Copa América: Messi nem hibázott, Argentína viszont igen

Vágólapra másolva!
2015.06.14. 01:24
null
Messi betalált, mégsem lehet maradéktalanul elégedett (Fotó: Reuters)
Az argentin válogatott kétgólos előnyét leadva 2–2-es döntetlent játszott a paraguayi nemzeti csapattal a Chilében zajló Copa América B-csoportjának első fordulójában. A vb-döntős a szünetben még 2–0-ra vezetett, ám Ramón Díaz csapata a hajrában pontot mentett.

 

Az argentinok kezdőcsapatában szereplő játékosok közül Ezequiel Garay, Facundo Roncaglia és Nicolás Otamendi első Copa América-meccsén lépett pályára. Gerardo Martino szövetségi kapitány a csatárklasszisok közül Gonzalo Higuaínt, Ezequiel Lavezzit és Carlos Tévezt ültette a kispadra.

Messiék döcögősen kezdték a meccset, nem a mindent elsöprő lendület jellemezte a játékukat, ám szűk fél óra játék elteltével így is megszerezték a vezetést. A négyszeres aranylabdás által szorongatott Miguel Samudio a saját térfelének közepéről röviden adta haza a labdát, amire Sergio Agüero lecsapott, elhúzta a kapus mellett, és az üres kapuba passzolt (1–0).

GYŐZELEMMEL KEZDETT A CÍMVÉDŐ

Három pontot hozott a címvédőnek az első fellépés: Uruguay 1–0-ra legyőzte Jamaicát a Chilében zajló Copa América szombati játéknapján.

Az uruguayiak nem futballoztak jól, de gólt csak ők szereztek: az 52. percben Nicolás Lodeiro szabadrúgása után Cristian Rodríguez talált be a karibiak kapujába.

Hét perccel később Ángel Di María adta meg magát könnyen a tizenhatoson belül védője szorításában, mire a játékvezető tizenegyest ítélt. A labda mögé Lionel Messi állt, aki laposan a bal alsó sarokba lőtt, ezzel véget vetett ötmeccses góltalansági sorozatának a dél-amerikai kontinensbajnokságon (2–0). Az argentinok minden csapatnál többször, harmincadik alkalommal jutottak büntetőhöz a Copán, ám 2007 óta először voltak eredményesek tizenegyesből.

A második félidőben a paraguayi válogatott felnőtt a feladathoz, és olyat tett, amit 1966 óta egyszer sem: kétgólos hátrányból pontot mentett.

Egy óra játék után a világjáró Nelson Haedo Valdéz bombázott a léc alá (2–1), majd – miután az argentinok elpuskázták meccslabdáikat – a rendes játékidő utolsó percében Lucas Barrios lőtte ki a jobb alsó sarkot (2–2).

Második félidei teljesítményünk alapján a paraguayiak megérdemelten egyenlítettek, az argentinok pedig szomorúan konstatálhatják, hogy ez a játék nem lesz elég a Copa megnyeréséhez.

COPA AMÉRICA, CHILE
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Argentína–Paraguay 2–2
(2–0)
La Serena. Vezette: Roldán (kolumbiai)
ARGENTÍNA: Romero – Roncaglia, Garay, Otamendi, Rojo – Banega (Biglia, 80.), Mascherano, Pastore (Tévez, 75.) – Messi, Agüero (Higuaín, 76.), Di María. Szövetségi kapitány: Gerardo Martino
PARAGUAY: A. Silva – M. Cáceres, Da Silva, Aguilar, Samudio – Bobadilla (E. Benítez, 66.), Ortigoza, V. Cáceres, R. Ortiz (D. González, a szünetben), N. Valdéz – Santa Cruz (Barrios, 79.). Szövetségi kapitány: Ramón Díaz
Gólszerző: Agüero (29.), Messi (36. – 11-esből), ill. N. Valdéz (60.), Barrios (90.)

URUGUAY–JAMAICA 1–0 (0–0)
Antofagasta. Vezette:
Argote (venezuelai)
URUGUAY: Muslera – M. Pereira, J. Giménez, Godín, Á. Pereira – A. Ríos, C. Sánchez (Stuani, 72.), Lodeiro (Á. González, 85.), C. Rodríguez (De Arrascaeta, 63.) – Rolán, Cavani. Szövetségi kapitány: Óscar Tabárez
JAMAICA: Kerr – Mariappa, Hector, Morgan, Lawrence – McCleary, Austin, McAnuff, Dawkins (Laing, 53.) – Barnes, Mattocks (D. Brown, 74.). Szövetségi kapitány: Winfried Schäfer
Gólszerző: C. Rodríguez (52.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik