (k., Estoril), Sascha Bigalke (Unterhaching, i.), Maximilian Thiel (k., Union Berlin)
1. FSV MAINZ 05
Érkezett: Sztefanosz Kapino (Panathinaikosz, 1.500.000), Daniel Brosinski (SpVgg Greuther Fürth, 1,500.000), Gonzalo Jara (Nottingham Forest, i.), Nikita Rukavytsya (kv., FSV Frankfurt), Petar Sliskovic (Mainz II), Robin Zentner (Mainz II), Damian Rossbach (Mainz II), Patrick Pflücke (Mainz U19), Devante Parker (Mainz U19), Chinedu Ede (kv., Kaiserslautern), Filip Djuricsics (k., Benfica, i.), Jairo (Sevilla, 2.200.000), Philipp Wollscheid (k., Bayer Leverkusen), Jonas Hofmann (k., Borussia Dortmund), Sami Allagui (k., Hertha), Pablo de Blasis (Aszterasz Tripolisz)

Távozott: Eric Maxim Choupo-Moting (Schalke, i.), Shawn Parker (Augsburg, 1.600.000), Zdenek Pospech (Slezsky Opava, i.), Malik Fathi (szl.), Christian Wetklo (Darmstadt, i.), Dario Kresic (Bayer Leverkusen, i.), Bo Svensson (visszavonult), Heinz Müller (szl.), Nicolai Müller (Hamburg, 4.500.000), Dani Schahin (k., Freiburg), Chinedu Ede (k., Anorthosis Famagusta), Sebastian Polter (k., Union Berlin), Niki Zimling (k., Ajax, 500.000)

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Érkezett: Thorgan Hazard (k., Chelsea, 1.500.000), Yann Sommer (FC Basel, 8.000.000), André Hahn (Augsburg, 2.250.000), Fabian Johnson (Hoffenheim, i.), Ibrahima Traoré (VfB Stuttgart, i.), Marvin Schulz (Mönchengladbach U19), Marlon Ritter (Mönchengladbach II), Elias Kachunga (kv., Paderborn), Matthias Zimmermann (kv., Sandhausen), Luuk de Jong (kv., Newcastle United)

Távozott: Marc-André ter Stegen (Barcelona, 12.000.000), Luuk de Jong (PSV, 5.500.000), Juan Arango (Club Tijuana, i.), Elias Kachunga (Paderborn, 300.000), Lukas Rupp (Paderborn, i.), Matthias Zimmermann (Mönchengladbach II), Joel Mero (Mönchengladbach II), Peniel Mlapa (k., Nürnberg), Amin Younes (k., 1.FC Kaiserslautern)

SC PADERBORN
Érkezett: Moritz Stoppelkamp (1860 München, 700.000), Elias Kachunga (Mönchengladbach, 300.000), Marvin Bakalorz (Eintracht Frankfurt, 150.000), Lukas Rupp (Mönchengladbach, i.), Marvin Ducksch (k., Dortmund, 100.000), Idir Ouali (Dynamo Dresden, i.), Stefan Kutschke (Wolfsburg, 300.000), Viktor Maier (Lippstadt, 50.000), Alexander Nübel (Paderborn U19), Manuel Zeitz (kv., Saarbrücken), Fabian Scheffer (kv., Carl Zeiss Jena), Rafa (Getafe)

Távozott: Rick ten Voorde (k., Dordrecht), Manuel Zeitz (Energie Cottbus, i.), Markus Krösche (visszavonult), Saliou Sané (k., Holstein Kiel), Markus Palionis (szl.), Fabian Scheffer (Kaiserslautern II), Sebastian Schonlau (k., Verl), Elias Kachunga (kv., Mönchengladbach), Johannes Wurtz (kv., Werder Bremen), Marvin Bakalorz (kv., Eintracht Frankfurt)

SCHALKE 04
Érkezett: Sidney Sam (Bayer Leverkusen, 2.500.000), Eric Maxim Choupo-Moting (Mainz, i.), Dennis Aogo (Hamburg, 2.000.000), Fabian Giefer (Fortuna Düsseldorf, i.), Donis Avdijaj (Schalke U19), Pascal Itter (Schalke U19), Timon Wellenreuther (Schalke U19), Marvin Friedrich (Schalke U19), Philipp Hofmann (kv., Ingolstadt), Tranquillo Barnetta (kv., Eintracht Frankfurt), Lars Unnerstall (kv., Aarau), Christian Wetklo (Darmstadt, i.)

Távozott: Szalai Ádám (Hoffenheim, 6.000.000), Timo Hildebrand (szl.), Philipp Hofmann (Kaiserslautern, 1.000.000), Lars Unnerstall (Fortuna Düsseldorf, 200.000), Anthony Annan (HJK Helsinki, i.), Tim Hoogland (Fulham, i.), Dennis Aogo (kv., Hamburg), Kirjakosz Papadopulosz (k., Bayer Leverkusen)

VfB STUTTGART
Érkezett: Daniel Ginczek (Nürnberg, 2.500.000), Adam Hlousek (Nürnberg, 1.200.000), Florian Klein (Red Bull Salzburg, i.), Odisseas Vlachodimos (VfB Stuttgart II), Rasztko Szuljagics (VfB Stuttgart U19), Caniggia Elva (Calgary South West United, i.), Johan Audel (kv., Nantes), Tim Leibold (VfB Stuttgart II), Raphael Holzhauser (kv., Augsburg), William Kvist (kv., Fulham), Oriol Romeu (k., Chelsea), Filip Kosztics (Groningen, 6.000.000)

Távozott: Ibrahima Traoré (Mönchengladbach, i.), Arthur Boka (Málaga, i.), Cacau (Cerezo Oszaka, i.), Rani Khedira (RB Leipzig, 1.000.000), Johan Audel (Nantes, i.), Rasztko Szuljagics (k., Dnipro Dnipropetrovszk), Marco Rojas (k., Greuther Fürth), William Kvist (Wigan Athletic, i.)

VfL WOLFSBURG
Érkezett: Sebastian Jung (Eintracht Frankfurt, 2.500.000), Aaron Hunt (Werder Bremen, i.), Mateusz Klich (PEC Zwolle, 750.000), Kevin Scheidhauer (Wolfsburg II), Nasszim Ben Kalifa (kv., Grasshopper), Vaclav Pilar (kv., Freiburg), Rasmus Jönsson (kv., Aalborg), Ibrahim Sissoko (kv., Deportivo La Coruna), Tolga Cigerci (kv., Hertha), Oskar Zawada (Wolfsburg II), Josuha Guilavogui (k., Atlético Madrid, 5.500.000), Nicklas Bendtner (Arsenal, i.)

Távozott:Tolga Cigerci (Hertha, 1.500.000), Vaclav Pilar (k., Viktoria Pilsen, 250.000), Nasszim Ben Kalifa (Grasshopper, 150.000), Jan Polak (Nürnberg, i.), Stefan Kutschke (Paderborn, 300.000), Rasmus Jönsson (Aalborg, 150.000), Ibrahim Sissoko (Eskisehirspor, i.), Szlobodan Medojevics (Eintracht Frankfurt, 1.500.000), Kevin Scheidhauer (Duisburg, i.)

WERDER BREMEN
Érkezett: Izet Hajrovic (Galatasaray, i.), Santiago García (Rangers Talca, 1.500.000), Alejandro Gálvez (Rayo Vallecano, i.), Fin Bartels (St. Pauli, i.), Raif Husic (Bayern München, 100.000), Oliver Hüsing (Werder Bremen II), Niclas Füllkrug (kv., Greuther Fürth), Johannes Wurtz (kv., Paderborn), Joseph Akpala (kv., Kardemir Karabükspor), Mateo Pavlovic (kv., Ferencváros), Marnon Busch (Werder II)

Távozott: Aaron Hunt (Wolfsburg, i.), Alekszandar Ignjovszki (Eintracht Frankfurt, i.), Lukas Schmitz (Fortuna Düsseldorf, i.), Sebastian Mielitz (Freiburg, i.), Niclas Füllkrug (Nürnberg, 300.000), Johannes Wurtz (Greuther Fürth, 250.000), Mateo Pavlovic (k., Ferencváros), Aleksandar Stevanovic (szl.), Cimo Röcker (Hannover II, i.), Predrag Sztevanovics (szl.), Santiago García (kv., Rangers Talca), Joseph Akpala (Kardemir Karabükspor, 200.000), Mehmet Ekici (Trabzonspor, 1.500.000), Martin Kobylanski (k., Union Berlin, 200.000)

vastaggal az elmúlt hét átigazolásai

 

A PRIMERA DIVISIÓN ÁTIGAZOLÁSAI, 2014 NYARA
UD ALMERÍA
Érkezett: Tomer Hemed (RCD Mallorca, ingyen), Ximo Navarro (RCD Mallorca, i.), Rubén Rayo (Rayo Vallecano, i.), Teerasil Dangda (kölcsönbe, Muangthong United), Wellington Silva (k., Arsenal), Fran Vélez (Almería B), Julián (Sevilla), Quique (CD Guadalajara, i.), Míchel (kölcsönből vissza, Atlético Mineiro), Edgar Méndez (kv., Tenerife), Raúl García (kv., Deportivo Alavés), Thomas (k., Atlético Madrid), Mauro dos Santos (Real Murcia, i.), Thievy Bifouma (k., Espanyol)
Távozott: Aleix Vidal (Sevilla, 3 000 000), Marcos Tébar (Brentford), Óscar Díaz (Real Valladolid, i.), Rafita (Murcia, i.), Raúl García (Deportivo Alavés, i.), Esteban (Real Oviedo, i.), Rodri (kv., Barcelona B), Suso (kv., Liverpool), Nélson (kv., Palermo), Marco Torsiglieri (kv., Metaliszt Harkiv), Hélder Barbosa (kv., Sporting Braga), Hans Martínez (kv., Universidad Católica), Julián (kv., Sevilla), Marcelo Silva (Las Palmas, i.)
ATHLETIC BILBAO
Érkezett: Borja Viguera (Deportivo Alavés, 1 000 000), Kepa Arrizabalaga (Athletic Bilbao B), Iker Guarrotxena (Athletic Bilbao B), Unai López (Athletic Bilbao B), Raúl Fernández (kv., Numancia), Inigo Ruiz de Galarreta (kv., Mirandés), Jonás Ramalho (kv., Girona), Jon Aurtenetxe (kv., Celta Vigo)
Távozott: Ander Herrera (Manchester United, 36 000 000), Inigo Pérez (Numancia, i.), Raúl Fernández (Racing Santander, i.), Jonás Ramalho (k., Girona), Unai Albizua (k., Tenerife), Iker Guarrotxena (k., Tenerife), Borja Ekiza (Eibar, i.), Inigo Ruiz de Galarreta (k., Real Zaragoza)
ATLÉTICO MADRID
Érkezett: Antoine Griezmann (Real Sociedad, 30 000 000), Mario Mandzukic (Bayern München, 22 000 000), Jan Oblak (Benfica, 16 000 000), Guilherme Siqueira (Granada, 10 000 000), Ángel Correa (San Lorenzo, 6 000 000), Miguel Ángel Moya (Getafe, 3 000 000), Leo Baptistao (kv., Real Betis), Sílvio (kv., Benfica), Rubén Pérez (kv., Elche), Saúl Níguez (kv., Rayo Vallecano), Sergio Asenjo (kv., Villarreal), Roberto Jiménez (kv., Olimpiakosz), Borja Bastón (kv., Deportivo La Coruna), Josuha Guilavogui (kv., St.-Étienne), Óliver Torres (kv., Villarreal), Jesús Gámez (Málaga, 2 500 000), Cristian Ansaldi (k., Zenit), Raúl Jiménez (CF América, 10 500 000), André Moreira (GD Ribeirao), Emiliano Velázquez (Danubio, 1 100 000), Alessio Cerci (Torino, 15 000 000)
Távozott: Diego Costa (Chelsea, 38 000 000), Filipe (Chelsea, 20 000 000), David Villa (New York City), Diego (Fenerbahce, i.), Adrián (Porto, 11 000 000), Óliver Torres (k., Porto), Roberto Jiménez (Olympiakosz, 6 000 000), Sergio Asenjo (Villarreal, 5 000 000), Rubén Pérez (k., Torino), Daniel Aranzúbia (szabadlista), Thibaut Courtois (kv., Chelsea), José Sosa (kv., Metaliszt Harkiv), Javier Manquillo (k., Liverpool), Thomas (k., Almería), Josuha Guilavogui (k., VfL Wolfsburg, 4 000 000), André Moreira (k., Moreirense), Leo Baptistao (k., Rayo Vallecano), Emiliano Velázquez (k., Getafe), Toby Alderweireld (k., Southampton), Emiliano Insúa (k., Rayo Vallecano)
FC BARCELONA
Érkezett: Luis Suárez (Liverpool, 81 000 000), Jérémy Mathieu (Valencia, 20 000 000), Ivan Rakitic (Sevilla, 18 000 000), Marc-André ter Stegen (Borussia Mönchengladbach, 12 000 000), Claudio Bravo (Real Sociedad, 12 000 000), Denís Suárez (Barcelona B), Jordi Masip (Barcelona B), Keirrison (kv., Coritiba), Bojan Krkic (kv., Ajax Amsterdam), Gerard Deulofeu (kv., Everton), Rafinha (kv., Celta Vigo), Thomas Vermaelen (Arsenal, 10 000 000), Douglas (Sao Paulo, 4 000 000)
Távozott: Cesc Fabregas (Chelsea, 33 000 000), Alexis Sánchez (Arsenal, 37 800 000), Victor Valdés (szl.), Cristian Tello (k., Porto, 2 000 000), Denís Suárez (k., Sevilla), Isaac Cuenca (Deportivo La Coruna, i.), Jonathan dos Santos (Villarreal, 2 000 000), Oier Olazábal (Granada, i.), Keirrison (Coritiba, i.), José Manuel Pinto (szl.), Carles Puyol (visszavonult), Bojan Krkic (Stoke City, 5 000 000), Gerard Deulofeu (k., Sevilla), Ibrahim Afellay (k., Olympiakosz), Alex Song (k., West Ham)
CELTA VIGO
Érkezett: Joaquín Larrivey (Rayo Vallecano, i.), Carles Planas (Barcelona B), Sergi Gómez (Barcelona B), Gustavo Cabral (Arsenal de Sarandí, i.), Pablo Hernández (O’Higgins, 1 600 000), Rubén Blanco (Celta Vigo B), Cristian Bustos (kv., Sporting Gijón), Jota (kv., Eibar), Jonathan Vila (kv., Beitar Jerusalem), Samuel Llorca (kv., Deportivo Alavés), Nemanja Radoja (FK Vojvodina, 900 000)
Távozott: Samuel Llorca (k., Real Valladolid), Cristian Bustos (RCD Mallorca, i.), Jonathan Vila (Real Oviedo, i.), Mario Bermejo (visszavonult), Gustavo Cabral (kv., Arsenal de Sarandí), Rafinha (kv., Barcelona), Jon Aurtenetxe (kv., Athletic Bilbao), Inigo López (kv., PAOK), Welliton (kv., Szpartak Moszkva), Yoel Rodríguez (k., Valencia), Jota (Brentford, 1 500 000)
FC CÓRDOBA
Érkezett: Federico Cartabia (k., Valencia), Matos (k., Fiorentina), Fidel (k., Elche), Mike Havenaar (Vitesse, i.), Deivid (Las Palmas, i.), José Carlos (Rayo Vallecano, i.), Patrick Ekeng Ekeng (Lausanne, i.), Aritz López Garai (Sporting Gijón, i.), Dani Pinillos (Córdoba B), Dani Pinillos (Córdoba B), Javi Cabezas (kv., Écija), Jaime Astrain (kv., Cartagena), Joselu (kv., Real Jaén), Alekszandar Pantics (k., Villarreal), Inigo López (PAOK Szaloniki, i.), Fausto Rossi (k., Juventus), José Ángel Crespo (k., Bologna), Borja García (k., Real Madrid B),Fede Vico (Anderlecht), Nabil Gilasz (k., Porto)
Távozott: Fran Cruz (k., Alcorcón), Arturo Rodríguez (k., Alcorcón), Jaime Astrain (Real Jaén, i.), Bernardo (k., Racing Santander), Javi Cabezas (k., Huesca), Pelayo (kv., Elche), Ulises Dávila (kv., Chelsea), Aritz López Garai (kv., Sporting Gijón), Pedro Sánchez (Real Zaragoza, i.), Nwankwo Obiora (Académica Coimbra, i.), Samu (k., Lugo), Miguel Ángel Nieto (szerződését felbontották), Raúl Bravo (PAE Vería, i.)
DEPORTIVO LA CORUNA
Érkezett: Lucas (k., PAOK), Roberto Canella (k., Sporting Gijón), Isaac Cuenca (Barcelona, i.), José Rodríguez (k., Real Madrid B), Rudy (kv., Belenenses), Luis Farina (k., Benfica), Haris Medunjanin (Gaziantepspor, i.), Ivan Cavaleiro (k., Benfica), Juanfran (Real Betis), Hélder Postiga (Valencia, i.), Sidnei (k., Benfica), Modibo Diakité (Sunderland, i.)
Távozott: Luis Fernández (k., Lugo), Carlos Marchena (szl.), Antonio Núnez (Recreativo Huelva, i.), Borja Bastón (kv., Atlético Madrid), Ibrahim Sissoko (kv., VfL Wolfsburg), Bryan Rabello (kv., Sevilla), Diego Ifrán (kv., Real Sociedad), Rudy (Skoda Xanthi), Borja Bastón (k., Real Zaragoza), Javier Arizmendi (szerződését felbontották)
SD EIBAR
Érkezett: Raúl Navas (k., Real Sociedad), Ángel Rodríguez (Levante, i.), Javi Lara (Ponferradina, 12 000), Jaime Jiménez (Real Valladolid, i.), Dani García (Real Sociedad B, i.), Julen Iriarte (kv., Logronés), Abraham (Real Zaragoza), Borja Ekiza (Athletic Bilbao, i.), Dani Nieto (Barcelona B, 150 000), Manu del Moral (k., Sevilla), Federico Piovaccari (k., Sampdoria), Iosu Ozkoidi (Real Sociedad B, i.), Derek Boateng (Rayo Vallecano, i.), Dídac Vila (k., Milan), Saúl Berjón (Real Murcia, i.), Ander Franco Tejerina (Haro Deportivo, i.), Dejan Lekics (Genclerbirligi, i.)
Távozott: Raúl Navas (Real Sociedad, i.), Urko Vera (Mirandés, i.), Matías Ibánez (Lanús, i.), David Mainz (Lárisza, i.), Diego Jiménez (Olímpic Xativa, i.), Yuri Berchiche (kv., Real Sociedad), Gilvan Gomes (kv., Hércules Alicante), Alain Eizmendi (kv., Real Sociedad B), José Luis Morales (kv., Levante), Jota (kv., Celta Vigo), Dani García (kv., Real Sociedad B), Aitor Arregi (k., Cádiz), Iosu Ozkoidi (k., Eibar), Aitor Ortega Asenjo (k., Amorebieta), Julen Iriarte (k., RCD Mallorca B), Gorka Kijera (CD Mirandés, i.), Diego Rivas (Llagostera, i.), Ander Franco Tejerina (k., Lagun Onak)
FC ELCHE
Érkezett: Mario Pasalic (k. Chelsea), Jonathas (k., Pescara), Przemyslaw Tyton (k., PSV), Pedro Mosquera (Getafe, i.), Adrián González (Rayo Vallecano, i.), Pelayo (kv., Córdoba), Diego Rivas (kv., Tenerife), Enzo Roco (k., Universidad Católica, 750.000), José Ángel Alonso (Elche Ilicitano), Víctor Rodríguez (Real Zaragoza, i.)
Távozott: Fidel (k., Córdoba), Sergio Mantecón (Cádiz, i.), Manu del Moral (kv., Sevilla), Carles Gil (kv., Valencia B), Rubén Pérez (kv., Atlético Madrid), Alberto Botía (kv., Sevilla), Javi Márquez (kv., RCD Mallorca), Richmond Boakye (kv., Juventus), Pelayo (k., Lugo), Alberto Rivera (visszavonult), Charlie I’Anson (k., Alcorcón), Carlos Sánchez (Aston Villa, 6 000 000), Cristian Sapunaru (szerződését felbontották), Diego Rivas (Albacete, i.), Tono Martínez (Rayo Vallecano, i.), Javi Flores (Real Murcia, i.)
ESPANYOL BARCELONA
Érkezett: Felipe Caicedo (al-dzsazíra Abu Dabi, i.), Anaitz Arbilla (Rayo Vallecano), Salva Sevilla (Real Betis, i.), Pau López (Espanyol B), Christian Alfonso (kv., Alcorcón), Cristian Gómez (kv., Real Madrid B), Sergio Tejera (kv., Deportivo Alavés), Thievy Bifouma (kv., West Bromwich), Carlos Clerc (kv., Sabadell), Paco Montanés (Real Zaragoza, 1 000 000), Álvaro González (Real Zaragoza, 1 100 000), Lucas Vázquez (k., Real Madrid B), José Alberto Canas (Swansea City, i.)
Távozott: Pizzi (kv., Benfica), Sidnei (kv., Benfica), Gabriel Torje (kv., Udinese), Jhon Córdoba (kv., Chiapas), Sergio Tejera (k., Deportivo Alavés), Cristian Gómez (k., Girona), Thievy Bifouma (k., Almería), David López (Napoli, 5.300.000), Christian Alfonso (k., Girona)
FC GETAFE
Érkezett: Karim Yoda (Astra Giurgiu, i.), Fredy Hinestroza (k., La Equidad), Jonathan López (Vería, i.), Álvaro Vázquez (kv., Swansea City), Álex Pérez (kv., Recreativo Huelva), Vicente Guaita (Valencia, i.), Míchel (k., Valencia), Babá (k., Sevilla), Naldo (k., Udinese)
Távozott: Miguel Ángel Moya (Atlético Madrid, 3 000 000), Ciprian Marica (Torku Konyaspor, i.), Pedro Mosquera (Elche, i.), Jaime Gavilán (Levante, i.), Lisandro López (kv., Benfica), Adrián Colunga (k., Brighton and Hove Albion), Míchel (szerződését felbontották), Rafa (Paderborn)
GRANADA
Érkezett: Lisandro López (k., Benfica ), Javi Márquez (RCD Mallorca, i.), Jean-Sylvain Babin (Alcorcón, i.), Dimitri Foulquier (Stade Rennes), Daniel Larsson (Real Valladolid, i.), Juan Carlos Pérez (k., Sporting Braga), Abdoul Sissoko (k., Udinese), Juan Carlos Paredes (Barcelona Guayaquil), Oier Olazábal (Barcelona, i.), Molla Wague (Caen, i.), Essaid Belkalem (kv., Watford), Ritchie Kitoko (kv., Real Jaén), Jona (kv., Real Jaén), Gai Asszulin (kv., Hércules Alicante), Héctor Yuste (kv., Hércules Alicante), Borja Gómez (kv., Hércules Alicante), Juanma Ortiz (kv., Hércules Alicante), David Ferreiro (kv., Hércules Alicante), Toti (kv., Deportivo Alavés), Pape Diakhaté (kv., Kayseri Erciyesspor), Guilherme Siqueira (kv., Benfica), Allan (kv., Udinese), Alfredo Ortuno (kv., Girona), Jon Ander Garrido (kv., Cádiz), Hasszan Jebda (kv., Udinese), Alexis Zapata (kv., Sassuolo), Rubén Rochina (Blackburn Rovers), Jhon Córdoba (Jaguares, 1 830 000), Emiliano Velázquez (k., Atlético Madrid), Dany Nounkeu (k., Galatasaray),Eddy (k., Real Murcia, 100 000), Luís Martins (Gil Vicente)
Távozott: Guilherme Siqueira (Atlético Madrid, 10 000 000), Allan (Udinese, 3 000 000), Jaszin Brahimi (Porto, 8 500 000), Brayan Angulo (Ludogorec Razgrad, 1 500 000), Juan Carlos Paredes (Watford), Molla Wague (k., Udinese), David Ferreiro (Lugo), Jona (k., Cádiz), Toti (Deportivo Alavés), Toti (Deportivo Alavés), Ritchie Kitoko (kv., Aszterasz Tripolisz), Jon Ander (Cádiz, i.), Alexis Zapata (Udinese), Allan Nyom (kv., Udinese), Alexandre Coeff (kv., Udinese), Oresztisz Karnezisz (kv., Udinese), Odion Ighalo (kv., Udinese), Dimitri Foulquier (kv., Stade Rennes), Recio (kv., Málaga), Michael Pereira (kv., RCD Mallorca), Tiago Ilori (kv., Liverpool), Josan (k., Huesca), Jon Ander Garrido (Cádiz, i.), Gai Assulin (RCD Mallorca), Diego Buonanotte (k., Pachuca), Hasszan Jebda (Dibba Fudzsaira, i.), Borja Gómez (k., Lugo)
UD LEVANTE
Érkezett: Rafael Martins (Audax Sao Paulo, i.), Víctor Pérez (k., Real Valladolid), Jaime Gavilán (Getafe, i.), Víctor Camarasa (Levante B), Iván López (kv., Girona), José Luis Morales (kv., Eibar), Roger (kv., Real Zaragoza), Aloys Nong (kv., Recreativo Huelva), Jesús Fernández (Real Madrid, 500 000), Diego Marino (k., Real Valladolid), Tono (Recreativo Huelva, 200 000)
Távozott: Roger (k., Real Valladolid), Sérgio da Silva Pinto (Fortuna Düsseldorf), Pedro Ríos (Recreativo Huelva, i.), Ángel Rodríguez (Eibar, i.), Miguel Pallardó (szl.), Nagore (Alcorcón, i.), Babá (kv., Sevilla), Keylor Navas (Real Madrid, 10 000 000), Papakouli Diop (Olympiakosz, 2 500 000), Aloys Nong (szerződését felbontották), Javi Jiménez (k., Alcorcón)
FC MÁLAGA
Érkezett: Luis Alberto (k., Liverpool), Roberto Rosales (Twente), Ricardo Horta (Vitória Setúbal, 800 000), Arthur Boka (VfB Stuttgart, i.), Recio (kv., Granada), Roberto Chen (kv., Zulte-Waregem), Bobley Anderson (kv., Zulte-Waregem), Guillermo Ochoa (Ajaccio, i.), Miguel Torres (Olympiakosz, i.), Nordin Amrabat (Galatasaray, 1 000 000)
Távozott: Willy Caballero (Manchester City, 8 000 000), Bartlomiej Pawlowski (kv., Widzew Lódz), Munir el-Hamdaui (kv.,Fiorentina), Nordin Amrabat (kv., Galatasaray), Olekszandr Jakovenko (kv., Fiorentina), Eliseu (Benfica, 1 000 000), Jesús Gámez (Atlético Madrid, 2 500 000), Eliseu (Benfica, 1 000 000), Bobley Anderson (k., Alcorcón)
REAL MADRID
Érkezett: Toni Kroos (Bayern München, 30 000 000), James Rodríguez (Monaco, 80 000 000), Nuri Sahin (kv., Borussia Dortmund), Gyenyisz Cserisev (kv., Sevilla), Keylor Navas (Levante, 10 000 000), Javier Hernández (k., Manchester United, 2 500 000), Fernando Pacheco (Real Madrid B)
Távozott: Álvaro Morata (Juventus, 20 000 000), Nuri Sahin (Borussia Dortmund, 7 000 000), Casemiro (k., Porto, 1 500 000), Gyenyisz Cserisev (k., Villarreal), Jesús Fernández (Levante, 500 000), Diego López (Milan, i.), Xabi Alonso (Bayern München, 10 000 000), Ángel di María (Manchester United, 74 950 000)
REAL SOCIEDAD SAN SEBASTIÁN
Érkezett: Alfred Finnbogason (Heerenveen, 8 000 000), Joseba Zaldua (Real Sociedad B), Jon Gaztanaga (Real Sociedad B), Raúl Navas (Eibar, i.), Inaki Urkizu (Sestao River), Yuri Berchiche (kv., Eibar), Mikel Abaroa (kv., Real Unión), Óscar Vega (kv., Real Unión Irún), Liassine Cadamuro (kv., RCD Mallorca), Diego Ifrán (kv., Deportivo La Coruna), Gerónimo Rulli (k. Estudiantes), Esteban Granero (Queens Park, 4 000 000)
Távozott: Antoine Griezmann (Atlético Madrid, 30 000 000), Claudio Bravo (Barcelona, 12 000 000), Javi Ros (RCD Mallorca, i.), Raúl Navas (k., Eibar), Mikel Abaroa (Logronés, i.), Inaki Urkizu (k., Real Unión), José Ángel (kv., AS Roma), Esteban Granero (kv., Queens Park), Haris Seferovic (Eintracht Frankfurt, 3 200 000), Diego Ifrán (k., Tenerife), Óscar Vega (k., Irún), Liassine Cadamuro (k., Osasuna)
FC SEVILLA
Érkezett: Daniel Carrico (Reading, 1 800 000), Iago Aspas (k., Liverpool), Denís Suárez (k., Barcelona), Grzegorz Krychowiak (Stade Reims, 5 500 000), Aleix Vidal (Almería, 3 000 000), Nicolás Pareja (Szpartak Moszkva, 2 500 000), Mariano Barbosa (Las Palmas, 150 000), Manu del Moral (kv., Elche), Alberto Botía (kv., Elche), Javi Hervás (kv., Hércules Alicante), Babá (kv., Levante), Diego Perotti (kv., Boca Juniors), Raul Rusescu (kv., Sporting Braga), Julián (kv., Almería), Bryan Rabello (kv., Deportivo La Coruna), Miroslav Stevanovic (kv., Deportivo Alavés), Tiberio Guarente (kv., Chievo Verona), Alejandro Arribas (Osasuna, i.), Gerard Deulofeu (k., Barcelona), Éver Banega (Valencia, 2 500 000), Benoit Trémoulinas (Dinamo Kijev, 2 500 000), Stéphane Mbia (Queens Park, i.), Timothée Kolodziejczak (Nice, 3 000 000)
Távozott: Ivan Rakitic (Barcelona, 18 000 000), Diego Perotti (Genoa, 300 000), Julián (Almería), Marko Marin (kv., Chelsea), Nicolás Pareja (kv., Szpartak Moszkva), Daniel Carrico (kv., Reading), Stéphane Mbia (kv., Queens Park), Gyenyisz Cserisev (kv., Real Madrid), Tiberio Guarente (Empoli, i.), Javi Hervás (k., Sabadell), Alberto Botía (Olympiakosz, 2 000 000), Alberto Moreno (Liverpool, 18 000 000), Manu del Moral (k., Eibar), Jairo (Mainz, 2 200 000), Bryan Rabello (k., Luzern), Miroslav Stevanovic (szerződését felbontották), Federico Fazio (Tottenham, 10 000 000), Javi Varas (Real Valladolid, i.), Raul Rusescu (k., Steaua Bucuresti), Babá (k., Getafe), Piotr Trochowski (szerződését felbontották)
FC VILLARREAL
Érkezett: Sergio Asenjo (Atlético Madrid, 5 000 000), Antonio Rukavina (Real Valladolid, i.), Javier Espinosa (Barcelona B, i.), Gyenyisz Cserisev (k., Real Madrid), Hernán Pérez (Olympiakosz), Matías Nahuel (Villarreal B), Jonathan dos Santos (Barcelona, 2 000 000), Aitor Fernández (Villarreal B), Jonathan de Guzmán (kv., Swansea City), Gerard Moreno (kv., RCD Mallorca), Luciano Vietto (Racing Club, 5 500 000), Víctor Ruiz (k., Valencia), Alexis Pérez (k., Uniautónoma)
Távozott: Jérémy Perbet (Basaksehir), Sergio Asenjo (kv., Atlético Madrid), Joan Román (kv., Barcelona B), Óliver Torres (kv., Atlético Madrid), Jonathan Pereira (k., Rayo Vallecano), Javier Aquino (k., Rayo Vallecano), Alekszandar Pantics (k., Córdoba), Pablo Iniguez (k., Girona), Jonathan de Guzmán (Napoli, 6 000 000)
VALENCIA
Érkezett: André Gomes (Benfica, 15 000 000), Carles Gil (Valencia B), Rodrigo de Paul (Racing Club, 4 800 000), José Luis Gayá (Valencia B), Aly Cissokho (kv., Liverpool), Jonathan Viera (kv., Rayo Vallecano), Adil Rami (kv., Milan), Éver Banega (kv., Newell’s), Dorlan Pabón (kv., Sao Paulo), Hélder Postiga (kv., Lazio), Andrés Guardado (kv., Bayer Leverkusen), Nicolás Otamendi (kv., Atlético Mineiro), Yoel Rodríguez (k., Celta Vigo), Rodrigo Moreno (k., Benfica), Shkodran Mustafi (Sampdoria, 9 200 000), Lucas Orbán (Girondins Bordeaux, 3 500 000), Joao Cancelo (k., Benfica), Bruno Zuculini (k., Manchester City), Álvaro Negredo (k., Manchester City), Filipe Augusto (k., Rio Ave)
Távozott: Adil Rami (Milan, 4 250 000), Juan Bernat (Bayern München, 10 000 000), Federico Cartabia (k., Córdoba), Dorlan Pabón (Monterrey, 6 000 000), Philippe Senderos (Aston Villa, i.), Ricardo Costa (al-Szailija, i.), Seydou Keita (AS Roma, i.), Oriol Romeu (kv., Chelsea), Eduardo Vargas (kv., Napoli), Jérémy Mathieu (Barcelona, 20 000 000), Vicente Guaita (Getafe, i.), Míchel (k., Getafe), Aly Cissokho (Aston Villa, 2 500 000), Víctor Ruiz (k., Villarreal), Éver Banega (Sevilla, 2 500 000), Vinícius Araújo (k., Standard Liege), Andrés Guardado (k., PSV), Jonathan Viera (Standard Liege, 2 000 000), Hélder Postiga (Deportivo La Coruna, i.), Jonas (szerződését felbontották)
RAYO VALLECANO
Érkezett: Antonio Amaya (Real Betis, i.), Jozabed Sánchez (Real Jaén, i.), Derek Boateng (Fulham, i.), Manucho (Real Valladolid, i.), Alex Moreno (RCD Mallorca B, i.), Quini (Real Madrid B, i.), Jorge Morcillo (Recreativo Huelva, i.), Diego Aguirre (Toledo, i.), Adrián Embarba (Rayo Vallecano B), Alejandro Pozuelo (Swansea City, i.), Jonathan Pereira (k., Villarreal), Javier Aquino (k., Villarreal), Gaël Kakuta (k., Chelsea), Abdoulaye Ba (k., Porto), Licá (k., Porto), Johan Mojica (Deportivo Cali, 500 000), Cristian Álvarez (k., San Lorenzo), Leo Baptistao (k., Atlético Madrid), Tono Martínez (Elche, i.), Mohammed Fatau (Granada B)
Távozott: Anaitz Arbilla (Espanyol), Joaquín Larrivey (Celta Vigo, i.), Alejandro Gálvez (Werder Bremen, i.), Razvan Rat (PAOK, i.), Adrián González (Elche, i.), Sebastián Fernández (Nacional Montevideo, i.), Rubén (Almería, i.), Nery Castillo (szl.), José Carlos (Córdoba, i.), Alberto Perea (UE Llagostera, i.), Johan Mojica (kv., Deportivo Cali), Saúl Níguez (kv., Atlético Madrid), Christian Cueva (kv., Unión Espanola), Iago Falqué (kv., Tottenham Hotspur), Jonathan Viera (kv., Valencia), Samuele Longo (kv., Inter), Rubén Rochina (kv., Blackburn Rovers), Borja López (kv., Monaco), Leonel Galeano (kv., Independiente), Johan Mojica (k., Real Valladolid), Derek Boateng (Eibar, i.), Diego Aguirre (k., Leganés)
vastag betűvel az elmúlt hét átigazolásai
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik