Real Madrid: az elnöknek elege van a szuperügynök terrorjából

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.03. 13:54
null
Jorge Mendes és Radamel Falcao a Monaco hétvégi meccsén (Fotó: Reuters)
A jelek szerint Florentino Péreznek, a Real Madrid elnökének kissé elege van a klasszisfutballisták sorát az ügyfelei között tudó szuperügynökből, Jorge Mendesből, méghozzá Radamel Falcao miatt.

 

„Ha Radamel Falcaót is megvásároltuk volna, kinevezhettük volna Jorge Mendest a Real Madrid elnökének” – fakadt ki Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke a spanyol COPE rádió szerint.

A mulatótulajdonosból a játékosügynökök „királyává” avanzsáló Mendes gyakori tárgyalópartnere Péreznek – a Real jelenlegi játékosai közül az ő ügyfele Cristiano Ronaldo, James Rodríguez, Fábio Coentrao és Pepe, de az „övé” a most az MU-nak eladott Ángel Di María is –, ám a Falcao ügyében tanúsított ügynöki „terror” már sok volt az elnöknek.

Cristiano Ronaldo és Florentino Pérez (Fotó: Reuters)
Cristiano Ronaldo és Florentino Pérez (Fotó: Reuters)

Spanyol sajtóelemzések szerint Pérez azt nehezményezi, hogy Mendes – a helyi sportlapok asszisztenciájával – igyekezett nyomást gyakorolni rá Falcao szerződtetése érdekében, holott valójában nem is akarták őt. Ráadásul utólag, Falcao Manchester Unitedbe igazolásával az ügynök igyekszik úgy beállítani a történteket, mintha a Real „lemaradt” volna a kolumbiairól – márpedig Pérez hiúságát igencsak sérti ez a csúsztatás a spanyol média szerint.

A madridi vezetők Cristiano Ronaldo minapi kritikus hangvételű nyilatkozata mögött is Mendes „agymosását” sejtik.

A portugál szuperügynököt amúgy a nyári átigazolási időszak legnagyobb nyertesei között tartják számon, hiszen fontos ügyfelei közül James Rodríguez (Real Madrid), Ángel Di María, Radamel Falcao (mindkettő Manchester United), Diego Costa (Chelsea) és Eliaquim Mangala (Manchester City) is topklubba igazolt – azaz vélhetően a jutalék sem volt kicsi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik