Döntőre készülnek a másnaposan focizó skótok - Hulk Hogan és Mo Farah is drukkol

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.05. 13:10
null
Az EK Milan játékosai döntőre készülnek (Fotók: facebook.com/EKMilanFC)
Mi a közös a pankrátor Hulk Hoganban, a Skót Labdarúgó-szövetség ügyvezetőjében, Stewart Reganben, a távfutó Mo Farah-ban és a legendás amerikai színész, Robert Downey Jr.-ban? Semmi – leszámítva, hogy ők is azon hírességek közé tartoznak, akik a közösségi portálon hasznos tanácsokkal látták el a története első kupadöntőjére készülő East Kilbride Milant. Mielőtt még elkezdenék megkeresni az internet bugyraiban ezt a futballcsapatot, segítünk: a skóciai Glasgow és körzete amatőr bajnokságban (Sunday League) szerepel az együttes – amely először indult hivatalos bajnokságban 2011-es megalapítása óta. Akkor mégis hogyan tett szert ekkora népszerűségre a South Lanarkshire-i gárda?

„Az EK Milan egy mozgalom – olvasható az együttes hivatalos honlapján található bemutatkozó szövegben. – A klub megalakulása barátságon alapszik, s az egyszeri jótékonysági meccsre összejött alakulat igazi futballcsapattá érett. South Lanarkshire az otthonunk, vasárnaponként általában itt megtalálhatóak vagyunk, amint épp másnaposságunkat igyekszünk kiizzadni. A futball iránti szeretet a mi büszkeségünk. Együtt nevetünk, együtt iszunk, együtt veszítünk és együtt nyerünk.”

Életkép egy skót amatőr meccsről
Életkép egy skót amatőr meccsről

A brigád idén először indult hivatalos bajnokságban, s tíz mérkőzés után a negyedik helyen áll a tizenkét csapatos tabellán a harmadosztályban. A mindenféle fizikumú társaság a kupában viszont a döntőre készül: december 14-én az első osztályú Southside Burgh lesz az ellenfél.

A Milannál valaki úgy gondolta, jó poén lesz hírességektől tanácsot kérni a finálé kapcsán a Twitteren. És milyen igaza volt! A kezdeményezés hatalmas lavinát indított el – Robert Downey Jr.-tól Mo Farah-n, David Ginolán át a skót szövetség ügyvezetőjéig rengetegen üzentek a „kiscsapatnak”.

„Csak tegyétek, amit szoktatok, rúgjatok szét pár s.gget!” – írta Hulk Hogan
„Csak tegyétek, amit szoktatok, rúgjatok szét pár s.gget!” – írta Hulk Hogan

„Legyetek felkészültek, térképezzétek fel az ellenfelet! Használjátok ki erősségeiteket, s az ellenfél gyengeségeit! Meccs előtti éjjel kiadós alvás, semmi ivás!” – tanácsolta Stewart Regan, a skót szövetség ügyvezetője
„Legyetek felkészültek, térképezzétek fel az ellenfelet! Használjátok ki erősségeiteket, s az ellenfél gyengeségeit! Meccs előtti éjjel kiadós alvás, semmi ivás!” – tanácsolta Stewart Regan, a skót szövetség ügyvezetője
Mo Farah is bízik az EK Milan sikerében
Mo Farah is bízik az EK Milan sikerében

„Ez az egész csak a vicc kedvéért indult el – idézi az East Kilbride News Gary Hendersont, a Milan játékos-elnökét. – Egyik reggel viszont Hulk Hogan üzenetére ébredtem, és elszabadult a pokol. Nem számítottunk arra, hogy első idényünkben döntőbe jutunk. Szerettük volna kicsit nyüzsgőbbé tenni az eseményt.”

Gordon Wallace, a csapat pénztárosa és – természetesen – játékosa is jót mulatott: „Hihetetlen volt. Zseniális ez a sok támogató és kedveskedő üzenet, amit kaptunk. Poénként kezdődött az egész, majd versennyé alakult, hogy ki tudja a legnagyobb sztárokat rávenni néhány kedves szóra. És tucatjával írtak. Az elejétől kezdve őrültek háza ez, de kétségkívül, jó vicc.”

„A negyedik helyen állunk a legalacsonyabb osztályban – tette hozzá Wallace. A kupában a negyeddöntőben a másodosztályú Barony Athleticet vertük ki, majd a legjobb négy között az első osztályú bajnokságban veretlenül listavezető Cowlairst. Hihetetlen volt! Általában arról lehet hallani, hogy az ilyen együttesek nyolc nullára valósággal kiütik a gyengébb ellenfeleket. Optimistán készültünk a meccsre, egy háromról egyenlítettünk, majd tizenegyesekkel bejutottunk a döntőbe. Fantasztikus volt! A bajnokság jó néhány kiváló csapatát legyőztük már, miért ne nyerhetnénk meg a finálét?”

December 14-én tehát életük legnagyobb mérkőzését játsszák Wallace-ék, akik internetes akciójuk nyomán már a skót televízióban, országos lapokban és a nemzetközi sajtóban is felbukkantak. Csak aztán kudarc esetén nehogy elpártoljanak mellőlük Hulk Hoganék…

AZ EK MILAN BEMUTATKOZÓ VIDEÓJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik