Copa América: Brazília kiesett, nem lesz álomelődöntő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.28. 01:39
null
Paraguay ismét tizenegyesekkel búcsúztatta Brazíliát (Fotó: Reuters)
Akárcsak négy évvel ezelőtt, a brazil válogatott tizenegyesekkel megint kikapott Paraguaytól a Copa América negyeddöntőjében, így nem jutott a legjobb négy közé. Legyőzője, a 2011-es finalista pedig Argentínával játszik a döntőbe jutásért.

A felek a 2011-es Copa América negyeddöntőjében is összecsaptak egymással, akkor a paraguayiak a gól nélküli rendes játékidőt követően, emlékezetes tizenegyespárbajban 2–0-ra megverték a brazilokat, akiktől a szétlövés során Elano, Thiago Silva, André Santos és Fred sem tudta bevenni Justo Villar kapuját.

Az akkori brazil válogatottból ezúttal csak Thiago Silva és Robinho volt a pályán, ám mindketten főszerepbe kerültek.

A selecao játékosai az első félidőben egyszer értek labdába a paraguayi tizenhatoson belül, de abból megszerezték a vezetést. A 15. percben a befelé húzódó Filipe Luís Robinhóhoz passzolt, aki átemelte Víctor Cácerest, majd Eliashoz továbbított, ő a jobb oldalon érkező Daniel Alveshez játszott, a Barcelona jobbhátvédjének középre gurított labdáját pedig Robinho a kapuba pofozta. Szenzációs támadás volt (1–0). A Real Madrid és a Manchester City korábbi játékosa tehát góllal tette emlékezetessé 99. válogatott mérkőzését, míg a szereplési rangsorban feljött az örökranglista ötödik helyére.

A brazilok játéka a második félidőben szétesett, így a lelkesen futballozó és több helyzetet is kialakító paraguayiak egyenlítettek, de ehhez kellett Thiago Silva is, aki ismét óriási butaságot követett el.

A Paris Saint-Germain középhátvédje kézzel elütötte a labdát az ellenfél játékosának feje fölül, akárcsak a Chelsea elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján – az ítélet ezúttal is büntető volt. A labda mögé Derlis González állt, és kíméletlenül a jobb alsó sarokba vágta a labdát (1–1).

A hátralévő mintegy húsz percben nem esett újabb gól, így megint tizenegyesek döntöttek. A braziloktól Everton Ribeiro mellé, Douglas Costa fölé lőtt, míg a paraguayiaktól Roque Santa Cruz bombázott az égbe, de a piros-fehérek utolsó rúgója, Derlis González higgadt maradt, és belőtte csapatát az elődöntőbe.

A brazilok szétlövésben megint kikaptak Paraguaytól, amely a döntőbe jutásért Argentínával csap össze – a csoportküzdelmek során 2–2-re végeztek egymással a felek.

A Copa América történetében először fordul elő, hogy az elődöntőbe jutó csapatok szövetségi kapitányai ugyanabból az országból (jelen esetben Argentínából) származnak.

COPA AMÉRICA, CHILE
NEGYEDDÖNTŐ
Brazília–Paraguay 1–1
(1–0) – 11-esekkel 3–4
Concepción,
Estadio Ester Roa, 29 276 néző. Vezette: Cunha (uruguayi)
BRAZÍLIA: Jefferson – D. Alves, T. Silva, Miranda, Filipe Luís – Fernandinho, Elias – Willian (D. Costa, 60.), Coutinho, Robinho (E. Ribeiro, 87.) – Firmino (D. Tardelli, 69.). Szövetségi kapitány: Dunga
PARAGUAY: Villar – P. Aguilar, Da Silva, B. Valdez, Piris – D. González, V. Cáceres, Aranda (O. Martínez, 77.), E. Benítez (Ó. Romero, 84.) – Santa Cruz, N. Valdez (Bobadilla, 74.). Szövetségi kapitány: Ramón Díaz
Gólszerző: Robinho (15.), ill. D. González (71. – 11-esből)

Tizenegyesrúgások (vastaggal, akik berúgták): Fernandinho, O. Martínez, E. Ribeiro, V. Cáceres, Miranda, Bobadilla, D. Costa, Santa Cruz, Coutinho, D. González

A mérkőzés összefoglalója

KORÁBBI EREDMÉNYEK

Chile–Uruguay 1–0
Bolívia–Peru 1–3
Argentína–Kolumbia 0–0 – 11-esekkel 5–4

ELŐDÖNTŐ
Június 30., kedd, 1.30: Chile–Peru
(Santiago de Chile) Tv: Sport1
Július 1., szerda, 1.30: Argentína–Paraguay
(Concepción)Tv: Sport1

A 3. HELYÉRT
Július 4., szombat, 1.30: ELSŐ ELŐDÖNTŐ VESZTESE–MÁSODIK ELŐDÖNTŐ VESZTESE
(Concepción) Tv: Sport1
DÖNTŐ
Július 4., szombat, 22.00: ELSŐ ELŐDÖNTŐ GYŐZTESE–MÁSODIK ELŐDÖNTŐ GYŐZTESE
(Santiago de Chile) – Tv: Sport1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik